• onze waardering

Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak - Dav Pilkey RECENSIE

Recensie: Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak - Dav Pilkey

Sjors en Harold zijn halen niet de beste cijfers op school. Ze hypnotiseren mevrouw Ribbel dan ook in de hoop dat ze hun cijfers ophoogt. Helaas pakt dat niet helemaal zo uit als ze hadden gehoopt... Mevrouw Ribbel neemt wraak. Niet alleen op Sjors en Harold, maar ook op Kapitein Onderbroek en de rest van de wereld.

Het eerste dat opvalt aan Kapitein Onderbroek en de wegdiewraak zijn alle illustraties en het feit dat het boek volledig in kleur is: niet alleen de illustraties, maar ook de achtergronden op de pagina's! Dit is ook het geval bij de andere boeken in de Kapitein Onderbroek serie. Hoewel het een boek uit een serie is, kan het prima los gelezen worden!

Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak bestaat uit een voorwoord en 29 (redelijk korte) hoofdstukken. De hoofdstukken bestaan afwisselend uit tekst en strips en bevatten allemaal heel veel illustraties! De strips in het boek zijn gemaakt door de hoofdpersonen Sjors en Harold. Ze halen niet de beste cijfers op school en dit is ook terug te zien in hun strips: spelling is niet hun beste vak! De afwisseling tussen tekst en strips maakt dat het boek prettig en vlot leest. Het boek bevat ook veel kleurrijke illustraties. De illustraties zijn vrij simpel gemaakt, maar zien er erg aantrekkelijk uit voor kinderen! Ook bevat het boek een aantal omsla-no-scoop afbeeldingen. Hierbij beweeg je met je hand de bladzijdes heen en weer, zodat het lijkt alsof het plaatje beweegt. Superleuk!

Dav Pilkey schrijft (en illustreert) op een manier die veel kinderen aanspreekt. Als kind was hij al dol op tekenen en verhalen maken. Door zijn ADHD, dyslexie en gedragsproblemen werd hij vaak naar de gang gestuurd: gelukkig kon hij die tijd op de gang goed gebruiken om zijn  eigen, originele strips te maken! In groep 4 verzon Dav Pilkey al een stripverhaal over een superheld met de naam Kapitein Onderbroek....

Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak bevat veel humor en fantasie: mevrouw Ribbel die het bruidsbuffet door een zaal gooit, een wedgiewreker en natuurlijk Kapitein Onderbroek. Een ontzettend leuk boek voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar. Voor de beginnende lezer soms lastig om zelf te lezen door sommige moeilijke woorden. Ook is Kaptiein Onderbroek en de wedgiewraak zeker geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden: het grappige verhaal en de vele illustraties en stripjes in dit boek maken dat je het boek zomaar uit hebt!

Recensie: Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak - Dav Pilkey

Kapitein Onderbroek 5 - Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sjors en Harold hypnotiseren juf Ribbel zodat ze hun cijfers ophoogt. Maar juf Ribbel neemt wraak. Op Sjors en Harold, op Kapitein Onderbroek en vooral op de wereld. Als dat maar goed gaat…

  Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak is het vijfde deel in de supergrappige graphicnovelserie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film.

  Sjors en Harold kunnen het niet laten; ze hypnotiseren juf Ribbel zodat ze hun cijfers ophoogt. Dat pakt alleen niet helemaal uit zoals ze gehoopt hadden. Juf Ribbel neemt wraak. Op Sjors en Harold, op Kapitein Onderbroek, en vooral op de wereld. Als dat maar goed gaat…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen