• onze waardering

Oost west, thuis best - Linda Holmes RECENSIE

Recensie: Oost west, thuis best - Linda Holmes

Sinds het overlijden van haar man weet Evvie Drake niet wat ze aan moet met het grote huis waarin ze nu alleen woont. Haar beste vriend Andy komt met een oplossing: Daen Tenny, ooit een topsporter, wil zijn mislukte carrière ontvluchten en zoekt een woonplaats buiten het drukke New York. Geregeld, dus. Dean komt bij Evvie wonen, in het appartement achter haar huis. Ze maken één afspraak: Dean vraagt niet naar Evvie’s man en Evvie begint niet over Deans honkbalcarrière. Maar regels zijn er om gebroken te worden...

In Oost west, thuis best maak je kennis met Evvie en Dean. Beide worstelen ze met hun eigen problemen – Evvie weet niet goed wat ze met zichzelf aan moet na het overlijden van haar man en Dean kan zijn mislukte carrière als werper niet laten rusten – maar hun paden kruisen als Dean bij Evvie intrekt.

Het verhaal is afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Evvie en dat van Dean. Dat maakt het interessant. Als lezer zie je paralellen in hun situaties die zij zelf nog niet doorhebben. Bovendien weet je – eerder dan Evvie of Dean zelf – wat zij van elkaar vinden en welke gevoelens ze voor elkaar ontwikkelen. Af en toe is het niet direct duidelijk vanuit wiens perspectief een hoofdstuk is geschreven. Dat komt onder andere doordat het verhaal geschreven is in de derde persoon. Dat schept soms wat afstand.

Gelukkig zijn de personages in Oost west, thuis best heel sympathiek, waardoor je je goed kan inleven in zowel Evvie als Dean. Ze hebben een hoop meegemaakt en hebben dus alle redenen om te zwelgen in zelfmedelijden, maar in plaats daarvan kiezen ze ervoor om elkaar te helpen.

De beladen onderwerpen worden niet zomaar onder het tapijt geschoven. Dat is de kracht van deze roman. Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar ook verdriet en therapie. Het verhaal en de personages zijn realistisch: het boek is een afspiegeling van hoe het leven is, namelijk met pieken en dalen.

Hoewel de thema’s best zwaar zijn, is er genoeg ruimte voor vrolijkheid en romantiek. Dean en Evvie hebben allebei leuke humor, die heel natuurlijk overkomt. Af en toe kun je hardop meelachen om hun grappen. Als ze elkaar beter leren kennen en naar elkaar toe groeien, wordt de chemie tussen hen steeds duidelijker voelbaar. En de happily ever after? Die is er natuurlijk wel. Het verhaal heeft een voorspelbaar, maar fijn feelgood-einde.

Oost west, thuis best is niet alleen maar feelgood. Als je dat verwacht – geen gekke gedachte als je de heerlijk zomerse en uitnodigende kaft ziet – valt het boek misschien tegen. Desondanks is Oost west, thuis best een prima keuze voor in de vakantiekoffer.

Recensie: Oost west, thuis best - Linda Holmes

Oost west thuis best

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Oost west, thuis best – maar niet voor Evvie Drake. Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Haar beste vriend Andy denkt dat ze rouwt, en Evvie laat hem in die waan – maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het geld en het grote huis aan moet.

  Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. En hij kan niet eens aan zichzelf uitleggen hoe het komt. Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, maar gek genoeg worden regels altijd verbroken...

  Kunnen Evvie en Dean over hun verleden heenstappen en aan iets nieuws beginnen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Budget vegan - Sam Dixon

 • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

 • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

 • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

 • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen