• onze waardering

Geen slechte daad - Heather Chavez RECENSIE

Recensie: Geen slechte daad - Heather Chavez

Wanneer Cassie Larkin op weg is naar huis, stopt ze haar auto wanneer ze ziet hoe een man een vrouw aanvalt. Ze belt de hulpdiensten en stapt, ondanks het advies van de alarmcentrale, uit de auto. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die ze niet had kunnen voorzien en het lijkt erop dat ze van zichzelf een doelwit heeft gemaakt.

Geen slechte daad is de debuutthriller van de Amerikaanse Heather Chavez. Ze studeerde Engelse literatuur en was werkzaam als journalist en redacteur. Naast auteur is ze momenteel PR-medewerkster voor een gezondheidsorganisatie.

Hoofdpersonage Cassie is dierenarts en heeft zo haar gebreken. Ze is een workaholic die erop rekent dat haar man het huishouden bereddert en daagt consequent te laat op bij de sportwedstrijden van haar zoon. Ze weet dat er thuis iets op til is, want echtgenoot Sam heeft aangegeven dat ze moeten praten, maar ze heeft geen vermoeden van de proporties van het probleem. Schrijfster Heather Chavez heeft niet gekozen voor een sterke heldin, wel voor een vrouw met een roekeloos verleden die weet dat ze niet perfect is.

De twists in Geen slechte daad zijn talrijk en de ene keer al wat geloofwaardiger dan de andere. Doordat de spanning echter gestaag opgevoerd wordt en Cassie onder druk komt te staan, groeit ook de bereidheid om mee te gaan met de plotwendingen. Als hoofdpersonage krijgt ze heel wat te verduren en het is niet duidelijk of ze iemand anders dan zichzelf wel kan vertrouwen, toch moet ze wat dat betreft enkele risico's nemen.

De schrijfstijl van Chavez in Geen slechte daad is wat robuust. Er had aan geschaafd kunnen worden en er zijn een aantal ruwe kantjes. Toch weet ze het mede door de korte hoofdstukken onderhoudend te brengen en zorgt ze voor voldoende snelheid. Ze geeft een aantal subtiele hints doorheen de plot en leidt de harde verdenking weg van de juiste personen. In bepaalde hoofdstukken is er een overdaad aan gebeurtenissen en enkele personages worden onnodig voorzien van achtergrond, terwijl een aantal anderen wat meer diepgang hadden kunnen gebruiken, maar dat kan de leespret niet drukken.

Geen slechte daad is nergens saai. De auteur weet de aandacht vast te houden en te verrassen. Het verhaal is zeker naar het einde toe overdadig, maar het blijft boeiend. Het tempo compenseert de overvloed aan elementen, zoals woeste aanvallen, hacking en wilde achtervolgingen. Hierdoor is het geheel een meeslepende ontrafeling van de gebeurtenissen rondom Cassies goede daad.

Recensie: Geen slechte daad - Heather Chavez

Geen slechte daad

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Cassie is de woede en roekeloosheid van haar eigen jeugd allang ontgroeid – tenminste, dat denkt ze, totdat ze op een nacht getuige is van een gruwelijke aanval. Op weg naar huis, langs een verlaten weg, ziet Cassie een man en een vrouw ruziemaken. De ruzie escaleert en Cassie besluit het alarmnummer te bellen. Maar dan doet ze precies waarvoor de telefonist van de meldkamer haar gewaarschuwd heeft: ze stapt uit de auto.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen