• onze waardering

Work hard, Travel harder – Suzanne van Duijn  RECENSIE

Recensie: Work hard, Travel harder - Suzanne van Duijn 

Werken op de mooiste plekken op aarde, waar en wanneer je maar wilt. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het volgens digital nomad Suzanne van Duijn niet. In Work hard, Travel harder neemt Van Duijn de lezer mee in de wereld van het locatie-onafhankelijk werken en geeft ze tips over hoe ook jij vanuit het buitenland je werk kunt uitvoeren.  

Work hard, Travel harder is een inspirerende gids voor iedereen die niets liever wil dan op reis zijn. Ben je het dagelijkse kantoorritme zat en zit je liever met je laptop op een tropische bestemming? Dan is dit boek iets voor jou. Suzanne van Duijn, digital nomad sinds 2016, neemt je stap voor stap mee in het opzetten van jouw digitale business. Aan de hand van haar eigen werkervaring laat ze zowel de leuke kanten als de uitdagingen van het leven als digital nomad zien en moedigt ze je aan zelf de eerste stappen in het digitale leven te zetten.  

De gids volgt een duidelijke structuur en begint logischerwijs met de uitleg van het begrip 'digital nomad'. Daarna volgen onder andere hoofdstukken over het werk als digital nomad, het binnenhalen van klanten, geld verdienen en je dagindeling. Ook onderwerpen als geen of slechtwerkende wifi en – ontzettend belangrijk – verzekeringen en het wel of niet uitschrijven uit Nederland komen aan bod. Praktische tips worden afgewisseld met interviews met andere digital nomads en zogenoemde 'destination guides' waarin een digital nomad vertelt over de beste werkplekken en hotspots in een bepaald land. Hoewel deze laatste categorie niet per definitie veel toevoegt – en bovendien snel achterhaald kan zijn-  is het wel leuk om per land een aantal tips te krijgen. Daarnaast geeft het wel een goed overzicht van landen die geschikt zijn als werkplek. De interviews daarentegen zijn interessant en leerzaam om te lezen als je graag aan de slag wilt als digital nomad 

Work hard, Travel harder is vlot geschreven en leest daardoor erg makkelijk weg. Ondanks dat het voor een groot deel pure informatie is, zorgt de afwisseling met de interviews voor een goede verhouding. De teksten worden afgewisseld met kleurrijke, veelal tropische foto's. Alleen daardoor al krijg je zin om weer op reis te gaan. Inspiratie doe je met dit boek dan ook zeker op.  

Work hard, Travel harder van Suzanne van Duijn sluit af met een handig stappenplan en een checklist met onmisbare items voor op reis. Het boek is met name interessant voor als je je leven om wilt gooien en de eerste stappen als digital nomad wilt zetten. Ervaren digital nomads hebben hier waarschijnlijk een stuk minder aan, maar de inspirerende interviews zijn ongetwijfeld nog steeds interessant om te lezen en de gids kan zeker dienen als naslagwerk. Wanneer jij toe bent aan een nieuwe, locatie-onafhankelijke manier van werken, maar je geen idee hebt hoe je dit moet aanpakken: dan is Work hard, Travel harder zeker wat voor jou.  

Recensie: Work hard, Travel harder - Suzanne van Duijn 

Work hard, travel harder

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Digital nomad Suzanne van Duijn laat in haar boek Work hard, travel harder zien dat je vanuit de mooiste plekken ter wereld kunt werken. Met veel tips en ervaringsverhalen.

  In Work hard, travel harder laat Suzanne van Duijn je zien hoe je van de wereld je werkplek maakt. Als digital nomad ben je niet meer gebonden aan een bureau in een saai kantoor, werken kan met een laptop en smartphone tegenwoordig overal, of het nu op Bali, in Sydney of Miami is. Succesvol pr-ondernemer en reisblogger Suzanne van Duijn besloot dit zelf na drie banen in de praktijk te brengen. In het boek vind je veel praktische tips, inspirerende interviews en eerlijke verhalen over hoe je kunt leven als digital nomad. Lees hoe je productief werkt en valkuilen vermijdt. Hoe je eenzaamheid en reismoeheid de baas blijft. Hoe je klanten binnenhaalt vanuit het buitenland. Hoe je geschikte bestemmingen, werkplekken en gelijkgestemden vindt. Laat je inspireren en kies voor deze mooie combinatie van werken en reizen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mystery guest - Maren Stoffels

 • Het schoolplein - Michelle Frances

 • Toen ik jou zag - Mary Schoon

 • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

 • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen