• onze waardering

Vol verwachting - Madelein Kerseboom RECENSIE

Recensie: Vol verwachting - Madelein Kerseboom

Anouk is single en geniet daar met volle teugen van. Ze is stewardess en vliegt de hele wereld over, waardoor ze regelmatig van parelwitte stranden een leuke feestjes kan genieten. Tot ze erachter komt dat ze op één van die wilde feestjes zwanger is geraakt....
Ze heeft een hechte band met haar zus, die veel standvastiger is en al lange tijd probeert om zwanger te geraken samen met haar vriend. Hoe moet het nu verder met de twee zussen? En zal ze het kindje houden?  

Madelein Kerseboom schrijft ook in haar derde roman Vol verwachting erg vlot. Voor je het weet heb je het boek helemaal uitgelezen! Het is een luchtig verhaal dat vooral bedoeld is om de lezer helemaal te laten ontspannen, een verhaal waar je dus niet te veel bij moet nadenken. Met andere woorden is dit boek op en top chicklit! 

In Vol verwachting komen er heel wat interessante thema's aan bod, zoals bijvoorbeeld ongewenste zwangerschap, abortus, ivf, alleenstaand moederschap... Madelein Kerseboom heeft die thema's weten te verweven tot een fijn boek, al bleef het allemaal zeer oppervlakkig. Alle genoemde thema's zijn vrij zwaar en voor deze chicklit probeerde de auteur er een licht geheel van te maken. Dat zorgde ervoor dat je als lezer een afstand voelde tot het verhaal, omdat je niet helemaal werd meegenomen in alle details, en dat is erg jammer! Madelein Kerseboom was zeker dieper op de thema's in kunnen gaan zonder dat het een erg zwaar boek zou worden, door bijvoorbeeld het verhaal vanuit meerdere personages te laten vertellen. Zo zou je meer details over de zwaardere thema's krijgen, maar zou je ook de fijne momenten van die personages vanop de eerste rij meemaken!    

Tot slot wordt er veel herhaald in het boek. Een groot deel van het verhaal gaat over de vraag of Anouk het kindje zal houden of niet. Je krijgt als lezer haar gedachten volledig mee, je neemt als het ware een kijkje in haar hoofd. Anouk twijfelt heel veel. Haar gedachten worden telkens opnieuw herhaald, en ook nadat ze de knoop uiteindelijk heeft doorgehakt, zit er veel herhaling in die gedachten (al gaan haar gedachten dan over andere onderwerpen).  De herhaling in combinatie met het feit dat het nogal oppervlakkig blijft, zorgt ervoor dat de verwachtingen van het boek niet helemaal ingelost worden.  

Vol verwachting van Madelein Kerseboom is een vlotte chicklit die erg oppervlakkig blijft. De aangehaalde thema's (die redelijk zwaar waren) werden niet altijd even goed uitgewerkt.

Recensie: Vol verwachting - Madelein Kerseboom

Vol verwachting

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De twee zussen Anouk en Hanne Jacobs hebben een hechte band, maar zijn compleet verschillend. Anouk vliegt de hele wereld over als purser bij KLM. Ze geniet van haar vrijheid en leeft een avontuurlijk bestaan. Hanne is al jaren samen met Bas. Ze zijn getrouwd en willen dolgraag een kindje. Maar een zwangerschap blijft uit en Hanne en Bas starten noodgedwongen met ivf.
  Dan blijkt Anouk zwanger te zijn van een man met wie ze één nacht heeft doorgebracht na een feest op Mambo Beach, en de zussenband komt flink onder druk te staan. Wat moet Anouk met een zwangerschap? Wil ze het kindje eigenlijk wel houden? En kan Hanne ermee omgaan dat haar onverantwoordelijke zus wél zwanger is?

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen