• onze waardering

Evi en eenhoorn - Dana Simpson RECENSIE

Recensie: Evi en eenhoorn - Dana Simpson

Als Evi met steentjes probeert te ketsen over het water, raakt ze per ongeluk iets..... Een eenhoorn! De eenhoorn schenkt Evi een wens, omdat Evi haar gered heeft van het eeuwige staren naar haar eigen prachtige spiegelbeeld. Evi wenst dat ze beste vriendinnen wordt met de eenhoorn, en zo geschiedde. In het boek kan je allerlei avonturen van Evi en eenhoorn ontdekken!   

Evi en eenhoorn van Dana Simpson is een graphic novel bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen zullen zonder twijfel dol zijn op de avonturen van Evi en haar beste vriendin eenhoorn. De verhalen zitten boordevol humor en grappige situaties, wat erg leuk is voor de jonge lezer. Hier en daar zitten er ook wat woordspelingen in die wat moeilijk zijn voor 8-jarigen, maar zo zit er ook wat in voor de wat oudere lezers! In het boek is er dus voor ieder wat wils. 

Het boek wordt benoemd als een graphic novel, maar er is niet echt een doorlopende verhaallijn te bekennen in het boek. Het zijn eerder korte situaties die in één pagina of enkele pagina's worden uitgebeeld. Het boek is dus ideaal om af en toe korte fragmentjes uit te lezen. Langs de andere kant kan het misschien wel een beetje chaotisch overkomen voor jongere lezers. Het is namelijk niet altijd duidelijk of een stukje strip op zichzelf staat of bij een eerdere strip hoort. Het is iets met andere woorden helemaal anders dan een doorsnee leesboek!  

Evi en eenhoorn is heel leuk geïllustreerd! De tekeningen in het volledige boek zijn in kleur gedrukt en spreken daardoor het publiek zeker en vast aan. Dana Simpson heeft een knappe tekenstijl die alle personages tot leven laat komen.  

Evi en eenhoorn is het eerste deel in een reeks boeken, waarvan er ondertussen drie vertaald zijn naar het Nederlands. Dat betekent dat kinderen nog niet meteen afscheid hoeven te nemen van deze personages als ze klaar zijn met lezen. In het Engels zijn er ondertussen al 12 delen verschenen en de vertalingen zullen ongetwijfeld snel volgen!  

Evi en eenhoorn van Dana Simpson is een leuke graphic novel die kinderen geweldig zullen vinden. De prachtige kleurentekeningen, de humor en de eenhoorns zullen ervoor zorgen dat je het boek in een mum van tijd zal uitlezen!

Recensie: Evi en eenhoorn - Dana Simpson

Evi en eenhoorn 1 - Evi en eenhoorn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Evi ketst steentjes over het water. Tot ze een steen tegen eenhoorn ketst en wenst dat de eenhoorn in kwestie haar bestie wordt. Met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en heel veel humor.

    Evi en eenhoorn is het eerste deel in de hilarische graphicnovelserie van Dana Simpson. Volledig in kleur, voor meisjes vanaf 8 jaar.

    Evi verveelt zich en ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen een eenhoorn ketst. En Evi een wens mag doen. En ze wenst dat de eenhoorn in kwestie haar bestie wordt.
    Dus laveert Evi nu door alle basisschoolproblemen met een eenhoorn aan haar zijde. Niks mis met een beetje narcisme en hooghartigheid op zijn tijd als dat betekent dat je beste vrienden bent met een eenhoorn. Toch?
    Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden. Calvin & Hobbes, als Calvin een meisje van 9 was en Hobbes een eenhoorn.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen