• onze waardering

Laat je Horen - Lisa Jansen RECENSIE

Recensie: Laat je Horen - Lisa Jansen

Laat je horen is dé handleiding voor activisten in de dop. Wil jij een positief verschil maken in de wereld, maar weet je niet goed hoe? Wil je iets doen aan de heersende ongelijkheid? In deze fijne handleiding neemt Lisa Jansen, bekend van het platform Big Vegan Sister, je mee langs verschillende gebieden waarop jij een verschil kan maken. Aan de hand van haar eigen ervaringen vertelt Jansen over hoe je activist kunt worden. Ze vermengt haar eigen ervaringen met concrete tips, waardoor het boek informatief is, maar ook persoonlijk aanvoelt.

Laat je horen is superhandig ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk is een ander gebied waarop je een verandering zou kunnen maken. Eerst geeft ze basisinformatie om wat meer bekend te raken met het onderwerp (als je dat nog niet was) en daarna geeft ze concrete tips over hoe je dingen zou kunnen verbeteren. Als laatste krijg je in elk hoofdstuk nog een overload aan boeken, podcasts, social media accounts, etc., waarmee je zelf aan de slag kunt. Deze opbouw is fantastisch! Hierdoor is het boek namelijk een geweldig naslagwerk voor activisten (in de dop).

Daarnaast is de schrijfstijl van Jansen ook heel fijn. In de inleiding zegt ze dat ze vaak het gevoel had dat je, zodra je toe wilde treden tot een activistische plek, 'af' moest zijn, of woke genoeg moest zijn. Er was weinig ruimte voor persoonlijke groei. In Laat je horen bekijkt Lisa Jansen het van een totaal andere kant. Ze komt heel vriendelijk, meegaand en empathisch over, waardoor de lezer veel meer geneigd is om iets op te steken van haar tips. Haar uitgangspunt is dat je een positief verschil moet maken waar en wanneer je kunt, maar dat je te allen tijde jezelf in de gaten moet houden. Dat is een prachtige boodschap waar je echt iets aan hebt.

De onderwerpen die Jansen behandelt zijn ontzettend belangrijk en gaan van feminisme tot veganisme en van body-shaming tot racisme. Het boek is heel veelzijdig, maar Jansen laat zien dat veel onderwerpen meer met elkaar te maken hebben dan je op het eerste gezicht denkt. Naast deze interessante verbanden die ze legt, vertelt ze op heldere en compacte manier over de verschillende onderwerpen, waardoor het boek heel toegankelijk is.

Een ander heel krachtig punt van Laat je horen is dat Jansen totaal geen voorkennis verwacht. Het maakt niet uit hoe ver je bent in de weg tot activisme, het boek is handig voor iedereen. Dat blijkt bijvoorbeeld aan de uitgebreide activistische woordenlijst aan het einde van het boek! Zelfs als je al wel druk bezig bent met activisme is Laat je horen een enorme aanrader. Omdat Jansen aan het einde van elk hoofdstuk superveel bronnen geeft, is dit boek ideaal om verder onderzoek te doen.

Laat je horen is dus een enorme aanrader voor activisten (in de dop), of mensen die graag meer willen weten over onderwerpen zoals feminisme, body-shaming, validisme, klassisme, racisme, veganisme en LGBTQIAP+. Het boek is een superhandig naslagwerk voor de beginnende activist, of een bron voor verder onderzoek voor de al  verder gevorderde activist. De empathische schrijfstijl en het heldere taalgebruik van Jansen maken het boek heel toegankelijk en fijn om te lezen. Met dit boek heeft Jansen zich laten horen, en nu is de beurt aan jou.

Recensie: Laat je Horen - Lisa Jansen

Laat je horen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wil jij een positief verschil maken in deze wereld, maar weet je niet hoe? Dan heb je het juiste boek in handen. Dit boek is een handleiding voor de positieve activist van nu en biedt uitleg, inspiratie en vooral heel veel praktische tips om deze aardbol tot een mooiere plek te maken. Van actievoeren met je Instagramaccount tot je favoriete locatie e-mailen met de vraag of het pand rolstoeltoegankelijk is: Laat je horen bekijkt activisme in de breedste zin van het woord en laat je zien dat je door dichtbij jezelf te blijven, de meest blijvende impact kunt hebben.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen