• onze waardering

Energy & Vegan - Alexander Gershberg RECENSIE

Recensie: Energy & Vegan - Alexander Gershberg

Wil jij ook zen en ontspannen worden van eten? Energy & Vegan legt jou uit hoe dit moet aanpakken! Voeding is namelijk veel meer dan alleen maar smaak en vulling, het is de basis van het leven. Het geeft ons de energie om alles te doen wat we willen. Tegenwoordig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar 'goede' en ' gezonde' voeding. Doordat we hier steeds meer over leren kunnen we steeds beter bepalen wat we nodig hebben en wanneer we dit exact nodig hebben. Energy & Vegan is erop gericht om naast alle fysieke voordelen van goed eten ook te kijken naar de spirituele kant van voeding.

Alexander Gershberg baseert zijn boek op de richtlijnen van de Chinese geneeskunde, zo kijkt hij vooral naar Yin & Yang en zijn de hoofdstukken ingedeeld in verschillende soorten energie. Zo kun je licht, oppeppend, ontspannend, krachtig en diep koken. Vooral het belang van de relatie tussen energiesoorten wordt door hem benadrukt.

Energy & Vegan laat je op een hele andere manier omgaan met eten. Het maakt je bewust van wat je eet en hoe je dit eet. In de inleiding van het boek wordt je gemakkelijk en simpel meegenomen in de oosterse filosofie en de denkwijze van Alexander. Dit inspireert en stimuleert om naast te denken aan een super fit lichaam, ook aan je mentale conditie te denken terwijl je aan het koken bent.

Zoals de titel van het boek ook direct duidelijk maakt zijn alle recepten veganistisch. Veganistisch koken is voor veel mensen vaak nog wel een uitdaging, omdat je met hele andere (vaak Aziatische) producten kookt om een gerecht meer smaak te geven. Zo wordt ook in dit boek veel mirin, shoyu, umesu en tahin gebruikt. Dit zorgt voor veel smaak aan de gerechten, maar het zijn wel uitgesproken smaken die niet iedereen even lekker vindt. De recepten zijn wel (bijna) allemaal makkelijk en snel te maken. Het zijn veel uitgebreide  soepen en salades die je zowel als lunch of diner gerecht zou kunnen maken.

Zeer zomerse salade met sinaasappels & zwarte olijven (oppeppend)

Dit is toevallig de salade die op de voorkant van het boek staat. Hij zag er lekker, gezond en makkelijk uit. De salade valt in de categorie oppeppend en is verfrissend en verkoelend. Je kunt de ingrediënten voor deze salade makkelijk allemaal in de supermarkt kopen, alleen is alles een stuk lekkerder als je het vers van de (biologische) markt haalt. Het is een mega snelle en simpele salade die je lekker als bijgerecht of als lunch kunt serveren. Door de dressing komen alle smaken extra goed tot zijn recht.

Warme salade van spruitjes & radijs met tahindressing (ontspannend)

Eigenlijk voelde dit aan als een bij elkaar geraapt zooitje van groente, die je even kort moest koken. Daarna een dressing van tahin, umesu en water er doorheen en klaar! Mega simpel en mega lekker. Veel recepten in dit boek zijn simpel om te maken, maar daarnaast niet geheel onbelangrijk zijn ze ook heel erg lekker. Het enige nadeel is dat je voor veel ingrediënten wel even naar de toko of Aziatische supermarkt moet.

Het draait in Easy & Vegan vooral om het koken van recepten die een bepaalde energie stimuleren of een bepaalde emotie aanwakkeren. De vraag:  "Welke invloed heeft eten op onze emoties, psyche en ons gevoel?" staat centraal. Het kan een beetje zweverig over komen, maar het boek staat vol met heerlijke relatief makkelijke recepten en zorgt ervoor dat je eens een andere kijk krijgt op je voeding.

Recensie: Energy & Vegan - Alexander Gershberg

Energy & Vegan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Energy & Vegan gaat over de positieve effecten die eten op ons lichaam en geest kan hebben, gebaseerd op de rijke traditie van de Chinese geneeskunde. Voedsel bevat energie, en kan ons op allerlei manieren beïnvloeden.

    Met geestige anekdotes en treffende voorbeelden uit het dagelijks leven maakt Alexander deze voor velen nog onbekende kennis toegankelijk. Door de principes steeds op een verfrissende en begrijpelijke manier uit te leggen, wordt elk recept een sleutel tot meer balans, meer energie of meer ontspanning.
    Het boek staat vol recepten zoals een lichte salade van haricots verts en zeewier met amandelcrème, lotuswortel met tofutartaar in tempura, een hartige Tel Aviv-salade, een pizza van polenta en een explosieve, spicy ramen-bowl.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen