• onze waardering

Een bereleuk feestje - Madelon Koelinga RECENSIE

Recensie: Een bereleuk feestje - Madelon Koelinga

Beer is jarig en daar hoort natuurlijk een feestje bij. Zijn vriend Wasbeer besluit om hem te helpen. Bij een grote beer hoort natuurlijk een groot feest met heel veel taarten, versiering en gasten. 

Maar Beer weet eigenlijk niet goed of hij zelf wel van grote feesten houdt. Kan een grote beer dan geen klein feestje houden?

In Een bereleuk feestje zijn Beer en zijn vriend Wasbeer de hoofdpersonages. Beer is groot maar ook een beetje verlegen. Hij is een rustig introvert personage dat niet graag in de spotlight staat. Wasbeer daarentegen is klein maar duidelijk de leider van het stel. Hij neemt graag het voortouw en ziet alles groots.

Wasbeer besluit dan ook dat er voor de verjaardag van Beer een groot feest moet plaatsvinden. Tijdens het organiseren lijkt hij echter de behoeften en wensen van zijn vriend Beer te vergeten. Hij is zo met z'n eigen idee bezig dat hij niet door heeft dat niet iedereen even enthousiast is.

De situatie die zich afspeelt tussen Beer en Wasbeer is een erg herkenbare gebeurtenis die vele kinderen en volwassenen zelf al eens ervaarden. Doordat schrijfster Madelon Koelinga deze situatie in een leuk prentenboek heeft gegoten krijgen jonge lezers de kans om zichzelf te herkennen in het verhaal en dit bespreekbaar te maken. Sommige lezers zullen zich herkennen in Beer en anderen eerder in Wasbeer.

Hoewel Wasbeer in Een bereleuk feestje soms een beetje egoïstisch lijkt te zijn, toont schrijfster Madelon Koelinga ook dat Wasbeer ook meelevend kan zijn en hij zijn eigen wensen aan de kant kan zetten voor Beer. Hij toont wat echte vriendschap is en ook dat het oké is om een eigen idee of mening over iets te hebben. Het verhaal draait volledig rond dit thema.

Naast dit bijzondere thema bevat Een bereleuk feestje ook mooie, kleurrijke prenten. De prenten ondersteunen de tekst en tonen hoe Beer en Wasbeer zich voelen. Ze zijn erg sprekend en passen perfect bij de sfeer van het verhaal.

Madelon Koelinga heeft me aangenaam verrast met Een bereleuk feestje. Er zijn veel verhalen rond verjaardagen en feestjes maar zij wist er een waardevol verhaal aan te koppelen dat een mooie boodschap verspreidt en vele introverten en extraverten zal aanspreken.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Achter de leuke cover school niet het boek dat ik verwachtte. Schrijfster Madelon Koelinga wist me aangenaam te verrassen met haar leuke insteek die, van een leuk verhaal over een jarige beer, een waardevol en warm prentenboek wist te maken. Ik ben er van overtuigd dat de mooie boodschap in het verhaal vele kinderen zal tonen dat het oké is om jezelf te zijn.

Recensie: Een bereleuk feestje - Madelon Koelinga

Een bereleuk feestje

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een grappig verhaal over vriendschap en over elkaars verschillen accepteren. En over feestjes, natuurlijk! Voor feestbeertjes vanaf 4 jaar.
    Beer is jarig! Zijn vriend Wasbeer wil een groot feest organiseren. Met versiering en taart en muziek en … Maar wat wil Beer zelf eigenlijk?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen