• onze waardering

Infinity son - Adam Silvera RECENSIE

Recensie: Infinity son - Adam Silvera

Al van jongs af aan dromen Emil en Brighton over superkrachten en superhelden. In de alternatieve wereld waarin zij leven is dat idee minder onmogelijk dan het lijkt. Er zijn namelijk "celestials", dat zijn mensen die op een natuurlijke manier superkrachten krijgen. Maar niet iedereen is het er mee eens dat sommige wel en anderen geen krachten hebben. Daarom hebben de "spellwalkers" het hef in eigen handen genomen en zichzelf op een kunstmatige manier krachten gegeven. De spanning tussen deze groepen lopen al een tijdje op, maar wat gebeurt er als deze twee broers opeens midden in dit gevecht staan?

Infinity son is het eerste fantasyboek van Adam Silvera en wat mij betreft is het een succes. Het verhaal van de twee broers is spannend, verdrietig, liefdevol en vol actie. Alles lijkt uit de hand te lopen als Emil opeens de kansen krijgt waar Brighton al jaren van droomt. Is hun band sterk genoeg om samen door deze veranderingen heen te vechten of breekt het ze op?

Vriendschappen zijn altijd spannend in de frontlinie, omdat ze heel wat te verduren krijgen onder de grote spanningen. En dat is in Infinity son niet anders. Toch heeft Adam Silvera van Infinity son meer gemaakt dan een standaard fantasyboek. Hij heeft geprobeerd op een luchtige manier jonge tieners kennis te laten maken met het politieke strijdveld. Al speelt dat geen hoofdrol, die is namelijk weggelegd voor de vriendschappen, liefde en alle onzekerheden van een jonge tiener. 

Hoewel het verhaal een succes is, zijn er ook wat minpunten te benoemen. Het tempo van het verhaal ligt in het begin heel laag, waardoor het verhaal wat langdradig is. Ook is het lastig om het verhaal goed te begrijpen, omdat het net lijkt alsof je in een tweede deel van een serie bent begonnen. Adam Silvera neemt namelijk niet de tijd om de lezer in te leiden in deze alternatieve wereld. Gaandeweg kom je erachter hoe de machtsverhoudingen lopen, wie bij welke groep hoort en wat voor krachten heeft. Je moet als het ware even door de zure appel heen bijten.

En dan ontpopt deze trage inleiding zich tot een ontzettend leuk verhaal. Hier en daar is het een beetje voorspelbaar, maar Adam Silvera weet per hoofdstuk heel slim van perspectief te veranderen waardoor je als lezer met veel personages een band opbouwt. Door het strategische wisselen van perspectief leef je mee met alle personages, in goede en slechte tijden. De spanning en de heerlijke fantasiewereld van een alternatieve wereld worden afgewisseld met prachtige, treffende uitspraken. Die veelbelovende woordkeuze blijkt al uit de goed gekozen quote aan het begin van het boek. 

Alles samengenomen heeft Infinity son een beetje trage start, maar dat wordt halverwege het boek meer dan goed gemaakt. Soms is het verhaal wat voorspelbaar en is het een beetje langdradig maar het boek zit technisch goed in elkaar. Het is echt zonde dat Adam Silvera zo weinig ruimte heeft besteed aan een goede inleiding, want het verhaal heeft zelf heeft veel potentie. Ik kijk uit naar deel twee!

Recensie: Infinity son - Adam Silvera

Infinity Son

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Growing up in New York, brothers Emil and Brighton always idolized the Spell Walkers-a vigilante group sworn to rid the world of specters. While the Spell Walkers and other celestials are born with powers, specters take them, violently stealing the essence of endangered magical creatures. Brighton wishes he had a power so he could join the fray. Emil just wants the fighting to stop. The cycle of violence has taken a toll, making it harder for anyone with a power to live peacefully and openly. In this climate of fear, a gang of specters has been growing bolder by the day. Then, in a brawl after a protest, Emil manifests a power of his own-one that puts him right at the heart of the conflict and sets him up to be the heroic Spell Walker Brighton always wanted to be. Brotherhood, love, and loyalty will be put to the test, and no one will escape the fight unscathed. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen