• onze waardering

Verover me - Stefanie van Mol RECENSIE

Recensie: Verover me - Stefanie van Mol

Zita is hard bezig met het organiseren van een benefiet. Wanneer de topsporter die ze geregeld heeft afzegt, heeft ze een probleem. Mauro, spits bij FC Livius, helpt haar maar al te graag. Hij is erg onder de indruk van haar, maar Zita date niet. Ze is al eerder gekwetst en wil geen man meer toelaten in haar leven. Maar Mauro laat het daar natuurlijk niet bij zitten!

Verover me is het tweede deel in de FC Livius serie van Stefanie van Mol. In het eerste deel gaat het over Amélie, een dokter, die profvoetballer Oliver terug op de been moet krijgen. De twee voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken en zo begint er iets te bloeien tussen de twee. Zita is de beste vriendin van Amélie, Mauro de teamgenoot van Oliver. We hebben Zita en Mauro al leren kennen in het eerste boek, maar toen ging het verhaal niet over hen. Nu leer je ze beter kennen en dat is leuk, omdat ze een interessante toevoeging aan het eerste boek waren.

Het verhaal begint ongeveer op hetzelfde moment als deel 1. Zita en Mauro ontmoeten elkaar doordat Oliver besluit aan te sluiten bij de lunch die de dames samen hebben. Daar raken ze aan de praat en Mauro wil Zita graag nog eens zien. Je leest hoe hij probeert haar voor zich te winnen en omdat hij zo hard zijn best doet, is hij een persoon die je maar al te graag in je hart sluit. Zita geeft veel om mensen en is daarom ook een lief, vrolijk personage voor wie je hoopt dat alles goed uitpakt voor haar. Qua achtergrond wordt er niet veel uitgewerkt en dat is jammer. Het boek zou iets dikker mogen zijn en daarmee wat meer mogen vertellen over het leven dat Zita en Mauro hadden voordat ze elkaar leerden kennen. 

Het is niet echt nodig om Verleid me eerst gelezen te hebben, maar wel leuker. In principe krijg je genoeg informatie om Verover me te begrijpen zonder eerst het andere boek van Stefanie van Mol te lezen. Net als het eerste boek worden de hoofdstukken afgewisseld van het perspectief van Mauro naar die van Zita. De schrijfstijl van Van Mol is prettig en zorgt ervoor dat je snel doorleest. Ook zijn de hoofdstukken niet zo lang, waardoor je gemakkelijk nog een hoofdstuk kunt lezen voor je het boek weglegt.

Verover me is een erotische roman. Het is maar een dun boekje, maar er gebeurt genoeg om snel door te willen lezen. Als je de personages al herkent uit Verleid me, weet je al hoe ze in elkaar steken en begrijp je hun situaties wellicht iets beter. Zita doet niet aan relaties, maar met one night stands heeft ze geen enkel probleem. Om haar de controle op te laten geven bindt Mauro een sjaal om haar ogen. Hij wil compleet de baas zijn, wat Zita helemaal prima vindt. Hun seksuele relatie gaat verder dan die van Amélie en Oliver op het gebied van experimenteren in de slaapkamer. Persoonlijk vond ik dit iets te veel van het goede, al is dit wellicht meer een kwestie van smaak.

Omdat je meer over hen als personen leert kun je hun keuzes beter begrijpen. Zowel Zita als Mauro zijn gepassioneerde mensen en je kunt als lezer niet anders dan ze beide leuk vinden. 

Stefanie van Mol heeft opnieuw een boek geschreven dat vlot leest en binnen de kortste keren uit is. Verover me is wat voorspelbaar en gaat qua seksscènes net iets verder dan het eerste deel van FC Livius, omdat er gebruik wordt gemaakt van seksspeeltjes. Dit kan even wennen zijn en als lezer moet je hier comfortabel mee zijn. Verover me is een leuk boek om te lezen, maar mist wat diepgang en is net als het eerste deel van deze reeks vrij voorspelbaar.

Recensie: Verover me - Stefanie van Mol

Verover me

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Mauro van Veen is tweede spits bij FC Livius "85. Als Oliver, zijn beste vriend en teamgenoot, geblesseerd raakt en als een blok valt voor de arts die hem behandelt, vindt Mauro dat eerst geen goed idee. Tot hij de vriendin van die arts ontmoet. De knappe brunette is alles wat hij zoekt in een vrouw, maar zij probeert hem op afstand te houden, ondanks de aantrekkingskracht die er tussen hen beiden is.

    Zita Smet doet niet aan relaties. En na de pijnlijke ervaring met haar laatste scharrel zit ze eigenlijk überhaupt even niet op een date te wachten. Laat staan met zo'n player als Mauro, hoe aantrekkelijk hij ook is. Maar ze komt er al snel achter dat Mauro niet zomaar opgeeft en dat hij er alles aan zal doen om haar hart te veroveren…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen