• onze waardering

Bloed & Honing - Shelby Mahurin RECENSIE

Recensie: Bloed & Honing - Shelby Mahurin

Bloed & Honing , het tweede deel van de Serpent & Dove -serie gaat verder waar het vorige deel is geëindigd. De jonge heks Louise is dankzij haar geliefde Reid – en ex heksenjager – op het nippertje opnieuw aan de dood ontsnapt. Haar moeder had haar op Modraniht willen offeren. Samen met hun vrienden Coco en Ansel, en Reid's moeder en broer zijn, ze op de vlucht geslagen en proberen zich middels magie verborgen te houden voor de Dames Blanches, de witte heksen. Om te voorkomen dat er een bloedbad wordt aangericht op de uitvaart van de bisschop, zetten ze alles op alles om Morgane te stoppen, ook al weten ze dat het een valstrik is. Op zoek naar sterke bondgenoten moeten Lou en Reid eerst de vetes met de Dames rouges en de weerwolven overwinnen. Zal Lou sterk genoeg zijn om haar moeder het zwijgen op te kunnen leggen?

De roman Bloed & Honing  steekt direct van wal en sleurt de lezers opnieuw mee in een zenuwslopend verhaal vol liefde, venijn, ingewikkelde familiebanden en vooral ook magie. Auteur Shelby Mahurin weet heel goed hoe ze haar lezers het verhaal in moet trekken, maar ook hoe ze de spanning langzaam weet op te bouwen tot een ijzingwekkend hoogtepunt en een ongenadige cliffhanger. Mahurin maakt het haar lezers echter ook minder gemakkelijk, doordat het begin van Bloed & Honing  wel degelijk een recap mist. Voor de meesten zal er bijna een jaar tussen het lezen van de twee boeken hebben gezeten, en het mag best gezegd worden: deze serie zit vol ingewikkelde storylines, plottwists en familiebanden. Het duurt daarom ook wel even voordat je weer begrijpt waar de personages zijn, wiens ouders bij wie hoorden en waarom Lou's moeder haar ook alweer dood wilde hebben. Dat alles kan enige verwarring oproepen, maar tegelijkertijd weet Mahurin ook de spanning er zo in te houden dat je wel verder móet lezen.

Zowel Lou als Reid vervullen de hoofdrollen in Bloed & Honing en het perspectief springt af en toe heen en weer. Het is overduidelijk dat beide personages hun persoonlijke worstelingen hebben, zichzelf beter leren kennen, maar ook veranderingen doormaken. Als uitgehuwelijkt en ongebruikelijk stel van heks en jager hebben Lou en Reid al het een en ander samen overwonnen. Dat hun liefde voor elkaar vrijwel onoverwinnelijk is, is wel duidelijk. Maar een recentelijke ontwikkelijk is dat Reid ook blijkt te beschikken over magie. En als een voormalig heksenjager een heks blijkt te zijn, dan is het logisch dat je niet als een blad in de wind omslaat. Mahurin weet duidelijk over te brengen dat Reid worstelt met emoties en een persoonlijke groei doormaakt. En voor zowel de lezers als de personages blijft het nog altijd een raadsel waarom er toch een mannelijke heks kan bestaan. Ook Lou worstelt met de kracht van haar magie. Ze lijkt erdoor te veranderen en sterker te worden, maar lijkt ze daardoor niet steeds meer op haar moordlustige moeder? Veel aandacht heeft Mahurin dus voor de ontwikkeling van de personages, en tegelijkertijd zijn er ook een aantal bijpersonages die samen het verhaal compleet maken.

Al met al is ook Bloed & Honing  een krachtige young adult fantasy roman die het lezen waard is. Hoewel we de humor uit het eerste deel wel een beetje misten, maakt de spanning en plot dat tegelijkertijd weer helemaal goed. En met die enorme cliffhanger aan het einde moge wel duidelijk zijn dat Mahurin weer snel de pen op zal pakken voor een volgend deel van de Serpent & dove-erie.

Recensie: Bloed & Honing  - Shelby Mahurin

Blood & Honey

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    The hotly anticipated sequel to the New York Times and IndieBound bestseller Serpent & Dove—packed with even steamier romance and darker magic—is perfect for fans of Sarah J. Maas.

    After narrowly escaping death at the hands of the Dames Blanches, Lou, Reid, Coco, and Ansel are on the run from coven, kingdom, and church—fugitives with nowhere to hide.

    To elude the scores of witches and throngs of chasseurs at their heels, Lou and Reid need allies. Strong ones. But protection comes at a price, and the group is forced to embark on separate quests to build their forces. As Lou and Reid try to close the widening rift between them, the dastardly Morgane baits them in a lethal game of cat and mouse that threatens to destroy something worth more than any coven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen