• onze waardering

Vaste grond - Robyn Carr RECENSIE

Recensie: Vaste grond - Robyn Carr

Cooper was van plan om bij Ben langs te gaan in Thunder Point, maar dan krijgt hij te horen dat zijn goede vriend is overleden door een ongeval. Toch vertrekt Cooper naar Thunder Point, het kustplaatsje waar Ben een bar runde. Daar krijgt hij te horen dat Ben de bar en een stuk grond aan hem heeft nagelaten. Cooper blijft tijdelijk in Thunder Point om te kijken wat hij gaat doen met zijn erfenis.

In Thunder Point woont ook Sarah Dupre, zij is helikopterpiloot en recent gescheiden. Door haar nare ervaringen in haar huwelijk is ze klaar met mannen en is ze druk met haar baan en de zorg voor haar broertje Landon. Dan ontmoet ze Cooper tot wie ze zich aangetrokken voelt...

Vaste grond gaat over de romance die ontstaat tussen Cooper en Sarah. Beide hebben hun eigen redenen om geen relatie aan te gaan, waardoor toenadering lastig lijkt. Cooper is niet van plan lang in Thunder Point te blijven en hoopt binnenkort weer verder te reizen. Sarah heeft door haar vervelende scheiding geen zin meer in mannen en wil geen nieuwe liefde aangaan, omdat ze bang is weer bedrogen te worden. Daarbij wil ze ook niet dat haar jongere broertje Landon opnieuw teleurgesteld wordt. Het lijkt een onmogelijke liefde.

In Vaste grond komen ook andere inwoners van Thunder Point voorbij, zoals Mac, de hulpsheriff en zijn goede vriendin Gina van het eethuisje. Zij zijn al jarenlang bevriend en hebben een druk leven als alleenstaande ouders. Toch missen ze allebei iets in hun leven. Als lezer krijg je ook een kijkje in hun leven en lees je over hun kwetsbaarheden.

Liefde is een belangrijk thema in deze roman. Liefde is iets moois en iedereen heeft er behoefte aan, maar het maakt je ook kwetsbaar. Dit heeft de auteur mooi in haar verhaal weten te verwerken. De personages hebben een verleden waardoor ze gevormd zijn. Bij verschillende personages in dit boek voel je angst voor het openstellen voor de liefde, angst op mislukking en de beschadiging die dat teweeg kan brengen. Dit gevoel heeft de auteur mooi kunnen overbrengen op de lezer.

Naast liefde is er in dit boek ook aandacht voor een serieus thema: pesten. Sarah's broertje, Landon wordt gepest, omdat hij goed kan footballen en andere jongens jaloers zijn. Cooper en Mac lossen dit op een goede manier op en zijn daarmee een voorbeeld. Dit is een mooie toevoeging aan dit romantische verhaal.

Robyn Carr is een Amerikaanse auteur die romantische verhalen schrijft. Haar eerste boek verscheen in 1978. Het duurde even voordat zij echt doorbrak, maar in 2007 bemachtigde ze de eerste plek in de New York Bestsellerlijst met één van haar romans. Sindsdien verschijnen er meerdere boeken per jaar. De romans zijn heerlijke feelgoods, met als kenmerk dat een sterk vrouwelijk karakter centraal staat. Daarnaast komen ook serieuze thema's, zoals huiselijk geweld, pesten en gezondheidsproblemen in haar boeken voor.

Vaste grond is het eerste deel van de serie Thunder Point. Dit is een prachtig kustplaatsje in Amerika en vormt een mooie achtergrond voor dit liefdesverhaal. De verhalen uit de serie Thunder Point spelen allemaal in het kustplaatsje, maar staan op zichzelf en kunnen dus prima los gelezen worden. Inmiddels zijn al meerdere titels van deze serie verschenen. Auteur Robyn Carr schreef eerder dit type series, waarin een dorp centraal staat, zoals de beroemde Virgin River-serie, waarvan inmiddels twintig romans zijn verschenen die allemaal in hetzelfde stadje spelen. 

Vaste grond is een heerlijke feelgood roman. Het boek is toegankelijk geschreven en een mooi eerste deel van deze serie van de Amerikaanse auteur Robyn Carr.

Recensie: Vaste grond - Robyn Carr

Vaste grond

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Cooper is niet het type man dat lang op één plek blijft. Settelen is niets voor hem, en reizen zit hem in het bloed. Door een dramatisch ongeluk, waarbij zijn goede vriend Ben omkomt, ziet hij zich echter genoodzaakt om voor langere tijd in het kustplaatsje Thunder Point te blijven. Ben heeft hem namelijk een prachtig gelegen stuk grond nagelaten.

  Cooper worstelt met de situatie. Het liefst zou hij zo snel mogelijk weer vertrekken, maar dan ontmoet hij Sarah, een vrouw die diepe indruk op hem maakt. Helaas staat zij niet erg open voor een flirt, iets wat haar alleen nog maar intrigerender voor hem maakt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Winnen: Sims 4 Ecologisch Leven, Weerwolven en Eiland leven

 • Dit is Brandy als Cinderella in Disney's Descendants: The Rise of Red

 • Dit zijn de eerste beelden van 'To All The Boys' spin-off 'XO, Kitty'!

 • Officiële trailer Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien!

 • Recensie: The Last of Us

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen