• onze waardering

Klein Konijn helpt mama - John Bond RECENSIE

Recensie: Klein Konijn helpt mama - John Bond

Klein Konijn krijgt een belangrijke taak toegewezen van mama. Hij wil haar graag helpen en krijgt de opdracht om een superbelangrijke brief te posten. Gelukkig is zo'n brief posten een fluitje van een cent.

Onderweg stuit Klein Konijn plots op het ene na het andere probleem. Hij is er van overtuigd dat hij zal slagen in zijn opdracht en zijn taak succesvol zal afronden, toch?

Het personage Klein konijn herinner ik me nog goed uit het voorgaande boek. Ik was dan ook erg enthousiast om een nieuw avontuur van hem te kunnen ontdekken. Ten opzichte van het vorige verhaal is Klein Konijn geen haar veranderd. Hij is enthousiast, soms een beetje té enthousiast, maar ook behulpzaam en hij voelt zichzelf ook wel al erg groot.

In Klein Konijn helpt mama is Klein Konijn ook weer erg enthousiast om aan zijn superbelangrijke taak te beginnen. Waarschuwingen van mama heeft hij niet nodig, hij is al een grote jongen en een brief posten is iets wat hij vast en zeker kan. Toch stuit hij in zijn enthousiasme weer op enkele problemen.

Deze problemen zorgen in het verhaal voor hilarische situaties. John Bond heeft een erg leuke fantasie en gebruikt deze ten volle in zijn boeken. Omdat de verhalen zo levendig zijn geschreven en uitgebeeld, beeld ik me zelfs de stemmetjes van de personages in tijdens het lezen. 

De sfeer van Klein Konijn helpt mama wordt ook goed in de illustraties weergegeven. Hij gebruikt felle kleuren die goed bij het enthousiaste, drukke personage van Klein Konijn passen maar tegelijk slaagt hij er in om ze erg overzichtelijk te houden en er voor te zorgen dat ze net niet té druk zijn.

Niet alleen de illustraties maar ook de tekst maken het verhaal zo goed. John Bond heeft erg veel humor en doordrenkt zijn boeken hiermee. Bij het lezen van Klein Konijn helpt mama heb ik vaak hardop gelachen. Ook op het einde van het verhaal wist hij er nog een leuk grapje in te verwerken waarmee de lezers ongetwijfeld hard zullen kunnen lachen.

Het is overduidelijk dat John Bond met Klein Konijn helpt mama een prentenboek heeft geschreven dat vele kinderen met plezier zullen lezen en blijven herlezen. Het personage van Klein Konijn is zo leuk dat ik alweer benieuwd ben naar zijn volgende avontuur.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Het is moeilijk om niet van dit boek te houden. John Bond dompelt je met Klein Konijn helpt mama onder in een kleurrijk en humoristisch verhaal waar lezers van alle leeftijden van zullen genieten. Wat mij betreft is dit prentenboek echt een schot in de roos.

Recensie: Klein Konijn helpt mama - John Bond

Klein Konijn 2 - Klein Konijn helpt mama

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Prentenboek voor de kleintjes over een nieuw groots avontuur van Klein Konijn.

    Na Klein Konijn – Niet verdwaald van prentenboekentalent John Bond is er nu Klein Konijn helpt mama, een nieuw, grappig avontuur over het onweerstaanbare peuterkonijn.

    Klein Konijn helpt mama met een belangrijke taak: hij mag een brief posten. Voor hij op pad gaat belooft hij mama onderweg heel voorzichtig te zijn en de brief op tijd te posten. De kleine avonturier gaat op weg, maar algauw wordt hij afgeleid…

    Volg de grappige avonturen van dit eigenwijze konijn in een nieuw avontuur met sublieme illustraties van John Bond. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen