• onze waardering

Het Handige Super Family Kookboek - Rinske Koelewijn RECENSIE

Recensie: Het Handige Super Family Kookboek - Rinske Koelewijn

Wat de inhoud van het kookboek ook is, het ziet er sowieso al supervrolijk uit. Aan de buitenkant én aan de binnenkant. Het Handige Super Family kookboek is bedoeld voor gezinnen met kinderen. Kleine kinderen die alles zelf willen doen of die weigeren te eten wat ze voorgeschoteld krijgen. Iets grotere kinderen die een lunchpakketje moeten meenemen naar school of wanneer je dat zelf als ouder meeneemt natuurlijk. Voor hectische gezinnen waar het eten wordt bepaald door werk, school of sportvereniging. Voor gezinnen met vegetariërs of afvallers en natuurlijk voor gezellige maaltijden in het weekend. 

Het Handige Super Family Kookboek bevat voor al deze doelgroepen een aantal recepten. Voor ouders die niet koken maar die eten klaarmaken, zoals de schrijvers zelf zeggen. Geen moeilijke recepten, maar wel gevarieerd en met voldoende groente, al is die soms verkleed als soep of saus.
Recepten ook die we eigenlijk allemaal wel kennen, maar nooit zelf gemaakt hebben. Misschien door gebrek aan tijd, misschien door gebrek aan inspiratie. Met Het Handige Family Kookboek heb je voorlopig in ieder geval genoeg inspiratie. Maak eens een Marokkaanse kipschotel of Romige wortel-bloemkoolsoep. Wat dacht je van een vegetarische Shakshuka uit het Midden-Oosten en de wereldberoemde Caesar salad, die volgens de schrijvers voor kinderen vaak de eerste salade is die ze wél lusten.

De recepten zijn in Het handige Super Family Kookboek nu eens niet voorzien van foto's, maar van een door Nanja Toebak vrolijke getekende beestenboel die zich te goed doet aan de ingrediënten of aan de gerechten. Zo zit er in de Magische tomaten-groentensoep een vrolijk nijlpaard met een bonte specht op zijn kop. En dat is niet eens het magische eraan. Dat zijn namelijk de gezonde groenten die door de soep gepureerd zijn.

Tegenwoordig zijn mijn kinderen geen moeilijke eters meer. Wel vallen ze in de categorie aanschuivers. Uit die categorie maakte ik de Mexicaanse kipwraps waarbij de vulling bestond uit pulled chicken met een spicy tomatensaus met paprika en kidneybonen. Het is, nog makkelijker, ook te maken in de slowcooker, maar ik maakte het als éénpansgerecht in een braadpan. Heerlijk met Griekse yoghurt, avocado en geraspte kaas.

Eigenlijk wil je alle recepten die in Het Handige Super Family Kookboek staan wel een keer maken. Ik denk niet dat er recepten in staan die makkelijk kunnen mislukken. Dat geldt zeker ook voor de favoriete recepten van de schrijvers waar het boek mee begint. En ondanks dat mijn kinderen geen eetweigeraars zijn was het toch heerlijk om een gezonde variant van de Mac & Cheese met bloemkool en doperwtjes uit dat hoofdstuk te maken. Gewoon omdat het kan en altijd lekker is.

Wat valt er verder nog te vertellen over het boek? De naam dekt de lading. Achterin vind je nog een boodschappenlijst die je kan gebruiken, al vind ik dat soort lijstjes altijd wat overbodig. Ook is er nog wat ruimte voor eigen aantekeningen en natuurlijk is er ook een register van ingrediënten met verwijzing naar de recepten.

"Het Handige Super family kookboek is superhandig".

Recensie: Het Handige Super Family Kookboek - Rinske Koelewijn

Het handige Super Family Kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het Handige Super Family kookboek: voor drukke gezinnen met kids t/m 18 jaar. Voor de fans van De Enige Echte Super Family Planner.

  Voor alle fans van De Enige Echte Super Family Planner is er nu ook Het Handige Super Family Kookboek. Met handige tips en lekkere recepten voor alle drukke gezinnen van Nederland. Want iedere ouder weet: sportende kinderen, gezonde lunchboxes, kids met vega-ambities of plots een horde kinderen op de bank: dat vraagt om culinaire flexibiliteit, snelheid en vooral gemak. Met Het Handige Super Family Kookboek in de hand draait zelfs de grootse keuken-chaoot daar vanaf nu de hand niet meer voor om.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: De Geheime Dienst voor Magie

 • Populaire boeken die in mei 2021 verschijnen

 • Stranger Things seizoen 4 wordt waarschijnlijk uitgesteld naar 2022

 • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

 • Het vrouwenbrein - Iris Sommer

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen