• onze waardering

Een glimp van jou - Holly Miller RECENSIE

Recensie: Een glimp van jou - Holly Miller

Zou jij voor liefde kiezen als je weet hoe het afloopt? Alhoewel Joel vastbesloten is om niet verliefd te worden en voor de rest van zijn leven alleen te blijven, is hij machteloos wanneer hij Callie ontmoet. Het is liefde op het eerste gezicht: ze horen bij elkaar. Callie voelt dit ook, maar wat zij niet weet is dat Joel een geheim met zich meedraagt. En wanneer dit geheim een steeds grotere rol gaat spelen, is het de vraag of de liefde stand houdt.. 

Een glimp van jou is een fantastische liefdesroman, geschreven door Holly Miller. Het is haar eerste vertaalde roman, maar na deze parel is het overduidelijk dat meer vertalingen van haar boeken zullen volgen. Dit boek heeft een duidelijk plot. In het begin is er behoorlijk wat mysterie rondom hoofdpersoon Joel, maar de prettige opbouw zorgt er al gauw voor dat we als lezer voldoende weten om volledig in de ban te raken van dit verhaal. Een glimp van jou is ontzettend meeslepend, zeker wanneer later in het boek de spanning wordt opgevoerd. En ondanks dat je als lezer een sterk vermoeden hebt over hoe het afloopt, je blijft nieuwsgierig. Het enige minpunt is dan ook het slot, wat in vergelijking met de eerder sterke opbouw, toch wat rommelig en snel wordt afgehandeld.  

Alhoewel Joel de echte hoofdpersoon is in dit boek, wisselen we ook regelmatig van perspectief om Callie te volgen. De hoofdstukken zijn kort, maar zeker krachtig. Het tempo is perfect. Beide personages zijn goed uitgewerkt, zodat je met beide meeleeft. Je voelt voor dit koppel en als lezer geef je ze vrijwel gelijk de gunfactor voor een happy ending.  

Een glimp van jou wordt vergeleken met Time Traveler's Wife en dat is niet voor niets. Qua thematiek zijn er wel degelijk overeenkomsten, dus ben je een fan van dat boek, dan is Een glimp van jou absoluut een aanrader. Ook wordt het aangeraden aan fans van Nicholas Sparks en Jojo Moyes. Het drama gehalte is zeker te vergelijken, maar Holly Miller is (nog) niet op het punt waar Jojo Moyes haar boeken zijn. Hoe dan ook is Holly Miller een veelbelovende auteur en is Een glimp van jou een bijzonder sterke start.

Recensie: Een glimp van jou - Holly Miller

Een glimp van jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar
  die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was. Ze probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te
  krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze ondanks hun reserves een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar.
  Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze
  beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze
  samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen