• onze waardering

De Juwelendief - M.G. Leonard en Sam Sedgman RECENSIE

Recensie: De Juwelendief - M.G. Leonard en Sam Sedgman

Als Alexander met zijn oom Ben mee moet op de laatste reis van de Hooglanden-express baalt hij hier ontzettend van. Maar al snel ontdekt hij een verstekeling aan boord en blijkt er een juwelendief mee te reizen! Dat maakt de reis in ieder geval een stuk interessanter.

Het verhaal van De Juwelendief zit goed in elkaar en boeit de lezer van begin tot het einde. Door de goede spanningsopbouw wil je niet meer stoppen met lezen totdat je weet wie De juwelendief is. M.G. Leonard en Sam Sedgman hebben verschillende kleine verrassende wendingen in het verhaal geschreven die het extra spannend maken. De setting van het verhaal, een oude stoomtrein, geeft het verhaal een wat nostalgische twist.

De karakters van De Juwelendief zijn een belangrijke basis in het verhaal. Ze zijn goed uitgewerkt en worden onderbouwd door de prachtige illustraties van Elisa Paganelli. Leuk detail is dat haar illustraties de tekeningen van Alex voorstellen die hij door het verhaal heen maakt. Alex is een typische bijna puber die absoluut niet zit te wachten op een treinreis zonder andere kinderen. Als hij dan Lenny ontdekt wordt de reis ineens een stuk interessanter. Maar ook de uitwerking van de andere personages en mogelijke verdachten is goed gedaan en maken het verhaal extra levendig. Maar de omschrijving van de stoomtrein zelf steelt toch wel de show. Menig kind zal na het lezen van De Juwelendief een reis willen maken met de Hooglanden-express. En menig volwassene trouwens ook.

De schrijfstijl van M.G. Leonard en Sam Sedgman is erg toegankelijk en gemakkelijk leesbaar. Het is altijd knap als twee schrijvers samen een verhaal kunnen schrijven en je niet merkt dat het door twee mensen is geschreven. Deze twee schrijvers hebben elkaar in ieder geval goed aan gevuld en daarmee een heerlijk boek gecreëerd. Hun schrijfstijl is erg levendig en beeldend. Zelfs zonder de illustraties zou je geen moeite hebben om het verhaal voor je te zien.

De combi van een pakkend verhaal, fijne schrijfstijl en prachtige illustraties maken van De Juwelendief van M.G. Leonard en Sam Sedgman is een heerlijk boek en een echte aanrader voor jong en oud.

Recensie: De Juwelendief - M.G. Leonard en Sam Sedgman

Dader op het spoor 1 - De juwelendief

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lucas moet op reis met zijn oom. Aan boord van stoomtrein de Hooglanden-expres ontdekt hij een verstekeling. Weet zij iets van de kostbare juwelen die overal verdwijnen? Of is er meer aan de hand?

  De juwelendief is het eerste deel in de whodunitserie Dader op het spoor van Sam Sedgman en M.G. Leonard, de auteur van onder meer Keverjongen. Voor treinfanaten en detectives vanaf 9 jaar. Met illustraties van Elisa Paganelli.

  Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen