• onze waardering

Misschien nu - Colleen Hoover RECENSIE

Recensie: Misschien nu - Colleen Hoover

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, Warren en Bridgette zijn samen – of toch niet, of toch weer wel? - maar Ridge' ex Maggie is alleen. Ze staat er nu alleen voor en moet alleen dealen met haar taaislijmziekte, maar geniet van haar vrijheid. Ze zet haar schouders onder haar eigen leven en besluit de bucketlist, die ze jaren geleden heeft opgesteld, af te werken. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft. Maar, durft ze het aan weer iemand bij haar korte en onzekere leven te betrekken?

Ja hoor, daar is Hoover weer met een nieuw deel in de 'Misschien'-serie. In het eerste deel stond Sydney centraal (hoewel er veel hoofdstukken waren vanuit perspectieven van anderen), in deel twee ging het vooral om de relatie tussen Warren en Bridgette en in deel drie doet de flaptekst vermoeden dat de plot voornamelijk over Maggie gaat. Misschien nu start heel duidelijk met de proloog vanuit Maggies perspectief. Maar, al na enkele hoofdstukken lijkt de belangrijkste verteller Ridge of Sydney te zijn. Het verhaal wordt helemaal naar hen toe gezogen en naar hun fantastische liefdesleven. Doordat de lezer andere verwachtingen had over de inhoud van het boek, trekt hij of zij verloren de schouders op en mompelt 'het zal wel...'. Gelukkig komt Maggies perspectief nog vaak terug, maar niet vaak genoeg om Misschien nu echt Maggies boek te noemen.

Maar, nog even terug naar de proloog. De proloog is vanuit Maggies perspectief geschreven en gaat over het afwerken van punt 1 op de bucketlist: skydiven. Maggie is er klaar voor om de formulieren te tekenen en de lucht in te gaan. Hoover laat de lezer echt de spanning van het skydiven voelen. Bovendien ontmoeten Maggie en Jake elkaar in de proloog. Het is een goede zet van Hoover om met de adrenalinespanning en de ontmoeting te beginnen, want op deze manier pakt ze de lezer en zet hem of haar neer voor het verhaal. Alsof ze zegt: "Luister (of: lees) en huiver, want hier is Misschien nu!"

Na de proloog is er in het hele boek niet zoveel spanning te vinden als in de eerste bladzijdes. Dat is jammer. De lezer weet dat Hoover in andere boeken soms alles uit de kast trekt om de lezer op het puntje van de stoel te laten zitten. Helaas gebeurt dat niet in Misschien nu. Wel is de lezer van Hoover gewend dat hij of zij opgeslokt wordt door haar schrijfstijl, want ze schrijft zo leuk en duidelijk. Het is werkelijk waar dat de lezer het gevoel heeft dat de plot zich op het netvlies afspeelt.

Toch bokst Hoover het voor elkaar de lezer hardop te laten lachen aan het einde. Hoewel het einde niet bijster realistisch is, ziet de lezer het toch gebeuren in de flow van de personages en in de sfeer van de gebeurtenissen en de avond. Doordat het einde zo grappig, onrealistisch en toch leuk is en doordat de lezer zo met de personages meeleeft en totaal achter de gebeurtenis staat, zorgt Hoover ervoor dat de lach die hardop door de kamer klinkt, daadwerkelijk van de lezer is.

Kort gezegd doet de flaptekst van Misschien nu een andere verdeling van de perspectieven vermoeden dan Hoover gebruikt. Misschien nu begint onwijs spannend en is echter daarna niet meer spannend te noemen, maar wel heel leuk. Hoover brengt een feelgood-gevoel over aan de lezer gedurende het hele verhaal, maar dit gevoel komt pas echt tot uiting bij het laatste hoofdstuk. De slotgebeurtenis van de serie is grappig, onrealistisch en toch leuk.

Recensie: Misschien nu - Colleen Hoover

Misschien nu

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge' ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen