• onze waardering

Ongelofelijke octopussen - Owen Davey RECENSIE

Recensie: Ongelofelijke octopussen - Owen Davey

Ongelofelijke octopussen van Owen Davey is een prentenboek vol weetjes over de octopus. Hij heeft zowel de tekst als de illustraties in dit boek gemaakt. In dit prentenboek leren we onder andere over de octopus in zijn vele verschijningsvormen, in kleur als in vorm, en kom je erachter hoe en waarom ze hun lichtgevende waarschuwingstekens gebruiken. Ook lees je over hoe ze te werk gaan bij het jagen en wist je dat een octopus maar liefst drie harten heeft?! Dit prentenboek over octopussen is één van de serie dierenboeken die Owen Davey maakte over haaien, katten, apen en kevers.  

Bij het prentenboek Ongelofelijke octopussen kun je niet anders dan meteen gepakt te worden door de geweldige vormgeving van zowel de tekst als het beeld. In dit boek wisselen prachtige platen gevuld met kleurrijke octopussen zich af met korte stukken tekst. De octopussen nemen de mooiste vormen, patronen en kleuren aan, waartussen op een speelse wijze de tekst is geplaatst. Met het mooie, grafische en strakke ontwerp van de illustraties kun je je ogen niet van de pagina's afwenden. Elke pagina of spread is weer een nieuw kunstwerk.  

Dit prentenboek is voor jong en oud interessant door de brede, variërende kennis over octopussen die ontzettend leuk wordt gepresenteerd. In een informatieve volwassen schrijfstijl wordt er per spread een ander onderwerp over de octopussen aangebroken, zoals over de meest bijzondere octopussen, mythologie over de octopussen, verschillen tussen de octopussen en de camouflagevormen van de octopussen. Door de korte teksten lees je dit boek in een rap tempo uit.  

Het prentenboek sluit af met een boodschap over hoe we de oceaan zo gezond mogelijk kunnen houden en hoe we dit zelf in de hand hebben. Hierdoor worden we echt aangezet om iets te doen tegen deze plasticsoep om een verschil te kunnen maken voor niet alleen de octopus en het zeeleven, maar voor al het leven op aarde.  

De Ongelofelijke octopussen van Owen Davey is een echte aanrader voor iedereen vanaf 8-9 jaar oud, voor een spreekbeurt of een werkstuk door de informatie en interessante weetjes, of gewoon omdat je boordevol vragen zit over deze wonderlijke dieren. Als je niet meer weet dan dat de octopus in de oceaan leeft met zijn acht armen en zuignappen, dan zal je verstelt staan over deze ongelofelijke octopussen.

Recensie: Ongelofelijke octopussen - Owen Davey

Ongelofelijke octopussen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wist je dat octopussen drie harten hebben en donutvormige hersenen? En dat ze heel intelligent zijn en soms zelfs gereedschap kunnen gebruiken? Er zijn ruim 300 soorten octopussen, dus er valt genoeg te ontdekken over deze bijzondere wezens met hun vele armen!

  Met de bestsellerreeks van Owen Davey leer je alles wat je ooit hebt willen weten over wonderlijke wezens uit de hele wereld.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen