• onze waardering

Quests for Glory - Soman Chainani RECENSIE

Recensie: Quests for Glory - Soman Chainani

Agatha en Tedros zijn samen op Camelot en daar zijn de voorbereidingen voor hun huwelijk in volle voorbereiding. Toch gaat dat niet helemaal over rozen want de ramp van de kroning hangt nog boven hun hoofd. Het lukte Tedros niet om Excalibur uit de steen te trekken en dat maakt hem in de ogen van zijn onderdanen niet de 'echte' koning. Wanneer vervolgens de Woods plotseling te kampen krijgen met een reeks vreemde aanvallen, moet Tedros eigenlijk in actie komen, maar hij twijfelt. Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek! 

Deel vier van de School for Good and Evil serie, Quests for Glory, zit boordevol actie! Het verhaal begint rustig, met een twijfelende Agatha op Camelot en Sophie die helemaal in haar nopjes is als de nieuwe decaan de School voor Kwaad. Al snel komt alles in een stroomversnelling en dat levert een bruisende leeservaring op. De studenten moeten in hun vierde jaar in groepen een missie vervullen. Daarbij bevinden ze zich over de hele Woods en dat maakt het verhaal erg dynamisch. De eerste boeken speelden zich voornamelijk af binnen de School voor Goed en Kwaad en door het decor nu drastisch te veranderen en de wereld waarin de verhalen zich afspelen helemaal open te gooien, krijg je als lezer een nieuwe impuls. 

Ook al was het vorige boek, The Last Ever After, erg sterk, toch voelt dit boek echt als een verademing. Soman Chainani heeft begrepen dat je in een reeks de lezers moet binden door vertrouwde elementen, maar je moet ook blijven verrassen en prikkelen. De personages bijvoorbeeld, zijn gegroeid in hun rol en dat betekent niet dat ze hun oude vertrouwde karaktertrekken niet meer hebben, maar ze voelen gewoonweg volwassener. Daardoor groei je als lezer nog dichter naar hen toe want ze nemen je echt mee in hun levensverhaal op deze manier. Het is moeilijk om niet te vergelijken met een andere heel bekende serie waarbij de auteur dit ook mooi toepaste, de ontwikkeling van de personages door de jaren heen, maar toch ga je dat onbewust een beetje doen. Gelukkig zijn er ook genoeg zaken die deze reeks onderscheidend maken. 

Soman Chainani heeft in Quests for Glory ook niet meer de neiging om alles zomaar 'Goed' te laten aflopen. Hij heeft in dit boek ook gekozen voor de tegenstelling 'waarheid' versus 'leugens', waardoor het niet altijd meer duidelijk is wat 'goed' is en wat 'kwaad'. Maar het gaat nog een stapje verder, want nu eist de nieuwe bedreiging al snel het leven van een vertrouwd personage en daardoor ga je als lezer toch op het puntje van je stoel zitten. Het verhaal lijkt een stuk grilliger te worden dan het hiervoor was en dat levert extra spanning op.  

Het is moeilijk om niet te veel spoilers weg te geven, maar Quests for Glory herbergt op het einde nog een belangrijk verschil met de vorige boeken. Waar je na de eerdere delen nog dacht te kunnen stoppen met lezen omdat er redelijk gesloten eindes waren, is dat nu toch helemaal anders. Het verhaal is nog maar net begonnen lijkt het wel, wanneer je de laatste pagina omslaat. Het belangrijkste is nu om zo snel mogelijk deel vijf, A Crystal of Time, in handen te krijgen om te weten wat er verder gaat gebeuren!

Recensie: Quests for Glory - Soman Chainani

Quests for Glory

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    With every end comes a new beginning... Join your favourite students from the School for Good and Evil in the exhilarating fourth book in this bestselling series. Before they can graduate, the students of the School for Good and Evil must complete their fourth-year Quests for Glory. The stakes are high: success brings eternal adoration, and failure means obscurity forever. For their quests, Agatha and Tedros are trying to return Camelot to its former splendour as queen and king. For her quest, Sophie seeks to mould Evil in her own image as Dean. But they soon grow isolated and alone, and all of the students' quests seem to plunge into chaos. Amidst obstacles both dangerous and unpredictable, who will rise and lead the charge to save them . . . ?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen