• onze waardering

Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid - Omid Scobie RECENSIE

Recensie: Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid - Omid Scobie

In 2016 staat een van de meest begeerde vrijgezellen, prins Harry, nog meer dan anders in de spotlights van de hele wereld wanneer zijn ontluikende relatie met de Amerikaanse actrice Meghan Markle bekend wordt. Elke stap die het paar doet wordt gevolgd en de hertog en hertogin van Sussex blijven de krantenkoppen halen. Vanaf hun eerste ontmoeting tot de dag vandaag; alles is nieuws. Maar wie kent het ware verhaal van Meghan en Harry?

In Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid schetsen royaltyverslaggever Omid Scobie en schrijver en producer Carolyn Durand een intiem portret van een paar dat niet bang is om te breken met koninklijke tradities. Er wordt verteld over hun vastbeslotenheid een normaal leven buiten de schijnwerpers op te bouwen en te werken aan maatschappelijke doelen en projecten om een verschil te maken in de wereld.

Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid begint met een voorwoord van de auteurs waarin ze over hun eigen relatie met de koninklijke leden vertellen. Beide auteurs behoren al jarenlang tot het groepje royaltycorrespondenten dat op dagelijkse basis contact heeft met het koninklijk huis en volgen de familie al lange tijd van dichtbij, waardoor ze enorm veel waardevolle informatie hebben weten te verzamelen. In de inleiding schrijven ze dat, hoewel de koninklijke familie geen toestemming mag geven voor een biografie, ze uitgebreid toegang kregen tot degenen die het dichtst bij het paar stonden; vrienden, hoge hovelingen, vertrouwde assistenten en anderen in de directe omgeving. Het doel: een intiem en accuraat portret schetsen van een echt modern koninklijk echtpaar dat altijd trouw is gebleven aan hun eigen opvattingen.

Wat volgt is een korte inleiding van het koninklijke duo dat aan hun nieuwe leven gaat beginnen in hun tijdelijke huis in Canada - voordat ze naar Amerika vertrekken. In de 24 hoofdstukken daarna wordt per hoofdstuk een ander deel uit het leven van het koppel belicht. Uiteraard te beginnen bij het moment waarop Harry en Meghan elkaar leren kennen. Niet alleen lezen we over hoe de relatie tussen Meghan en Harry zich in razend tempo ontwikkelde, hoe de rest van de familie daarover dacht en wat dat met hen en hun omgeving deed. Ook onder andere de veelvuldig in de pers uitgemeten relatie met Meghans vader, halfzus en -broer, de zogenoemde problemen met het personeel en de irritaties met Harry's broer William en diens vrouw Kate komen aan bod. Een volledige omschrijving van begin tot eind, dat is wat het boek biedt.

Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid van Omid Scobie en Carolyn Durand is een interessant boek voor liefhebbers van het Britse koningshuis. Het laat interessante aspecten in de relatie van het paar zien en geeft een wat diepere kijk in het leven van beiden, met name dat van Meghan. Hoewel je ervan uit mag gaan dat de details die worden genoemd kloppen, wordt het verhaal uiteraard eenzijdig belicht. Het is Meghans en Harry's verhaal en dus is het vooral een lofzang op het paar. Is dat erg? Zeker niet. Het is interessant om hun (volledige) kant van het verhaal te lezen, zeker wanneer je het paar enigszins volgt. Daarnaast biedt het een klein kijkje in het koninklijke leven (daaromheen) en en leer je ook sommige andere familieleden soms een klein beetje beter kennen. Door het grote aantal onderwerpen dat behandeld wordt voelt het boek erg compleet waardoor je ook daadwerkelijk het gevoel hebt dat je het paar en hun verhaal beter leert kennen.

Al met al is Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid een plezierig boek om te lezen. De bizarre situatie waarin Meghan (en destijds ook Kate) belandde toen haar relatie met de Britse Prins uitkwam, is onvoorstelbaar. In plaats van het getouwtrek tussen alle betrokkenen in de media, nemen Omid Scobie en Carolyn Durand je bij de hand en vertellen ze rustig het hele verhaal dit leuke stel - van begin tot eind.

Recensie: Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid

Meghan & Harry (Nederlandse editie)

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een intiem en ontwapenend portret

    In 2016 trok de ontluikende romance tussen een Engelse prins en een Amerikaanse actrice direct de aandacht van de wereld en de internationale
    media. Vanaf dat moment blijven de hertog en hertogin van Sussex de krantenkoppen halen – van hun verloving, huwelijk en de geboorte van hun zoon Archie tot de ongekende beslissing om afstand te doen van hun koninklijke leven. Toch kennen maar weinig mensen het ware verhaal van Meghan en Harry.

    Op zoek naar vrijheid is een intiem en ontwapenend portret van een vooruitstrevend paar dat niet bang is om te breken met tradities. Het vertelt over hun vastbeslotenheid om een leven buiten de schijnwerpers op te bouwen en te werken aan maatschappelijke doelen en projecten die een verschil zullen maken in de wereld.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen