• onze waardering

Yes, Baby - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen  RECENSIE

Recensie: Yes, Baby - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen 

Marie Lotte en Nydia kun je wellicht kennen van DAMN, HONEY (het boek én de podcast). Zij maken zich al een aantal jaar hard voor shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Yes, Baby focust zich vooral op tieners. Onderwerpen waar vaak niet over wordt gepraat, omdat ze taboe zijn worden in Yes, Baby wél bespreekbaar gemaakt. Want hoe ga je als jonge vrouw überhaupt om met het leven, wat is belangrijk en wat niet? Dit kleine compacte boekje met verhalen van anderen helpt je door de big ass stuggles heen waar je als meisje mee te maken hebt en krijgt.

Onderwerpen zoals lichaamsvormen, zweetplekken, bh's kopen, lichaamshaar, ongesteld worden en seks komen aan bod in Yes, Baby. Want waarom vinden we dit eigenlijk raar en gênant om over te praten? Door de verhalen van Marie Lotte, Nydia en vele anderen over hun eigen struggles tijdens de puberteit merk je direct dat wij als vrouw allemaal met deze dingen te maken krijgen. Je wordt door deze (korte) verhalen wakker geschut en tegelijkertijd gerust gesteld. We snappen er vaak op dat moment helemaal niks van, maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed. 

Het hele boek draait om het normaliseren van dingen waar wij vrouwen mee te maken krijgen. Ze nemen in Yes, Baby geen blad voor de mond en schrijven op een manier waardoor je je begrepen voelt als jonge vrouw. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je inziet dat alles wat er gebeurt in de puberteit en alles waar je over na denkt helemaal niet gek is. Je neemt namelijk altijd aan dat dingen op een bepaalde manier 'horen', 'moeten' of 'normaal zijn', terwijl je dat lekker zelf mag bepalen. De schrijfstijl van Marie Lotte en Nydia voelt aan als roep om verandering en het bespreekbaar maken van alles waar vrouwen mee te maken hebben. 

Yes, Baby is er voor meiden die vaak te horen krijgen 'wacht maar tot je wat ouder bent'. Niks over jouw lichaam en seksualiteit is raar! Het is fijn om verhalen van anderen te kunnen lezen en te zien dat iedereen 'gênante' momenten mee maakt tijdens de puberteit. Ook al hoeft dit helemaal niet zo te zijn als we allemaal deze taboes doorbreken en gewoon normaal doen over deze onderwerpen. Voor elk meisje tussen de 10 en 20 is dit boek een aanrader, want je bent niet gek, de maatschappij doet soms gewoon een beetje raar!

Recensie: Yes, Baby - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen 

Yes, baby

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Honderd jaar geleden dachten ze dat we nu vliegende auto's zouden hebben. Enne, we kunnen al meer dan vijftig jaar naar de maan! Waarom kunnen we dan nog steeds niet normaal praten over ongesteld zijn?'
  In de zomer van 2018 schreven Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen het pamflet Damn, honey - Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Kort daarop volgde een tweewekelijkse podcast en inmiddels is DAMN, HONEY uitgegroeid tot een heus feministisch platform over alle shit waar je als vrxuw van deze tijd mee moet dealen.
  Speciaal voor middelbarescholieren schreef dit duo een nieuw pamflet, waarin ze diverse thema's aanpakken waar vooral jongeren mee te maken krijgen én waarin ze uitleggen dat je nooit te jong bent om feminist te zijn. Meiden, lees dit! En jongens en docenten trouwens ook.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Alicia Silverstone speelt graag in Blast from the Past vervolg met Brendan Fraser

 • Trailer Joy Ride met Ashley Park en Stephanie Hsu is nu te zien!

 • De Mitford-moorden: Jessica - Jessica Fellowes

 • Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

 • Schijndood - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen