• onze waardering

Op weg naar Harry Cook - Charlotte Nash RECENSIE

Recensie: Op weg naar Harry Cook - Charlotte Nash

Mallory Cook woont samen met haar zoontje Harry in Australië. Harry's vader heeft hen in de steek gelaten en is in New York gaan werken. Nadat Harry niet terug wordt gebracht nadat hij bij zijn vader is geweest, besluit Mallory om hem weer thuis te krijgen en boekt een vliegreis naar New York. Tijdens de overstap in Californië komt ze echter drie bejaarden tegen, die gevlucht zijn uit het verzorgingstehuis waar Mallory werkt. Zij zorgen ervoor dat Mallory op een roadtrip door de Verenigde staten belandt. Mallory wil zo snel mogelijk bij Harry zijn, maar Zadie, Ernie en Jock hebben ook ieder hun eigen redenen om deze reis te maken...

Als je begint in Op weg naar Harry Cook zit je vanaf de eerste pagina helemaal in het verhaal en kun je het boek niet wegleggen voor je het hebt uitgelezen! Je maakt in het eerste hoofdstuk kennis met Mallory, die (voordat ze haar zoontje op gaat halen van het vliegveld) nog een sollicitatiegesprek heeft. Je leert Mallory meteen al kennen: vol frisse moed gaat ze na het gesprek naar het vliegveld. Ondanks dat haar man Duncan haar heeft laten zitten, heeft ze stille hoop dat hij weer bij haar terugkomt. Mallory komt echter thuis van een koude kermis, wanneer Duncan en Harry niet op het vliegveld zitten. Mallory gaat meteen op zoek naar oplossingen en besluit dat een vliegreis boeken de beste oplossing is. Mallory is iemand die niet bij de pakken neer gaat zitten en ondanks de tegenslagen positief probeert te blijven.

Charlotte Nash heeft een vlotte schrijfstijl: de gebeurtenissen volgen elkaar in vlot tempo op, waardoor je maar door wilt blijven lezen. Door haar beschrijvende schrijfstijl zie je alles helemaal voor je en leef je helemaal mee met Mallory: hoe gaat dit aflopen? Krijgt Mallory haar zoontje Harry weer terug? Wanneer ze door een vulkaanuitbarsting strandt en hier ook nog eens drie bejaarden uit het verzorgingstehuis waar ze werkt tegenkomt, is de ramp compleet. De gebeurtenissen in Op weg naar Harry Cook zijn wel erg bijzonder en toevallig, maar juist dát maakt, dat het zo'n prachtig boek is en je het niet weg kunt leggen.

Charlotte Nash maakt je in Op weg naar Harry Cook niet alleen nieuwsgierig naar de zoektocht van Mallory naar Harry, maar ook naar de reis van de drie bejaarden. Waarom willen Zadie en Ernie naar Nashville? En waar wil Jock naartoe? Gedurende het boek vallen steeds meer puzzelstukjes op z'n plek en zie je Mallory veranderen. Van een onzeker en misschien toch wel een beetje naïef meisje, naar een zelfverzekerde vrouw die vecht voor haar kind (met Sarah Connor uit de Terminator als rolmodel J). Een aantal puzzelstukjes vallen echt pas aan het einde van het boek op hun plek, waardoor het boek je echt tot aan het einde blijft boeien. Naast Mallory, zijn ook Zadie, Ernie, Jock en AJ interessante personen. Ze laten je doen beseffen dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en bepaalde beweegreden heeft om dingen op een bepaalde manier of met een bepaalde reden te doen.

Op weg naar Harry Cook is een ontzettend mooi, hartverwarmend verhaal! Een romantisch en ontroerend boek dat je niet meer weg kunt leggen als je erin begonnen bent!

Recensie: Op weg naar Harry Cook - Charlotte Nash

Op weg naar Harry Cook

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Drie ontsnapte bejaarden. Een single moeder. Een road trip om nooit te vergeten.

    Mallory Cook en haar zoontje Harry vormen een ijzersterk team. Ze hebben het niet breed sinds Harry's vader hen in de steek liet om het in New York te gaan maken. Als Harry niet wordt teruggebracht nadat hij bij zijn vader op bezoek is geweest, besluit Mallory om hem, op wat voor manier dan ook, weer thuis te krijgen.

    Tijdens haar reis zorgt een toevallige ontmoeting met drie bejaarden, gevlucht uit hun verzorgingstehuis, ervoor dat Mallory op een onwerkelijke road trip door de Verenigde Staten belandt. Zadie, Ernie en Jock hebben elk hun eigen redenen om deze reis te maken. Onderweg zullen alle vier de reizigers ontdekken hoe ver ze bereid zijn te gaan om zichzelf – en elkaar – te redden.
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen