• onze waardering

Mathilda's geheim - Corina Bomann RECENSIE

Recensie: Mathilda's geheim - Corina Bomann

In Agneta's erfenis maakten we kennis met het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof. Agneta erfde, na een tragisch ongeval, het landgoed en was genoodzaakt om haar leven als schilder op te geven voor een bestaan als beheerder van het landgoed. Het eerste boek was een groot succes en is door Chicklit genomineerd tot fictie boek van het jaar 2020. Gelukkig is het verhaal van de Leeuwenhof nog niet voorbij, het wordt uiteindelijk een trilogie. In het vervolg, genaamd Mathilda's geheim, maken we kennis met Mathilda en volgen we haar in haar leven op en rondom de Leeuwenhof. 

Ook al is Agneta's erfenis nog maar kort geleden uitgekomen, het blijft toch altijd even inkomen in boeken zoals deze. Wie was Mathilda ook alweer? Het duurt dan ook een tijdje voor je weer in het verhaal zit. Want als lezer weet je eigenlijk het geheim van Mathilda al, al ben je het misschien vergeten na boek 1. Mathilda is, net als Agneta, een prachtig mooi en gedetailleerd personage. Al snel leef je met haar mee. Bijzonder aan de vrouwen in de verhalen van Corina Bomann is dat ze niet het stereotype vrouw zijn uit die tijd, maar ze zijn wat sterker en meer vrijgevochten. Ook dat is een reden dat wij lezers ons gemakkelijk identificeren. Ze zijn pittig, intelligent en gevoelig.  

Mathilda's geheim is, net als alle boeken in dit genre, ook weer een enorm dik boek. Dat maakt dat het boek ook complex en diepgaand is. In het 1e boek maakten we natuurlijk niet alleen kennis met alle personages, maar ook met de Leeuwenhof. De setting, sfeer en omgeving van het boek is nu natuurlijk al bekend voor de lezer. Dit maakt dat het vervolg iets minder pakkend is als het 1e deel.  

Opvallend is verder de ondertitel en de achterkaft van Mathilda's geheim. Het lijkt alsof de Tweede Wereldoorlog een grote rol speelt in het boek, maar dit is niet helemaal waar. Alhoewel de oorlog zeker invloed heeft op het verhaal en het leven van de hoofdpersonen, voert het zeker niet de boventoon in Mathilda's geheim.  

De opbouw is langzaam, maar gelukkig weten we ondertussen dat geduld loont. Iedere bladzijde is dan ook zeer de moeite waard en ondanks het vele aantal pagina's, leest het heerlijk door. Het is spannend, dramatisch en romantisch. Kortom, het is alles in één, simpelweg een briljant boek in het genre fictie. Corina Bomann wordt dan ook niet voor niets de nieuwe Lucinda Riley genoemd.

Recensie: Mathilda's geheim - Corina Bomann

Vrouwen van de Leeuwenhof 2 - Mathilda's geheim

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. De wereld zit vol gevaren voor een jong meisje. Dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongård in haar leven. Agneta blijkt Mathilda's voogd te zijn en ze neemt haar mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.

    Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen