• onze waardering

Simply - Sabrina Ghayour RECENSIE

Recensie: Simply - Sabrina Ghayour

Simpelweg simpel

Het kookboek Simply, geschreven door Sabrina Ghayour, belooft makkelijke Midden-Oosterse maaltijden. Het boek begint met de inleiding waarin Sabrina Ghayour haar weg naar dit kookboek beschrijft. Het is een persoonlijk verhaal, maar het zou leuk geweest zijn als er bij stond waar ze vandaan komt en er een foto van de schrijfster bij had gestaan. Sabrina eindigt haar verhaal met dat je in dit boek simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren, vindt. Het zou dus allemaal heel simpel moeten zijn! De titel van het boek is na het lezen van de inleiding goed gekozen.  

Het boek heeft een mooie voorkant met de kleuren goud en groen. In het midden staat in het goud een granaatappel afgebeeld; de granaatappel komt verder niet heel vaak voor in het boek. Dit zal er mee te maken hebben dat de granaatappel oorspronkelijk uit Perzië (nu Iran) komt, het geboorteland van de schrijfster van dit kookboek Simply.  

De gerechten zijn mooi op de foto gezet; dit nodigt echt uit om de recepten te gaan maken. Sommige recepten zijn zo uitgebreid dat ze twee pagina's beslaan, de foto volgt op de pagina daarna. Bij het snel doorbladeren lijkt het alsof er geen foto van het gerecht getoond wordt, maar dit komt dus door de lengte van de beschrijving van het recept. Wat helaas wel ontbreekt is de bereidingstijd van de gerechten. Niet alle ingrediënten zijn gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt, maar Sabrina Ghayour geeft wel aan dat je het online kan kopen wanneer het niet gemakkelijk te verkrijgen is. 

Het boek bevat veelzijdige en verrassende gerechten. Er wordt In de gerechten regelmatig gebruik gemaakt van lamsvlees, hier moet je van houden. Er zijn ook voldoende vegetarische en vegan recepten in het boek. Er staat boven aan de pagina duidelijk aangegeven wanneer het gerecht vegetarisch en vegan is. 

Wat uniek is aan dit boek is dat er onder aan het recept een suggestie: 'simply delicious met...' staat. Er wordt hierbij verwezen naar andere recepten uit het boek zodat je een complete maaltijd kan samenstellen. Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om alleen het gerecht te maken en je eigen creaties erbij te maken.  

Salade van wortel en pistache met dille en honing-limoendressing  

Tussen alle mooie kleurenfoto's kwam dit recept ook mooi uit qua kleuren, dit zorgde ervoor dat mijn aandacht naar dit recept werd getrokken. Het raspen van de wortelen was best een werkje, maar dat is het wel waard. Er moet 30 gram dille bij, ik heb er wat minder ingedaan en dit was achteraf gezien niet erg. De smaakcombinatie van dille en wortel is lastig te omschrijven. Het is met geen andere smaak te vergelijken. Deze combinatie had ik zelf nooit verwacht maar is zo bijzonder. Er had aan de dressing iets meer limoensmaak mogen zitten. Het zoete van de honing en de wortels was nu iets te zoet. De verschillende kleuren van de ingrediënten komen mooi samen, het rode van de rode ui en het oranje van de wortel passen weer goed bij het groen van de dille en de pistachenoten. Zelf heb ik er gemarineerde kipkluifjes met aardappeltjes bij gemaakt, de salade smaakte hier goed bij.

Cake met blauwe bessen, pistachenoten en kokos  

Als toetje en weekendsnack heb ik de cake met blauwe bessen gemaakt. Het leuke vond ik dat ook in dit gerecht pistachenoten werden gebruikt. In dit gerecht smaakten de noten weer heel anders dan in de salade. De cake is niet zo luchtig geworden als op de foto, hij was compacter en vochtiger. Dit komt mogelijk omdat de eieren niet lang genoeg geklopt zijn. In het recept staat klop het goed door elkaar, maar verder niet hoe luchtig dit moet worden of hoelang je ze moet kloppen. De smaak van de cake was erg fris. Er zit niet heel veel kokos in, maar deze proef je toch erg goed en is zeker niet overheersend. De smaken van de ingrediënten waren goed in balans waardoor het een lekkere cake was. Beide gerechten zijn zeker gerechten die hier nog een keer gemaakt gaan worden!  

Het boek Simply verdient 4 hartjes. Zoals in de inleiding beloofd werd dat we in het boek simpelweg lekkere ingrediënten die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren, die beloften worden waar gemaakt. De ingrediënten zijn soms niet even simpel te vinden, maar de smaken zijn echt geweldig en dit wordt op een gemakkelijke manier gedaan. In sommige gerechten is het alleen maar het bij elkaar voegen van de ingrediënten. Een groot pluspunt zijn de suggesties die onderaan de pagina worden gegeven, op deze manier kan je gerechten goed combineren en een complete, uitgebreide maaltijd van maken. Dit is een boek dat leuk is voor de gehele familie en zeker aan te raden als je vaker uit de Midden-Oosterse keuken zou willen koken.

Recensie: Simply - Sabrina Ghayour

Simply

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen