• onze waardering

De pechvuurtoren - Nicki Thornton RECENSIE

Recensie: De pechvuurtoren - Nicki Thornton

De Pechvuurtoren is het tweede deel van de Sep Seti-trilogie geschreven door Nicki Thornton. In het eerste deel, Hotel De laatste kans, is Sep erachter gekomen dat hij niet het keukenhulpje is van Hotel De laatste kans, maar de eigenaar. En alsof dat nog niet alles is blijkt hij ook de zoon te zijn van een beruchte magiër. Sep probeert alles een plekje te geven in zijn 'nieuwe' leven, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Als inspecteur Tingieter op een dag langskomt en Sep een voorstel doet waar hij geen nee op kan zeggen, volgt Sep hem naar een pechvuurtoren. Hier dolen geheimen en geesten rond. En er is een raadselachtige moord gepleegd. Sep doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Maar of hij zijn magische talent onder controle krijgt en kan gebruiken is nog maar de vraag…

Nicki Thornton heeft met De pechvuurtoren een spannend avonturenverhaal neergezet, boordevol interessante personages. De meeste hiervan worden in deel 1 al geïntroduceerd, maar Nicki Thornton heeft De pechvuurtoren zo geschreven dat deel 2 ook prima te volgen is zonder dat je deel 1 hebt gelezen. De belangrijkste persoon is natuurlijk Sep Seti. Omdat hij de zoon is van een magiër, verwacht iedereen dat hij ook over die gave beschikt. Maar magie gebruiken blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Sep oefent veel, maar veel van zijn probeersels eindigen in een regelrechte ramp. Nicki Thornton heeft dit op een vlotte, grappige manier beschreven, waarmee ze naast de spanning en magie ook regelmatig een glimlach op je gezicht tovert.

Gelukkig voor Sep helpt inspecteur Tingieter hem. Dit gebeurt niet op de voorgrond, maar zo geeft de inspecteur Sep bijvoorbeeld een boek met spreuken cadeau, waar hij vroeger zelf ook veel aan heeft gehad. Niet alleen inspecteur Tingieter, maar ook Angelique is belangrijk voor Sep in zijn magische ontwikkeling. Nicki Thornton heeft Angelique lekker mysterieus gelaten.

De beste vriend van Sep is Nachtschaduw, zijn pratende kat. Bijna niemand weet dat en dat is maar goed ook. Niemand zou hem geloven… Nachtschaduw helpt Sep regelmatig uit de meest hachelijke situaties.

Met De Pechvuurtoren heeft Nicki Thornton een magische wereld gecreëerd. De sfeer die ze neerzet is werkelijk sprookjesachtig en betoverend. Het verhaal speelt zich grotendeels af in de oude vuurtoren, waar de eigenaar graag een hotel van wil maken. Deze geheimzinnige locatie is een perfecte basis voor de avonturen die Sep beleeft. In de vuurtoren is nog magie aanwezig van de vorige bewoner, een tovenaar die verdwenen is. Nicki Thornton laat de verschillende gebeurtenissen elkaar in een lekker tempo afwisselen, waarmee ze zeker de aandacht vasthoudt. De hoofdstukken eindigen eigenlijk altijd met een goede cliffhanger, zodat je echt verder wilt lezen.

Ondanks dat er een moord is gepleegd, is het geen luguber boek. Het is spannend, waardoor je verder wilt lezen op het puntje van je stoel. Ook is het magisch, geheimzinnig en raadselachtig. Maar misschien het belangrijkste: het is gewoon een heerlijk boek dat kinderen kunnen waarderen. Voor jonge lezertjes (vanaf ongeveer 10 jaar) die van spanning en magie houden is dit zeker een aanrader. Het is leuk om eerst deel 1 te lezen (Hotel De laatste kans), maar niet noodzakelijk.

De Pechvuurtoren is een magisch, spannend detectiveverhaal waar je in wordt gezogen. Je stopt pas met lezen als het boek uit. Gelukkig verschijnt deel 3 in het voorjaar van 2021, Café De laatste druppel

Recensie: De pechvuurtoren - Nicki Thornton

Sep Seti 2 - De pechvuurtoren

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een Sep Seti-mysterie. Sep volgt inspecteur Tingieter naar een vuurtoren vol geheimen, geesten en een raadselachtige moord. Krijgt Sep de waarheid boven tafel? En zijn magische talent onder controle?

    De pechvuurtoren is het tweede spannende deel in de Sep Seti-trilogie van Nicki Thornton. Een magische whodunit, geschikt voor jonge detectives van 9 jaar en ouder.

    Sep worstelt met zijn nieuwe leven: hij is niet de keukenhulp, maar eigenaar van hotel De laatste kans. Geen doodgewone jongen, maar zoon van een berucht magiër. Wanneer inspecteur Tingieter langskomt met een wel heel aanlokkelijk voorstel, volgt Sep hem naar een pechvuurtoren vol geheimen, geesten en een raadselachtige moord. Krijgt hij de waarheid boven tafel? En zijn magische talent onder controle?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen