• onze waardering

Eenhoorn op rolletjes - Dana Simpson RECENSIE

Recensie: Eenhoorn op rolletjes - Dana Simpson

Evi en eenhoorn zijn nog steeds goede vriendinnen. Dat was Evi's wens in deel 1. Samen beleven ze gezellige avonturen. Ook komen we erachter hoe dit boek aan zijn titel komt; eenhoorn Goudsbloem kan namelijk rolschaatsen! Echte vrienden heeft Evi nog steeds niet, op school is ze niet populair. Wel doet ze mee aan een spellingswedstrijd en helaas wordt ze ziek voor de schoolmusical.  Samen met Eenhoorn gaat ze naar een eenhoornverjaardagsfeest en met kerst geven ze elkaar een geweldig cadeau; Vriendschap! Ze blijven dus samen en eenhoorn zorgt er voor dat het leven van Evi op rolletjes loopt! 

Het boek, dat geschreven is door Dana Simpson, is het tweede boek in een serie waarvan er drie boeken naar het Nederlands vertaald zijn. In dit boek lees je dus nog meer avonturen van Evi en Eenhoorn. 

Eenhoorn op rolletjes is geschreven voor meisjes vanaf 8 jaar. Je kunt dit boek los van de andere boeken lezen, maar het is leuk als je al bekend bent met Evi en Eenhoorn. In Eenhoorn op rolletjes wordt namelijk wel eens teruggeblikt naar deel, maar toch worden die situaties goed toegelicht, dus wanneer je het eerste deel niet gelezen hebt is dat geen probleem. 

Evi en eenhoorn zijn echt twee verschillende karakters. Op school valt Evi een beetje buiten de boot en dat vindt ze soms lastig. Eenhoorn is juist heel trots op zichzelf en vindt zichzelf prachtig. Een leuke combinatie dus. Wanneer Evi met kerst geen cadeau weet voor Eenhoorn gaat ze op zoek naar hét perfecte cadeau, want wat geef je iemand die zelf al perfect is? Wanneer ze besluit Eenhoorn de vrijheid te geven wil Eenhoorn toch vrienden blijven, vrijheid is de sleutel voor vriendschap. Een mooie boodschap! 

Omdat het boek niet uit één verhaal bestaat maar meer uit losse verhaaltjes, is het leuk om ook in korte fragmenten te lezen. Het boek is een graphic novel maar je kunt dit boek ook zien als een stripverhaal. Soms lopen er wat verhaallijnen door elkaar heen en weet je niet precies waarbij een stukje past, maar wanneer je even doorleest zit je er weer helemaal in. 

In Eenhoorn op rolletjes vind je vele kleurrijke illustraties die ook door Dana Simpson gemaakt zijn. Eenvoudige tekeningen maar helemaal in de sfeer van het verhaal. Achterin vind je bij het bonusmateriaal zelfs nog uitleg hoe je zelf gezichtsuitdrukkingen kunt tekenen.  

Het boek zal zeker door geliefd zijn bij de doelgroep. Als je denkt dat dit een zoetsappig boek is, dan heb je het mis. Het tegendeel is waar.  

Dana Simpson heeft dit geschreven met veel humor, sarcasme en woordgrapjes. Door de korte zinnen en vele tekeningen, die geheel in kleur zijn, leest het makkelijk voor jonge lezers. De pakkende teksten van Evi en de droge humor van Eenhoorn zorgen ervoor dat je af en toe hardop moet lachen! Soms zullen de woordgrapjes voor de achtjarige lezers nog wat moeilijk zijn, maar daardoor is het boek ook juist leuk voor de negen en tien jarige kinderen. En daar waar de woordgrappen moeilijk zijn worden ze vaak verhelderd door de illustraties.  

Eenhoorn op rolletjes is een boek dat er door zijn kleurrijke illustraties en humor echt uitspringt. Je zult smullen van dit boek en het in 1 ruk uitlezen! Van mij mogen de andere boeken van Evi en Eenhoorn ook snel vertaald worden naar het Nederlands.

Recensie: Eenhoorn op rolletjes - Dana Simpson

Evi en eenhoorn 2 - Eenhoorn op rolletjes

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een Evi en eenhoorn-avontuur. Evi is beste vrienden met eenhoorn. En dus loopt alles in Evi's leven op rolletjes. Met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en heel veel humor. Voor heel veel leeftijden.

    Eenhoorn op rolletjes is het tweede deel in de hilarische graphicnovelserie Evi en eenhoorn van Dana Simpson. Volledig in kleur, voor meisjes met humor vanaf 8 jaar.

    Evi is nog steeds beste vrienden met eenhoorn. En dus zorgt eenhoorn dat alles in Evi's leven op rolletjes loopt, zoals alleen een eenhoorn dat kan. Met humor.
    Dit is de vriendschap waar iedereen over wil lezen. Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn, maar dan vermengd met narcisme (eenhoorn) en sarcasme (Evi). Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen