• onze waardering

Een voor een - Ruth Ware RECENSIE

Recensie: Een voor een - Ruth Ware

In een exclusief skigebied komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een populaire muziekapp, samen om over een overname van een miljard dollar te beslissen. Of iedereen wordt miljonair, of sommigen blijven in de kou staan... De deadline nadert en door onderlinge verdeeldheid loopt de spanning steeds hoger op. Tot een bestuurslid op de piste verdwijnt en een lawine het chalet afsnijdt van de buitenwereld...

Ruth Ware maakte grote indruk met haar debuut In een donker, donker bos. Ook haar tweede boek was een wereldwijd succes! En ook Een voor een kun je moeilijk wegleggen wanneer je eenmaal in het verhaal zit. Op de eerste pagina's van Een voor een laat Ruth Ware je meteen kennismaken met de eerste zeven hoofdpersonen, door middel van een 'over ons'-pagina op de website van Snoop.  Vervolgens kom je een nieuwsbericht tegen, over vier Britten die zijn omgekomen bij een drama een skioord. Dit schept al het vermoeden dat het bestuurslid dat op de piste verdwijnt, niet de enige is die verdwijnt... Je wordt hierdoor al een beetje nieuwsgierig naar het verhaal. Wat is er gebeurd en hoe zijn deze 4 personen aan hun einde gekomen?

Wanneer je begint aan het eerste hoofdstuk, zie je dat dit is geschreven vanuit het perspectief van Liz. Even terugbladeren naar de eerste pagina's schept eigenlijk een beetje verwarring. Liz komt niet voor op de 'over ons'-pagina van Snoop, dus wie is Liz? Dit is ook het geval bij het tweede hoofdstuk. Dit is geschreven vanuit het perspectief van Erin en ook zij komt niet voor op de 'over ons'-pagina. Dit zorgt er in het eerste gedeelte van het boek voor dat je er wel even in moet komen en goed op moet letten wie wie is. Er worden veel personages gedropt en het is even zoeken wat hun rol is.

Een voor een is geschreven vanuit de perspectieven van Erin en Liz, zodra je weet wie zij zijn en wat hun rol is, leest het boek een stuk prettiger. Wanneer er gasten verdwijnen, weet je eigenlijk meteen dat één van de hoofdpersonen hier iets mee te maken heeft. De lawine heeft het chalet namelijk afgesloten van de buitenwereld. Dit maakt dat het een ontzettend spannend boek is en je er steeds achter probeert te komen wie het heeft gedaan. Naarmate je over de helft bent, ben je er steeds zekerder van wie dit op zijn of haar geweten heeft. Alleen volgt er dan nog een ontzettend spannend kat en muis spel!

Ruth Ware heeft er door haar schrijfstijl echt voor gezorgd dat je je even afgesloten voelt van de buitenwereld, alsof je geïsoleerd in de berghut zit... Het boek heeft veel personages, wat ervoor zorgt dat je echt even in het verhaal moet komen. Wanneer je eenmaal in het verhaal zit, blijken veel personages toch geheimen bij zich te dragen en hebben een aantal verborgen motieven. Ruth Ware heeft geprobeerd om een moderne versie te geven van Agatha Christie's 'And then there were none', en dat is met dit spannende boek aardig gelukt! Door het eerste deel moet je je even heen worstelen, maar zodra je in het verhaal zit kun je het boek niet meer wegleggen! 

Recensie: Een voor een - Ruth Ware

Een voor een

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een voor een is de nieuwste thriller van de Queen of Suspense Ruth Ware, auteur van In een donker, donker bos en De vrouw in suite 10.

    In het exclusieve alpineskigebied Saint-Antoine komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een ultra-populaire app voor muziek, samen om de deal van hun leven te sluiten. Zal de samenhorigheid overeind kunnen blijven als er zoveel geld op tafel ligt? Zullen ze allemaal miljonair worden of zullen sommigen in de kou blijven staan? De deadline nadert en de spanningen lopen hoog op…

    Maar dan snijdt een lawine het chalet af van alle hulp en verdwijnt een bestuurslid in de sneeuw. Alles lijkt erop dat ze gevangen zitten met een moordenaar, die het uiterste doet om zo te krijgen wat hij wil. Wie is tot deze moord overgegaan en hoelang duurt het voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen