• onze waardering

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & Nadia RECENSIE

Recensie: Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & Nadia

De zusjes Najat en Nadia hebben één van de grootste (Nederlandse) online kook- en bakcommunities opgezet. In deze community draait het vooral om het stimuleren en helpen van mensen die wat minder culinair ingesteld zijn (de Kookmutsjes). Hier zijn de zusjes ook ontzettend goed in gelukt want door de easy stap-voor-stap methode kan écht iedereen deze recepten maken.

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek begint zoals elk kookboek zou moeten beginnen, met een lijst veel gebruikte producten voor in de voorraadkast, een lijst met musthave keukentools en tips & tricks om aan de slag te gaan. Het zijn geen ingewikkelde of onbekende dingen, wat absoluut een voordeel is als je niet vaak in de keuken staat.

Doordat Najat en Nadia een Marokkaanse en Nederlandse achtergrond hebben kom je in Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek hele gevarieerde recepten tegen. Zo begint het boek bijvoorbeeld met verschillende broodjes die vooral tijdens de Ramadan worden gemaakt en gegeten, maar kom je een aantal pagina's daarna een hutspot met rookworst en jus tegen.

De helft van het boek bestaat uit broodjes, burgers & bites, salades & soepen en hoofdgerechten de andere helft is volledig gewijd aan zoete recepten. Hierdoor kun je dit boek echt voor alles gebruiken. Het aller tofste aan dit boek is dat elk recept de stap-voor-stap methode volgt. De eerste pagina van een recept bevat de ingredienten en bereidingstijd (baktijd & wachttijd), maar daarna is elke stap gefotografeerd, waardoor het je extreem gemakkelijk gemaakt wordt om het recept te volgen.

Als je het leuk vindt om samen met je kinderen te koken of als je zelf eigenlijk nooit kookt is dit boek jouw redding. Je kunt als je de stappen volgt eigenlijk niks verkeerd doen. Misschien ziet het eind resultaat er net iets minder mooi uit dan op de foto's, maar het zal qua smaak absoluut niet onder doen.

Kookmutjes klinkt misschien wat suf, maar Najat en Nadia zijn alles behalve suf. De recepten zijn mega goed uitgedacht, ontzettend gevarieerd en bovendien kan iedereen het door de stap-voor-stap foto's namaken. Ik was nog niet bekend met de Kookmutsjes, maar ik ben direct fan en ga zeker vaker gerechten uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek maken!

Pasta met gamba's en cheddar

In het boek staan vooral veel lekkere dingen, maar meestal zijn ze niet erg gezond. Dit is dan ook zeker niet het meest gezonde recept, met slagroom, crème fraîche en cheddar, maar het leek mij wel ontzettend lekker. Er zaten weinig bijzondere producten of kruiden in en is redelijk snel klaar (40 minuten bereidingstijd).

Door de stap-voor-stap methode zijn de recepten écht heel makkelijk te volgen. Dit recept heeft 8 foto's en onder elke foto staat duidelijk wat  je moet doen en wanneer je het moet doen. Hierdoor kan je het bijna niet verkeerd doen, omdat de foto's heel duidelijk de stap weergeven. Qua smaakt was het resultaat ook top. 

Zie hier het resultaat:

Oreocheesecake

Op de foto ziet deze taart er zo bizar lekker uit dat ik het wel moest proberen. Dit recept bevat iets meer stappen dan het gemiddelde recept, doordat je het deeg, de vulling, de ganache en de garnering los van elkaar moet maken. Ook bij dit recept ben ik fan van de stap-voor-stap methode en is de taart in een handomdraai in elkaar gezet. Bij voorkeur moest deze een dag in de koelkast, maar zo lang konden wij natuurlijk niet wachten om deze taart op te eten. Hij zag er wel iets minder mooi uit dan in het boek, maar de smaak (en de extra kilo's) zijn het zeker waard.

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek zou bij iedereen in de keuken moeten staan! Het bevat super lekkere hoofdgerechten, maar ook de meest bijzondere taarten en koekjes, waardoor het super gevarieerd is. Daarnaast zijn de Marokkaanse invloeden die een rode draad zijn in het boek leuk (en makkelijk) om uit te proberen. Najat & Nadia hebben koken voor iedereen simpel en laagdrempelig gemaakt met de stap-voor-stap methode, maar zelfs voor de chefkoks thuis is dit ook een fijne manier om het jezelf af en toe even gemakkelijk te maken.

Recensie: Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & Nadia

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In "Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek', van de grootste online food community van Nederland, komt de hele wereldkeuken voorbij! 80 heerlijke stap-voor-staprecepten, om zelf thuis te proberen!

    Op alle socialkanalen smullen miljoenen fans van de Kookmutsjes! Naar aanleiding van de vele verzoeken van de immens grote en trouwe fanbase komen oprichters en zusjes Najat en Nadia met Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek!

    In dit boek vind je maar liefst 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto's waar de Kookmutsjes om bekend staan.

    De zussen combineren verschillende keukens met elkaar. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties van Hollandse pot. Nederland is nu eenmaal een multicultureel land, en het tweetal vindt niets leuker dan dit ook in de keuken terug te laten komen.

    Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber. Echt iedereen kan koken met de Kookmutsjes!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen