• onze waardering

Global Strike - Chris Ryan RECENSIE

Recensie: Global Strike - Chris Ryan

Charles Street, een ex-agent van MI6 , ontdekt een geheim dat de president van de Verenigde staten ten val kan brengen. Hierdoor loopt hij echter in het oog van de Russen. John Porter en John Bald worden ingeschakeld om Street te vinden voor het Russische team hem te pakken krijgt.

Global Strike is het derde deel van de serie Strike Back. Net zoals de vorige delen, Dodenlijst en Machtsspel, zit dit boek vol actie en vliegen de kogels in het rond. Dat is dan ook de opzet van de reeks, het entertainment gehalte moet hoog liggen en de vechtscènes zijn talrijk. Global Strike houdt zich netjes aan het vooropgestelde concept en lost wat dat betreft de verwachtingen in.

Chris Ryan is het pseudoniem van een voormalig korporaal bij de SAS die onder andere vocht tijdens de Golfoorlog. In zijn thrillers kan hij verhalen en ervaringen kwijt die geïnspireerd zijn op zijn jaren in militaire dienst. Die komen het best tot uiting in de toegewijde manier waarop hij de actiescènes beschrijft en zijn oog voor detail. Global Strike bestaat uit een snelle opeenvolging van gebeurtenissen en er is weinig ruimte voor adempauze. Dat is maar goed ook, want tijdens de wat minder beladen hoofdstukken zakt de plot dan ook stevig in om even later gelukkig weer aan het nodige tempo te worden onderworpen.

John Porter en John Bald zijn geen nieuwe personages, maar oude bekenden. Porter is iets beredeneerder dan Bald, maar worstelde in het verleden met een drankprobleem. Bald is meer het type eerst doen dan denken. Als hoofdpersonages maken ze echter weinig ontwikkeling door. De verhoudingen blijven gedurende de verschillende boeken min of meer hetzelfde. In Global Strike vormen ze opnieuw een team, het is vertrouwd, enigszins voorspelbaar en het werkt. Diepgaande karaktertekeningen zijn niet aan auteur Chris Ryan besteed, wel directe, soms wat onbehouwen conversaties en snelle beslissingen.

Global Strike is een degelijke actiethriller die de aandacht goed weet vast te houden. Hoewel de intriges aan de oppervlakkige kant blijven, valt er heel wat te beleven. Er zijn voldoende wendingen, zodat wat eerst een simpele missie lijkt, toch een hele onderneming wordt. Ryans verhalen die zich afspelen op buitenlandse bodem zijn  geloofwaardiger dan dit boek, toch is het onderhoudend. De achtervolgingen en confrontaties vormen de spil van een vermakelijke opdracht voor Porter en Bald.

Recensie: Global Strike - Chris Ryan

Global Strike

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ooit was Charles Street een zeer gerespecteerde MI6-agent, tot hij een verschrikkelijke fout maakte die hem zijn baan kostte. Nu is hij een wanhopig man die teert op zijn vroegere glorie en nauwelijks rond kan komen. Dan doet hij een ontdekking die de nieuwe president van de Verenigde Staten de kop kan kosten en een wereldwijd conflict kan veroorzaken. En die Street op de dodenlijst van Rusland doet belanden. Aan John Porter en John Bald de taak hem te vinden voor de Russen dat doen.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen