• onze waardering

De wachtpost - Lee & Andrew Child RECENSIE

Recensie: De wachtpost - Lee & Andrew Child

In De wachtpost komt Jack Reacher per ongeluk op het pad van Rusty Rutherford op het moment dat deze ontvoerd dreigt te worden. Zijn intuïtie zegt hem dat Rutherford nog steeds in gevaar is dus besluit hij hem te helpen. Ook al betekend dat dat hij wat langer op dezelfde plek moet blijven dan hij eigenlijk wilde.

De wachtpost is alweer de 25e thriller van Lee Child met Jack Reacher in de hoofdrol. En dat zegt genoeg over de populariteit van dit personage. In De wachtpost heeft Lee Child zijn krachten verenigd met zijn broer Andrew Child. En dat zorgt voor een Jack Reacher thriller waar de fans weer zeer gelukkig van zullen worden. De combinatie van de superkrachten van deze man met een hart van goud (voor degenen die het verdienen tenminste) maken van Reacher een hoofdpersoon die velen aanspreekt.

Natuurlijk is een goed hoofdpersoon niets zonder een goedgeschreven verhaal. En daar hebben Lee & Andrew Child goed werk geleverd. Hun schrijfstijl is duidelijk, makkelijk leesbaar en toegankelijk. Ook weten ze de minder frisse details, zoals vecht- en martelscenes, duidelijk te beschrijven zonder dat je maag hierbij omdraait. Door deze prettige schrijfstijl ben je voor je weet door De wachtpost heen en kost het weinig moeite om te lezen. Hierdoor kan de spanning van het verhaal voor optimale ontspanning zorgen.

Het verhaal van De wachtpost zit goed in elkaar. Het kost in het begin even wat moeite om in het verhaal te komen. Dit zou kunnen komen omdat dit mijn eerste (maar zeker niet de laatste) Jack Reacher thriller is. Hierdoor duurt het kennismaken met hem wat langer en dus ook wat meer moeite om in het verhaal zelf te komen. Maar als je er eenmaal in zit is het ook onmogelijk om er weer uit te komen en het boek weg te leggen. In dit verhaal geven Lee & Andrew Child genoeg achtergrondinformatie over Jack Reacher om zijn handelen te begrijpen maar ook weer niet zoveel dat het de voorgaande boeken verpest als je die nog niet gelezen hebt. Dat maakt dat De wachtpost ook goed op zichzelf te lezen is maar je misschien ook net een beetje achtergrondinfo over Jack Reacher mist om hem helemaal te begrijpen. Heel erg is dat niet, want het past ook wel bij het mysterieuze van dit personage.

De wachtpost is een echte aanrader voor fans van Jack Reacher en natuurlijk van schrijvers Lee & Andrew Child. Maar die zullen dit boek al lang in huis hebben. Voor wie deze schrijvers nog niet kent is De wachtpost een mooie kennismaking en zullen er daarna nog velen boeken van deze schrijvers volgen.

Recensie: De wachtpost - Lee & Andrew Child

Jack Reacher 25 - De wachtpost

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De wachtpost is de 25ste Jack Reacher-thriller van bestsellerauteur Lee Child. Hij schreef het samen met zijn broer Andrew Child.

    Jack Reacher stapt uit de bus in Nashville, Tennessee, op zoek naar eten, een bed en wat goeie oude countrymuziek. Maar als hij vervolgens een groep muzikanten tegen het lijf loopt die zijn afgezet door een gewetenloze cafébaas, voelt hij zich genoodzaakt in te grijpen... Jack Reacher hoopt weer op het beste en houdt rekening met het ergste.

    De "uiterst verslavende serie' volgens The New York Times gaat verder in teamverband. Bestsellerauteur Lee Child schrijft vanaf nu samen met zijn broer Andrew Child. En dat belooft wat!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen