• onze waardering

It's a wrap! - No Fairytales RECENSIE

Recensie: It's a wrap! - No Fairytales

Wrap-tastic!

Het kookboek It's a wrap! is ontwikkeld door de product van No Fairytales wraps. Het boek bestaat uit 50 recepten met groentetortilla's. Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, borrel en diner. Er staan echt ideeën en recepten in waar je zelf nooit op gekomen zou zijn. Voorbeelden van originele recepten zijn een pokébowl maken met een tortillawrap, een poké-tortilla of een tortillialasagne met zalm. In het register, achterin het boek, staan de wraps per categorie ingedeeld. De categorieën bestaan uit vlees, vis, kip, vegetarisch, veganistisch en binnen een kwartier/snel klaar. Hier staat duidelijk het bladzijdenummer achter waar je het gerecht kan vinden. Dit was ook handig geweest voor voorin het boek, maar gelukkig staat het toch nog aan het einde van het boek.   

Het initiatief voor het kookboek is ook erg goed, het verhogen van de groenteconsumptie bij mensen zodat dit kan bijdragen aan een gezondere leefstijl. Dit gebeurt doordat de wrap voor een groot gedeelte uit groenten bestaat, maar ook doordat je de wrap zelf vult met groenten. Dit valt ook echt op tijdens het bereiden van de wraps, je bent met veel en veel verschillende soorten groenten bezig tijdens het klaar maken. Je had van te voren echt niet kunnen bedenken dat er zoveel mogelijk is met iets dat lijkt op 'gewoon een wrap'.  

De foto's van wraps zijn kleurrijk en zo gemaakt dat je er direct trek in krijgt. Er is gebruik gemaakt van diverse manieren van fotograferen. De foto's zijn namelijk niet alleen van boven gemaakt, maar ook van de zijkant van de wraps. Door de dwarsdoorsnede krijg je het beste beeld van de inhoud van de wrap. De wraps zijn ook op verschillende manieren opgemaakt, dit is goed na te maken door iedereen waardoor de presentatie van jouw maaltijd altijd geslaagd is.  

De benodigde ingrediënten zijn goed te verkrijgen, je kunt alles in de supermarkt halen. De wraps zelf liggen in het koelvak, dus niet bij de andere voorverpakte wraps. De bereidingstijd, de lijst met ingrediënten en voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is, zijn overzichtelijk weergegeven aan de linkerkant. Aan het rechterkant staat stapsgewijs met nummers aangegeven wat het verloop is van de bereiding. De gerechten zijn geschikt voor 4 personen, de hoeveelheid ingrediënten is ruim voldoende voor de hoeveelheid wraps.  

Fajita-wraps met kip en rodekool 

De gasten mochten bepalen welke wraps er gemaakt zouden worden, zij hebben aangegeven dat het een hele opgave was om te zoeken naar een recept omdat eigenlijk alles er heel erg lekker uit ziet. De smaak van de wraps is best wel basis en neutraal. Dit hadden wij niet verwacht gezien de ingrediënten die in de wrap zaten. De kip viel een beetje weg en had wel iets krachtiger of meer pittig van smaak mogen zijn, in het bijzonder om de neutrale smaak van de wrap weg te nemen. Begin op tijd aan het marineren van de kip. Hij moet een half uur marineren, maar dit zou eigenlijk beter wat langer kunnen omdat na een half uur de smaak nog niet voldoende lijkt ingetrokken. Als je de kip wat aanpast naar je eigen smaak, is dit zeker een wrap die je gaat onthouden voor een gemakkelijke en lekkere maaltijd.

Wraps met falafel, hummus en gegrilde groenten  

Deze wrap was erg origineel maar je moet hier niet te veel van eten. De wraps hebben veel smaak door de combinatie van de ingrediënten. Deze versterken elkaar in smaak maar de smaak lijkt best veel op elkaar. Elk hapje lijkt op een gegeven moment hetzelfde. De gegrilde groenten snijden is wel een werkje. Je zou dit eventueel ook kant en klaar kunnen kopen natuurlijk. De hummus had ik ook zelf gemaakt omdat ik deze graag met gedroogde tomaat wilde maken, deze kan je ook in de supermarkt kopen. Het zelf maken van de ingrediënten gaf uiteraard een wat langere bereidingstijd, als je het in de winkel koopt haal je de 15 minuten bereidingstijd gemakkelijk. Het zelf maken zorgde naar onze mening wel voor meer smaak. De combinatie van de hummus en falafel is lekker, maar niet heel spannend. Er leek een sausje of dressing te missen, het was nu een klein beetje droog.  Kortom, een speciale wrap die precies zo wordt als op de foto.  

Het boek verdient 4 hartjes. Het is een kookboek met veel verschillende recepten voor veel verschillende gelegenheden. Het doel van het de schrijvers is dat er met meer groenten en gezonder gegeten wordt. Dit boek levert een bijdrage aan de verbetering van je eetpatroon. Daarnaast kan je dit boek ook leuk gebruiken voor het koken met kinderen. Het versieren van de wraps is ook voor hen een leuke bezigheid. Het is een overzichtelijk boek waarin stap voor stap wordt aangegeven wat de bedoeling is met een kleurrijk gerecht als resultaat.

Recensie: It's a wrap! - No Fairytales

It's a wrap!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Geef met wraps een gezonde draai aan je maaltijd

    Tortilla's en wraps zijn graag geziene ingrediënten voor de avondmaaltijd. Ze zijn gemakkelijk, snel, gezond en ook heerlijk als lunchgerechtje, snack of als borrelhap. In het kookboek It's a wrap vind je circa 50 inspirerende en veelzijdige recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid. Veel aandacht voor groente. Als een recept niet vegetarisch is, worden er wel vegetarische variaties gegeven.

    De kleurige groentetortilla's van het Nederlandse merk No Fairytales maken het je gemakkelijk om net wat gezonder te eten. Ze bestaan deels uit groente, waardoor je eenvoudiger aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komt.

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen