• onze waardering

The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout RECENSIE

Recensie: The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout

Evie weet dat ze niet menselijk is, maar wat is ze dan wel precies? Samen met Luc moet ze erachter komen welke krachten ze bezit en wat ze de mensen om haar heen aan zou kunnen doen. Zeker nu blijkt dat Jason Dasher helemaal niet dood is... Hij heeft van Evie een Trojaan gemaakt, waardoor Evie gevaarlijker is dan ooit. Zelfs voor Luc.   

The Brightest Night is het derde deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout. De Origin-serie is een spin-off van de Lux-serie. In de Origin-serie staan Evie en Luc centraal. Waar we er in de voorgaande delen achter zijn gekomen dat Evie niet is wie ze dacht dat ze is én dat ze niet menselijk is, gaat The Brightest Night dieper in op haar krachten. Waar is Evie allemaal toe in staat en wat voor schade zou ze aan kunnen richten? Het boek is wellicht wat anders dan de voorgaande delen, in de zin dat de lezer het gevoel kan krijgen dat dit boek wat langzamer gaat. Er vindt wat minder actie plaats, en het focust zich erg op de relatie tussen Evie en Luc. Erg verassend is het einde, en het kan niet anders dat er na The Brightest Night nog een ander deel in de Origin-serie komt. Jennifer L. Armentrout laat ons namelijk achter met een onwijs grote cliffhanger en veel onbeantwoorde vragen.  

Een groot deel van The Brightest Night focust zich dus op de relatie tussen Luc en Evie. Ze kunnen eindelijk met volle zekerheid zeggen dat ze écht samen zijn, en staan beiden voor de volle 100% achter hun relatie. Het was zeer interessant om te lezen hoe hun relatie vorm heeft gekregen. Ze doken er niet meteen in, maar waren aftastend en afwachten naar elkaar toe in de voorgaande delen. Dat komt natuurlijk ook omdat Evie/Nadia niet is wie ze dacht te zijn. Daarnaast wordt in dit deel ook veel aandacht besteed aan Katy en Daemon. Dat heeft (nog) niet echt toegevoegde waarde voor het verhaal van Luc en Evie, maar wellicht dat dat nog kan komen. Je kon als lezer echt merken dat Jennifer L. Amentrout zich in dit deel focuste op de relatie tussen de personages en de world buidling.  

Omdat er minder actie in dit verhaal zit in vergelijking met de voorgaande delen, kan dit verhaal wel saai en traag aanvoelen. Desalniettemin is het belangrijk dat Jennifer L. Armentrout hier extra aandacht aan besteed, omdat de wereld waar in Evie en Luc leven dreigt te verdwijnen. The Brightest Night leest dus anders dan de voorgaande delen, maar is niet per se slechter. Wat daarnaast als een verassing kwam, was het einde. Vele lezers waren namelijk in de veronderstelling dat de Origin-serie een trilogie is, maar het kan niet anders of er komt nog een deel. Het einde eindigt namelijk met een hele erge cliffhanger, waardoor je niet anders wilt dan direct het volgende deel in handen hebben.  

Alhoewel The Brightest Night minder actie bevat dan de voorgaande delen, was het erg leuk om de relatie tussen verschillende personages te lezen.

Recensie: The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout

The Origin Serie 3 - The Brightest Night

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Evie moet in 'The Brightest Night' van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet...
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mystery guest - Maren Stoffels

 • Het schoolplein - Michelle Frances

 • Toen ik jou zag - Mary Schoon

 • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

 • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen