• onze waardering

Delicious Pink - Blond Amsterdam RECENSIE

Recensie: Delicious Pink - Blond Amsterdam

Bij Blond Amsterdam denk je natuurlijk direct aan de fantastische (thee)mokken, (taart)bordjes en ander leuk servies. Deze staan vol met gezellige afbeeldingen en teksten zoals 'even lekker bijkletsen' of 'I don't need therapy, I need Coffee'. De associatie met eten en gezelligheid is dan ook snel gemaakt. Het is daarom ook niet raar dat deze dames een kookboek, Delicious Pink, hebben uitgebracht.

Femque & Janneke (de oprichters van Blond Amsterdam) zijn natuurlijk zelf geen chef-koks, dus zijn ze voor dit kookboek de samenwerking aangegaan met Martine Steenstra. Roze is wel een van de favoriete kleuren van Femque & Janneke, wat zelfs in het logo van Blond Amsterdam duidelijk zichtbaar is, daarom is het natuurlijk niet gek dat het thema van hun 'eigen'  kookboek roze is.

Delicious Pink staat vol met de leuke illustraties die je gewend bent van Blond Amsterdam. Ze hebben gekozen om het boek in te delen in de volgende categorieën: liquid pink (cocktails), pink uit de oven, frozen pink, pink morning, pink and salty en pink party. Je kan dus alle kanten op met dit kookboek. Het voelt als je door het boek bladert wel een beetje als een bij elkaar geraapt zooitje aan recepten, waarbij de enige overeenkomst de roze kleur is. Je pakt het waarschijnlijk alleen voor een cocktailparty of roze thema feestje uit de kast.

Als je naar de recepten kijkt zijn ze allemaal relatief simpel, alleen voor de taarten in Delicious Pink wordt extreem groots uitgepakt en daar ben je dan ook wel even mee bezig. Je kunt het boek prima aanschaffen als je geen gevorderde kok bent, want alle ingrediënten zijn in de supermarkt te koop en de recepten zijn simpel en zeer geschikt voor de hobbykok. De recepten zijn daardoor wel weinig uitdagend qua smaken. Het thema pink komt veelvuldig terug in elk recept, alleen had dit wat beter uitgedacht kunnen worden dan pink lady appels, roze kleurstof of rode suiker aan een recept toe te voegen.

Als echte Blond Amsterdam fan, moet je dit boek natuurlijk in de kast hebben staan. Voor een PINK-thema feestje is het ook zeker een goede aankoop. Ben je daarentegen opzoek naar een goed uitgedacht kookboek met spannende recepten, dan zou ik toch een ander kookboek zoeken. 

Overnight pink oats

Ik ben mega fan van overnight oats, omdat het zo makkelijk te maken is: alles bij elkaar, roeren en in de koelkast. Daarnaast is het vaak een gezond ontbijtje, met veel smaak. Voor dit recept heb je maar 6 ingrediënten nodig, waarbij alle smaak vooral komt van de sinaasappel-aardbeien sap en de frambozen. Vooral voor de zomer is dit een leuke variant, die prima smaakt, maar naar mijn idee niet mega bijzonder is. Ook zijn de afmetingen bij mij wat anders uitgepakt waardoor hij nog een beetje nattig was in plaats van een lekkere stevige overnight oats. Dat blijft natuurlijk wel een kwestie van smaak en voorkeur natuurlijk.

Easy Pink Lady

Dit was een heerlijk makkelijk dessert. Een soort plaattaart met appel en jam. Hij ziet er mega fancy uit als je dit opdient, dus een goede tip om indruk te maken op je vrienden of familie. Qua smaak vond ik dit een top recept, alleen bleef bij mij door de jam het bladerdeeg redelijk vochtig waardoor het echt minder lekker was dan verwacht. Ik zou volgende keer de jam er aan het einde bovenop doen en dan nog even kort in de oven. Ik merk dat bij veel van de recepten het niet helemaal uitpakt zoals volgens mij de bedoeling is. Je kunt het soms net wat beter maken door wat kleine aanpassingen te doen in het recept.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar kookboeken die je wat meer uitdagen en nieuwe smaken laten ontdekken. Daarnaast pakken de recepten vaak net niet helemaal goed uit, door er zelf wat aan te tweaken kun je dit wel oplossen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een kookboek. Delicious Pink staat vol basic recepten die je ontzettend goed kan maken voor een thema feestje of cocktail party. De afbeeldingen blijven natuurlijk ontzettend leuk en als echte Blond Amsterdam liefhebber wil je Delicious Pink wel aan jouw collectie toevoegen.

Recensie: Delicious Pink - Blond Amsterdam

Delicious Pink

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    "Delicious Pink' is het nieuwste kookboek van Blond Amsterdam, vol met lekkere roze recepten: van pink drinks en pink bakes tot pink breakfast of party. Want: life is sweet when your food is pink!

    Met "Delicious Pink' van Blond Amsterdam eten en drinken alle Blond Amsterdam-fans pinker dan pink! Begin de dag healthy met de Pink detox fruit bowl en vrolijke roze pancakes. Geniet van roze pokébowls en hummus-dips met klassieke Cosmo Cocktail of Ginger Berry Mocktail. En trakteer jezelf op een van de vele vrolijke sugar pink treats als de frisse aardbeientompouce of roze-chocoladefondue. Vanaf nu eet je niet alleen op roze, maar eet en drink je ook nog eens roze. Life is sweet when your food is pink.

    Blond Amsterdam is al bijna 20 jaar het meest geliefde serviesmerk (en meer) van Nederland. De eigenaressen van Blond Amsterdam, Femque van Geffen en Janneke Dröge, hebben een doel: ze willen mensen blij maken. Beiden hebben de kunstacademie doorlopen, beiden komen uit Brabant, samen hebben ze een klik en die heeft geleid tot Blond. Want ze zijn ook nog eens allebei blond.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen