• onze waardering

Leuke recepten Het kookboek - Sandra en Erik Waterschoot RECENSIE

Recensie: Leuke recepten Het kookboek - Sandra en Erik Waterschoot

Na bijna negen jaar bloggen besloten Sandra en Erik Waterschoot hun populairste recepten samen met enkele nieuwe recepten te verzamelen in hun eerste eigen kookboek.

Net zoals hun blog bevat ook hun kookboek eenvoudige, snelle en leuke recepten voor elke dag en zo geven ze hun fans de kans om meer dan 100 gemakkelijke recepten én originele varianten te ontdekken en te leren bereiden in eigen keuken. 

Leuke recepten Het kookboek is een aanvulling op de foodblog LeukeRecepten.nl waar Sandra en Erik Waterschool al sinds eind 2011 hun hart en ziel in steken. Iedereen die wel eens online recepten opzoekt zal zonder twijfel op hun blog belandt zijn. Ook ik bezoek hun blog regelmatig omdat ze zo goed zijn in het bedenken van eenvoudige recepten.

In tegenstelling tot sommige andere kookboeken moet je om aan de slag te gaan met Leuke recepten Het kookboek geen ervaring hebben. De laagdrempelige recepten, duidelijke foto's en uitleg zorgen ervoor dat iedereen deze gerechten kan bereiden. 

Voor fervente hobbykoks kan dit boek misschien wel te eenvoudig zijn omdat deze vaak van meer uitdagingen houden maar er zijn gelukkig meer als genoeg startende hobbykoks of jonge gezinnen die uit Leuke recepten Het kookboek nog heel veel kunnen leren. 

Naast de vele basisrecepten bevat het boek ook voor elk recept twee varianten. Dit zijn uitbreidingen op het basisrecept waarin het basisrecept wordt verwerkt in een ander gerecht of een soort variant op het basisrecept. Deze varianten inspireren om zelf te gaan experimenteren en zijn soms ook met elkaar te combineren.

Zoals ik hierboven al aangaf bevat Leuke recepten Het kookboek mooie en duidelijke foto's bij elk recept en bij elke variant. Je weet dus op voorhand hoe het eindresultaat er uit hoort te zien. Deze foto's werden allemaal gemaakt door Eric Waterschoot. Zijn vrouw, Sandra Waterschoot staat dan weer in voor de recepten zelf. Deze worden in een strakke vormgeving op een eenvoudige en duidelijke manier weergegeven en zijn hierdoor erg praktisch en gebruiksvriendelijk.

Eric en Sandra Waarschoot kozen ervoor om hun recepten in te delen in vijf categorieën, namelijk hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en bakrecepten. Ik testte het basisrecept voor de Ratatouille uit de categorie hoofdgerechten en de marmercake uit de bakrecepten waarvoor ik het basisrecept combineerde met beide varianten.

Ratatouille

Ratatouille is een vegetarisch recept waarbij paprika, aubergine, ui, courgette en blokjes tomaat samen met verse kruiden bereid worden in een pot of pan. Zelf maakte ik dit nog niet eerder maar met de duidelijke uitleg van Sandra en de mooie foto van Eric was dit uiteraard geen probleem.

Nadat ik de eenvoudige stappen zorgvuldig volgde toverde ik in een half uurtje verse ratatouille op tafel. Ik besloot dit niet te combineren met één van de varianten maar dit te serveren met aardappelen zoals aangegeven in de tip.

Marmercake

De marmercake in dit boek is de eerste variant op het basisrecept voor de luchtige cake. Hiervoor dien je eerst het basisrecept te bereiden en het deeg hierna verder te bewerken tot je een marmercake bekomt.

Omdat de crumble laag van variant twee er zo heerlijk uit zag besloot ik deze te combineren met het recept van variant 1 en zo een marmer crumble cake te bekomen.

Het basisrecept voor de luchtige cake was vrij snel klaar en ook de toevoeging om hiervan een marmercake te maken ging erg vlot. Na mijn cakeblik te vullen met de marmercake maakte ik de crumble uit variant twee en strooide deze over het cakedeeg.

Na het bakken heb ik de cake iets laten afkoelen en hierna meteen geproefd en hij was overheerlijk. Zoals Sandra Waterschoot aangeeft in het recept is dit een recept voor luchtige cake en dit was ook het geval. Wat mij betreft is dit een geslaagd recept voor een heerlijke cake die hier nog vaker gemaakt zal worden.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Leuke recepten Het kookboek is een prachtige aanvulling op de uitgebreide blog van Sandra en Erik Waterschoot. Het boek is duidelijk, kleurrijk en bevat recepten waar werkelijk iedereen mee aan de slag kan. Het is een aanrader voor alle beginnende thuiskoks en een geweldige cadeautip voor jongeren die voor het eerst op zichzelf gaan wonen!

Recensie: Leuke recepten Het kookboek - Sandra en Erik Waterschoot

Leuke Recepten - het kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De beste en lekkerste recepten van een van de grootste foodblogs van Nederland.

    LeukeRecepten.nl is een begrip onder thuiskoks die online inspiratie zoeken voor lekkere recepten. Na twee succesvolle magazines is er dan eindelijk het kookboek. Met een hele reeks makkelijke basisrecepten én vele verrassende varianten daarop. Wat dacht je van een lekkere lasagne bolognese die je ook als lasagnemuffins kunt presenteren of met een paar kleine aanpassingen kunt omtoveren tot een vega lasagne met bieten en geitenkaas? Het boek bevat recepten voor hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en zoete baksels. En zoals je van Sandra gewend bent, bevat elk recept een duidelijke uitleg en ingrediënten uit de supermarkt. Kortom: een heerlijk kookboek dat je echt gaat gebruiken en waarmee je altijd leuke en lekkere inspiratie bij de hand hebt!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen