• onze waardering

Geheim agent Opa - Manon Sikkel  RECENSIE

Recensie: Geheim agent Opa - Manon Sikkel 

In Geheim agent Opa krijgt Geheim Agent Oma er een concurrent bij. Namelijk geheimagent Opa!  

Wanneer ze elkaar leren kennen in een restaurant, waar Geheim agent Opa zijn nieuwe vlekkenmiddel uitprobeert is Geheim agent Oma niet zo gecharmeerd van Geheim agent Opa. Ze vindt hem maar een viezerik. 

Maar wanneer Geheim agent Oma samen met haar kleinzoon Max op een geheime missie moet in Siddeburen in Groningen is ze toch wel blij met de hulp van Geheim agent Opa. Want deze missie met agressieve konijnen is niet zo eenvoudig en schattig als hij lijkt!  

Geheim agent Opa is het derde boek in de spannende Geheim agent-serie die Manon Sikkel schreef. De eerste twee boeken draaide om Geheim agent Oma en haar avonturen. In dit derde boek maken we kennis met Geheim agent Opa. Hij is echt een hele lieve opa, maar misschien niet zo'n goede geheim agent. 

Manon Sikkel kwam op het idee voor dit boek toen ze op bezoek ging bij basisschool de Zonnewijzer in Siddeburen. Samen met de klas verzonnen ze een verhaal dat zich afspeelde in hun dorp. Ook ideeën van kinderen van andere scholen werden meegenomen en uiteindelijk is dit boek ontstaan.  

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar en daar is de schrijfstijl ook naar. Het verhaal heeft lekker veel vaart en is geschreven met eenvoudige woorden en in een prettig groot lettertype. 

Geheim agent Oma is de oma van Max. Niet een gewone oma die veel knuffelt en haar kleinkinderen veel snoepjes geeft, maar een spannende oma die regelmatige op geheime missie mag. Dat vindt Max natuurlijk geweldig, maar zijn oma zou best een beetje meer een echte oma mogen zijn. Max is uiteraard erg blij wanneer hij mee mag op geheime missie, dat vindt hij onwijs spannend! 

Geheim agent Opa Faisel is wel een echte opa, in zijn busje heeft hij de foto's van zijn kleinkinderen, en hij kan onwijs mooi vertellen. Hij is overal goed in, behalve in het onthouden van de namen van zijn kleinkinderen. Maar daar heeft hij wat op bedacht! Hij noemt ze gewoon allemaal Dinges! 

Wanneer Geheim agent Oma, Max en Geheim agent Opa samen optrekken om de missie te voltooien gebeuren er natuurlijk een reeks grappige en spannende zaken. Door het gehele boek heen vind je de vrolijke illustraties van Katrien Holland die ervoor zorgen dat het verhaal nog levendiger wordt.  

Geheim agent Opa is een boek dat ieder kind zal aanspreken, een lach op hun gezicht zal toveren en ze vast zal houden van spanning! Een aanrader dus, zoals we van Manon Sikkel gewend zijn!

Recensie: Geheim agent Opa - Manon Sikkel 

Geheim agent oma 3 - Geheim agent opa

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Geheim agent opa, het derde deel in de succesvolle Geheim agent oma-serie van Kinderjury- en Pluim-winnares Manon Sikkel, krijgt de oma van Max competitie van… geheim agent opa! Eerder verschenen Geheim agent oma (deel 1) en Geheim agent oma – De grote goudroof (deel 2). De boeken, met vrolijke illustraties van Katrien Holland, kunnen los van elkaar gelezen worden.

  Geheim agent oma reist af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Max mag met zijn oma mee. Maar hun missie verloopt heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo'n goede geheim agent…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

 • Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

 • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

 • De leukste vampier boeken

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen