• onze waardering

Disney - Het aller makkelijkste familiekookboek ter wereld - J-F Mallet RECENSIE

Recensie: Disney - Het aller makkelijkste familiekookboek ter wereld - J-F Mallet

De wondere wereld van Disney 

Het kookboek Het aller makkelijkste familiekookboek ter wereld geschreven door J-F Mallet. Hij  heeft het boek samen met zijn dochters bedacht. Hij heeft met hen bedacht welke gerechten bij welke Disneyster horen. Er is dus niet altijd een duidelijke link tussen het gerecht en het Disneyfiguur.  

Het boek is niet verdeeld in hoofdstukken hierdoor maakt het boek een rommelige indruk omdat alle voor- hoofd- en nagerechten door elkaar staan. Na de inleiding en de gebruiksaanwijzing volgt gelijk het eerste recept. De inhoudsopgave bevindt zich achterin het boek, dat is erg onhandig. Er zit geen logische volgorde in qua recepten, alles loopt door elkaar heen.  

Aan de linkerkant van de pagina staat in dikgedrukte letters duidelijk aangegeven wat de bereidingstijd is en de moeilijkheidsgraad. Deze wordt met Mickey Mouse aangeduid. De ingrediënten die je nodig hebt, zijn heel duidelijk op de pagina aangegeven met kleurenfoto's. de overige ingrediënten zoals peper en zout staan in dikgedrukte letters aan de linkerkant beschreven.   

Het is een kookboek voor kinderen, maar kinderen kunnen de gerechten niet zelfstandig bereiden. Het lijken gemakkelijke en korte recepten, maar kinderen hebben toch zeker wel de hulp van de ouders nodig. Wat leuk aan het boek is, is dat door de combinatie van Disneyfiguren en de kleurrijke recepten worden moeilijke eters toch overgehaald om de gerechten te proeven. De gerechten hebben echter wel weinig groenten in zich, je zal er dus zelf echt nog wat groenten moeten bijvoegen om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten.  

De visspiesjes van Kwik, Kwek en Kwak 

Tijdens het bladeren in het boek wordt je aandacht direct getrokken naar de pagina waar vol het gerecht op staat. Je bent ook aan het kijken welk Disneyfiguur er bij het recept hoort. Wij hebben het recept van Kwik, Kwek en Kwak gekozen. Voordat de spiesjes in de oven gaan zien ze er mooi uit, ze komen helaas wat minder mooi uit de oven omdat de takjes van de rozemarijn wat donker en soms afgebroken zijn. Het gerecht is voor 4 personen, er worden 8 takjes rozemarijn gebruikt. Je hebt dus 2 spiesjes per persoon en dat is wat weinig. Er wordt in het gerecht 1 grote courgette verwerkt, dit is de enige groente in het gerecht. De kinderen hebben wel hulp nodig bij het schaven van de courgette en het maken van de spiesjes. Het spiezen van de rozemarijn door de courgette en zalm is voor een volwassene al bijna onmogelijk zonder de courgette en zalm te scheuren. Het gerecht is dus niet erg geschikt voor (kleine) kinderen. 

De bananen van Rafiki  

Het plaatje van de bananen uit de oven zag er erg aantrekkelijk uit. Het is een leuke manier om fruit nog leuker en lekkerder te maken voor kinderen. Het is een simpel gerecht, het bevat 3 ingrediënten en hoeft niet te lang in de oven. De bananen in combinatie met ahornsiroop en limoen geven een verrassende smaak. Je proeft het zoete van de siroop die licht gekarameliseerd wordt met hierin de frisse smaak van de limoen. Ook hier hebben de kinderen hulp nodig want het doorsnijden van de steel van de bananen is gevaarlijk en de ovenschaal wordt erg warm.  

Het kookboek Het aller makkelijkste familiekookboek ter wereld van J-F Mallet krijgt 3 hartjes. Het boek is leuk bedacht door hem en zijn dochters maar de handelingen tijdens het bereiden van de gerechten zijn net iets te ingewikkeld. Daarnaast is het vrij simpel vormgegeven en bevatten de gerechten erg weinig groenten.

Recensie: Disney - Het aller makkelijkste familiekookboek ter wereld - J-F Mallet

Disney - Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heerlijke recepten van J.-F. Mallet met maximaal vijf ingrediënten en een vleugje Disney-magie.

    Bereid 100 eenvoudige gerechten geïnspireerd op jouw favoriete Disney-karakters met Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld uit de Simplissime-reeks. Maak bijvoorbeeld spaghetti à la Lady en de Vagebond, kneed zoete sneeuwballen met Olaf en Elsa en bak een pizza Hawaï met Lilo en Stitch. Elk recept bestaat uit slechts een paar ingrediënten en heeft eenvoudige instructies, zodat je je maaltijd in een handomdraai op tafel zet. Met gezonde maaltijden voor jong en oud kook je makkelijk en snel de Disney-sterren van de hemel!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

Zoek in artikelen