• onze waardering

Over haar lijk - Sarah Pinborough RECENSIE

Recensie: Over haar lijk - Sarah Pinborough

Dankzij haar huwelijk met Jason opende er voor Marcie een hele nieuwe wereld. Een wereld vol rijkdom, luxe en vertoeven in hoge kringen met een belangrijke status. Haar leven was niet altijd zo rooskleurig en dat weet Marcie maar al te goed. Ze doet er alles aan om zorgeloos door het leven te kunnen gaan. 

Wanneer Jason's compagnon terugkomt van zijn reis met zijn kersverse, piepjonge bruid Keisha lijkt iedereen van haar in de ban te zijn. Ze is wild, roekeloos en enorm aantrekkelijk en trekt daarmee ook de aandacht van Jason. Maar Marcie is vastbesloten om haar plaats op de troon te behouden, koste wat het kost.

In tegenstelling tot de meeste thrillers begint Sarah Pinborough in Over haar lijk niet met een misdrijf of  gruwelijke gebeurtenis, hier begint het verhaal met een huwelijk. Het huwelijk tussen William en de jonge Keisha. Op dit huwelijk is Marcie, het hoofdpersonage, aanwezig als gast.

In het verdere verloop van het verhaal leer je Marcie en haar man Jason steeds beter en beter kennen. Op een bepaald moment zijn er ook hoofdstukken waar je als lezer het verhaal vanuit Keisha kan lezen, hierdoor krijg je echt het gevoel dat je afwisselend in het hoofd van de ene of de andere vrouw kijkt en ontdek je enkele van hun geheimen.

Omdat het verhaal vooral over het al dan niet rooskleurige leven van de hoofdpersonages gaat, heb je als lezer soms niet door dat je een thriller leest. Toch voel je een bepaalde soort spanning tijdens het lezen en heb je het gevoel dat je constant op je hoede moet zijn.

Tijdens het lezen vraag je je soms af of iedereen wel is zoals hij of zij zich voordoet en wat er allemaal verborgen gaat achter al die schone schijn. Sommige personages zijn niet wie ze lijken en anderen blijk je dan weer onterecht te verdenken.

Hoewel de "echte actie" pas gebeurt als je al op 2/3 van het verhaal zit, is het erg moeilijk om het boek weg te leggen tijdens het lezen. De manier waarop Sarah Pinborough de personages en gebeurtenissen in Over haar lijk omschrijft en op papier brengt geeft je het gevoel dat je er bij bent. Alles wat ik las kon ik mezelf moeiteloos inbeelden en het boek speelde zich als een film af in mijn hoofd

Hoe meer je naar het einde van Over mijn lijk gaat, hoeveel moeilijker het wordt om te stoppen met lezen. Je wil als lezer zo graag weten hoe het zit en mee raden wie nu de goede en de slechte is in dit verhaal dat je er helemaal in op gaat. En zelfs wanneer je denkt dat je een personage helemaal lijkt te kennen, zorgt Sarah Pinborough er alsnog voor dat je voor verrassingen komt te staan.

Ik heb van de eerste tot de laatste letter genoten van Over haar lijk en hoop van harte dat het laatste deel van het verhaal een knipoog is naar een tweede deel want ik wil graag nog meer lezen met deze personages in de hoofdrol.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Over haar lijk is geen traditionele thriller en net dit maakt het boek zó goed. Je hebt het gevoel dat je naar een film kijkt en gaat tijdens het lezen volledig op in het verhaal. Schrijfster Sarah Pinborough koos niet voor een bloederig verhaal maar voor een gruwelijk spannend verhaal vol geheimen en bijzondere personages. Wat mij betreft is dit een hit!

Recensie: Over haar lijk - Sarah Pinborough

Over haar lijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het huwelijk kan dodelijk zijn - de nieuwe Sarah Pinborough!

  IETS OUDS
  Marcie's affaire met Jason Maddox sleurde haar midden in de wereld van de gegoede klasse. Oud geld, oude vriendjes, oude geheimen. Marcie is deze wereld misschien wel in getrouwd, maar ze zal er nooit echt toe behoren.
  IETS NIEUWS
  Dan komt Jasons compagnon terug van een reis naar Londen, met een nieuwe echtgenote. Jong, aantrekkelijk, roekeloos... Iedereen raakt in de ban van Keisha. Ook Jason.
  IETS DAT JE NOOIT ONGEDAAN KUNT MAKEN
  Sommige mensen zouden een moord plegen voor het leven dat Marcie leidt. Hoe ver is ze zelf bereid te gaan om het te behouden?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Aarde eten - Dolores Reyes

 • Eigenwijze voeten - Irène Storm

 • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

 • De 6:20 man - David Baldacci

 • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen