• onze waardering

Recensie: Het Efteling Familiekookboek RECENSIE

Recensie: Het Efteling Familiekookboek

Wie wil zich niet elke dag in het Sprookjesbos, de Droomvlucht of de Fata Morgana van de Efteling wanen? Het Efteling Familiekookboek, gaat jou hier zeker bij helpen! De koks van de Efteling hebben een ontzettend leuk kookboek gemaakt waarbij je gerechten kunt maken geïnspireerd op verschillende attracties uit het park.

Het is een kookboek waar je samen met je kinderen, of alleen, leuke recepten uit kunt maken zoals een rood-met-witte stippen soep uit het Sprookjesbos of vurige spiesjes van Joris en de Draak. De recepten zijn makkelijk te volgen, maar je kan het écht alleen oudere kinderen (12+) zelf laten doen. De meeste ingrediënten zijn ook gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt. Knettersuiker of vloeibare glucose zal je bijvoorbeeld wel online moeten bestellen, maar geven wel net dat beetje extra aan de Efteling recepten.

Wat wel een beetje tegenvalt in Het Efteling Familiekookboek is dat je bijvoorbeeld naar YouTube gestuurd wordt om te kijken naar het maken van een spiraalaardappel voor de 'echte Efteling Eigenheymers'. Daarnaast zijn ook niet alle recepten goed uitgedacht (of uitgeschreven). Bij bijvoorbeeld de Rocky Road met knettersuiker moet je een warme mix van chocolade door onder andere marshmallows roeren. Hierdoor zullen de marshmallows logischerwijs smelten, maar op de foto's, die er fantastisch uitzien, is dit niet het geval.

Als je naar de recepten kijkt zijn ze allemaal relatief simpel, alleen voor een aantal zoete recepten wordt extreem groots uitgepakt en daar ben je dan ook wel even mee bezig. De recepten zijn daardoor wel weinig uitdagend qua smaken. Dit is waarschijnlijk goed als je wat smaak neutralere recepten uit het Efteling Familiekookboek wilt gaan maken met de kids. Er zitten ook leuke recepten bij die je kunt uitdelen in de klas of waar je de kinderen mee kunt verrassen. Niet alles is even gezond, dus let daar wel goed op!

Het boek blijft door de foto's en de verhaaltjes heerlijk in thema en je waant jezelf echt in de Efteling met Het Efteling Familiekookboek. De recepten zijn ontzettend leuk voor kinderen als je de verhalen erbij vertelt en de meeste recepten zien er ook echt leuk uit.

Heksenbrouwsel (stoofpotje met bier) - 'Heks'

Dit stoofpotje, zonder kinderen, met bier is een nieuwe favoriet. Het is ontzettend makkelijk te maken, het kost alleen wat tijd om het lekker lang te laten pruttelen. Voor het recept kan je alles bij de supermarkt kopen en heb je ook niet zo veel nodig. Het is qua smaak super goed gelukt, je moet er alleen nog wel wat friet, aardappelpuree of iets anders bij maken om het een volledige maaltijd te laten zijn. Stoofpotten zijn helaas niet altijd het meest charmante voedsel om op tafel te zetten (of te fotograferen), maar dat neemt niet weg dat het super lekker was.

Rocky Road met Knettersuiker

Dit was een heerlijk makkelijk dessert. Een soort zelfgemaakte bonbon, maar dan net wat specialer. Het ziet er mega leuk uit als je dit op tafel zet, dus een goede tip om indruk te maken op je kinderen, vrienden of familie. Qua smaak vond ik dit een top recept, alleen zijn de marshmallows die ik erin gedaan heb gesmolten, doordat je warme chocolade erdoor heen roert. Dit vond ik voor het effect wel echt jammer en daarom heb ik erbovenop nog wat extra gestrooid. Daarnaast zijn knettersuiker en mini marshmallows niet in elke supermarkt te vinden, dus om het échte effect te krijgen moet je nog even op pad.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar kookboeken die je wat meer uitdagen en nieuwe smaken laten ontdekken. Wel waan je je echt in de Efteling als je door dit kookboek heen bladert en krijg je direct zin om alle lekkere dingen uit te gaan proberen. Je kunt lekker samen met kinderen in de keuken gaan staan en echt lekkere traktaties en hoofdgerechten gaan maken. De afbeeldingen en associaties met de attracties blijven natuurlijk ontzettend leuk en als echte Efteling liefhebber wil je Het Efteling Familiekookboek absoluut in huis halen.

Recensie: Het Efteling Familiekookboek

Het Efteling Familiekookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maak zelf de lekkerste gerechten uit de Wereld vol Wonderen

  Met het Efteling Familiekookboek maak je een culinaire reis door de Efteling. Er staan wereldse gerechten in die door kinderen eenvoudig zelf te maken zijn, met hier en daar wat hulp van een volwassene.

  In de wereld van de Efteling is op eet- en drinkgebied van alles te beleven. Bij Fata Morgana kun je smullen van een Turkse pizza en naast het Sprookjesbos staat een Oud-Hollandse poffertjestent; bij de Pagode vind je noedels en bij Droomvlucht kun je een fruitsmoothie drinken. De Herberg van Raveleijn serveert gebraden kip met ovengroente en er is pizza van Pinokkio. En zo zijn er nog veel meer culinaire creaties, afkomstig uit of gebaseerd op de talloze attracties van het beroemdste park van Nederland.

  Met het Efteling Familiekookboek kun je nu thuis zelf aan de slag, ook met vegetarische gerechten, volop groenten, en met lactose- en glutenvrije gerechten of varianten, te herkennen aan een icoontje.

   

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen