• onze waardering

Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag - Dominique Valente RECENSIE

Recensie: Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag - Dominique Valente

Eigenlijk baalt Willow Mos van haar wat saaie gave: dingen terugvinden. Maar als de machtigste heks van Starfell haar hulp nodig heeft om de wereld te redden blijkt deze gave toch best handig. Want dinsdag is verdwenen. Samen met een paar bijzondere vrienden gaat Willow op pad voor De zoektocht naar afgelopen dinsdag.

Wat een fijn en origineel verhaal is Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag. Het geheel zit goed in elkaar en heeft een aantal verrassende wendingen. Hierdoor blijft het boeiend om te lezen en blijf je benieuwd hoe dit avontuur zal aflopen. Zeker voor de doelgroep waar Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag voor is geschreven, namelijk tieners, is dit heel belangrijk. Maar ook lezers van oudere leeftijden zullen dit boek zeer kunnen waarderen.

De personages in Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag zijn misschien wel het sterkste punt van dit boek. Door de combinatie van goede omschrijvingen van schrijfster Dominique Valente en prachtige illustraties van Sarah Warburton komen ze helemaal tot leven. Ze hebben allemaal duidelijk hun eigen karakter met heerlijke eigenaardigheden waardoor je ze meteen in je hart sluit. Mijn persoonlijke favoriet is Oswin, de kobold die onder Willows bed woont en die verdachte gelijkenissen met een kat heeft. Met name zijn mopperige karakter en fantastische taalgebruik zoals "ik is het monster van onder het bed" of "ik is geen kat" zijn een onmisbaar element van de charme van Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag. Maar ook de op het eerste gezicht wat saaie maar uiteindelijk superdappere Willow sluit je meteen in je hart.

De schrijfstijl van Dominique Valente is erg prettig leesbaar en zeer toegankelijk. Hierdoor ben je voor je het weet door Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag heen. Zoals eerder al genoemd zijn de illustraties van Sarah Warburton een prachtige aanvulling op het verhaal. Zonder zou het verhaal ook prima te lezen zijn maar nu komt het geheel tot leven. In het algemeen is de layout erg prettig met verschillende lettertypes en –groottes als bijvoorbeeld Oswin iets zegt. Maar ook de hoe speels de illustraties naast de teksten zijn gezet voelt heel natuurlijk aan.

Samengevat is Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag van Dominique Valente een echte aanrader voor elke liefhebber van fantasy vanaf tien jaar. Ondanks dat het eigenlijk voor tieners is geschreven zal het ook zeker gewaardeerd worden door oudere lezers. Gelukkig hoeven is dit het eerste deel van de Starfell serie en is deel twee al aangekondigd, dus we hoeven nog geen afscheid te nemen van Willow en haar vrienden.

Recensie: Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag - Dominique Valente

Starfell

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Willow Mos is een tikkeltje vreemd. Maar dat geldt voor de leukste mensen – en het gebeurt niet zelden dat een echte held een beetje anders is.
    Willow Mos is de jongste en minst machtige zus van een magisch gezin. Haar gave is het vinden van verloren dingen. Denk aan sleutels, sokken of een houten gebit. Nuttig, maar niet heel spannend.
    Op een dag staat de meest gevreesde heks van heel Starfell voor Willows deur en vraagt haar om hulp. Afgelopen dinsdag lijkt vermist. Helemaal verdwenen. En zonder die dag zou de hele wereld weleens kunnen instorten.
    Nu ligt het lot van Starfell in Willows onopvallende, kleine handen. Lukt het haar om de dag te redden, en daarmee de hele wereld?
    Een magische missie begint...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen