• onze waardering

Gekke Goden en de reis naar de onderwereld - David Slavin RECENSIE

Recensie: Gekke Goden en de reis naar de onderwereld - David Slavin

In vergelijking met zijn tweelingbroer Adonis, lijkt het alsof Kakdonis helemaal niets goed kan doen! Wanneer zijn vader jarig is, geeft hij hem per ongeluk een gedicht van oom Hades, uit de onderwereld. Door het lezen van dit gedicht wordt Zeus in een baby veranderd! Samen met zijn vrienden Insomnia, Gassus en Ienieminiemus reist Kakdonis naar de onderwereld om de vloek terug te draaien. Onderweg krijgen ze echter te maken met allemaal problemen...

Als je een beetje thuis bent in de Griekse mythologie en oudheid, zul je veel herkennen! Zeus, Hades, Adonis... Maar ook de Noorse godin Freya komt voor in dit verhaal. Je herkent verschillend goden en hun trekjes in dit boek, wat erg leuk is! Gekke Goden en de reis naar de onderwereld is een beetje te vergelijken met de serie Het leven van een loser en de boeken over Max Modderman. Het boek leest vlot weg en er gebeurt van alles in het verhaal, wat maakt dat je steeds blijft doorlezen.

Davin Slavin laat veel dingen uit de 'echte wereld' terugkomen in het verhaal, wat het ook nog eens een beetje herkenbaar maakt en goed laat aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Zo komen Kakdonis en zijn vrienden, tijdens hun reis naar de onderwereld bijvoorbeeld gamende zeemeerminnen tegen. De zeemeerminnen spelen Tempelnite, GTA XIV: Olympus en Gekkiecraft.

Wanneer je nog niet zoveel over de Griekse mythologie weet, is dit boek niet specifiek heel erg leerzaam. Wel is het een ontzettend grappig (en soms ook een beetje een spannend) boek! Knelbroeken, het bedenken van snode plannen en een vader die veranderd is in een baby zorgen voor een verhaal waarbij je steeds door blijft lezen. Tijdens hun reis naar de onderwereld beleven Kakdonis en zijn vrienden verschillend avonturen. Lukt het hun om uiteindelijk bij oom Hades in de onderwereld aan te komen? En wil oom Hades hun vader Zeus dan weer terug veranderen? David Slavin heeft een ontzettend grappig schrijfstijl, die kinderen erg aanspreekt. De tekeningen in het boek sluiten goed aan bij het verhaal en maken het verhaal nog grappiger.

Uiteindelijk eindigt het boek ook nog eens origineel en (hoe kan het ook) erg grappig. Kakdonis komt erachter dat je altijd je hersenen moet gebruiken en niet je vuisten. Maar soms zijn een paar knelbroeken wel heel handig!

Recensie: Gekke Goden en de reis naar de onderwereld - David Slavin

Gekke goden 2 - Gekke goden en de reis naar de onderwereld

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deel 2 van knettergekke graphic novel-serie over Griekse goden. Voor fans van Julius Zebra!

    Gekke goden en de reis naar de onderwereld is het tweede deel van de graphic novel-serie van David Slavin en Adam J.B. Lane. Dit keer beleven Kakdonis en zijn onhandige vrienden een knettergek avontuur in de onderwereld. Eerder verscheen Gekke goden van de Olympus.
    Soms lijkt het alsof Kakdonis niets goed kan doen. En al helemaal niet in vergelijking met zijn perfecte tweelingbroer, Adonis. Maar deze keer heeft Kakdonis het écht verpest: hij heeft per ongeluk zijn vader Zeus, koning van de goden, in een baby veranderd.
    Samen met zijn vrienden Insomnia, Gassus en Ieniemieniemus reist Kakdonis naar de onderwereld om de vloek terug te draaien. Onderweg krijgt hij te maken met allerlei problemen. Maar het grootste probleem is misschien wel zijn eigen onzekerheid – en de afschuwelijke windjes van Gassus!
    "Veel grappen en grollen!'
    Rubén Rodriquez Da Silva van Boekhandel Los, Bussum

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen