• onze waardering

Hun spel - Abbi Glines RECENSIE

Recensie: Hun spel - Abbi Glines

Marty voelt zich verloren wanneer zijn vriendin een ander ontmoet tijdens haar studie. Dat waar hij altijd al bang voor is geweest, is uitgekomen. Hij heeft het gevoel dat hij het nooit over deze breuk heen gaat komen, totdat hij Fiona ontmoet. Hij valt als een blok voor het uiterlijk van Fiona, en ze beginnen met daten. Alleen heeft Fiona ook een verleden, en ze is er nog niet klaar voor de relatie. Dus besluiten Marty en Fiona een punt achter hun relatie te zetten, totdat ze elkaar vijf jaar later weer tegenkomen op een bruiloft...

Hun spel is het vierde deel van de Sweet Little Lies-serie van Abbi Glines. In dit deel volgen we Marty en Fiona. Beide hoofdpersonages hebben een heftig verleden. Hierdoor probeert Abbi Glines diepgang te geven aan het verhaal. Echter pakte dit niet uit als gewenst: er zit teveel verhaal in het aantal pagina's van het boek. Hun spel las erg snel, waardoor relaties en gebeurtenissen in dit verhaal geforceerd aanvoelde.  

Dit boek is als het ware ingedeeld in twee delen. Je hebt het stuk verleden waarin Marty en Fiona elkaar ontmoeten, en vijf jaar laten wanneer ze elkaar tegenkomen bij een bruiloft. Bij het tweede gedeelte krijg je als lezer pas mee wat er binnen die vijf jaar is gebeurd. Marty en Fiona zijn begonnen met daten, maar kwamen er toch achter dat ze wellicht niet klaar waren voor een relatie, dus maakten ze het uit. Als lezer lees je als het ware dus twee verschillende verhalen, binnen ongeveer 230 pagina's. Hierdoor voelt het boek 'krap' aan en kan je als lezer geen echte band creëren met de hoofdpersonages.  

In Hun spel spring je opeens vijf jaar verder in de tijd. Dit ging te snel, terwijl er in die vijf jaar wel veel is gebeurd. Hierdoor leer je als het ware twee versies van de hoofdpersonages kennen, waardoor je als lezer niet met ze kunt binden. Je hebt het gevoel ze niet goed genoeg te kennen om er enige affectie voor te voelen. Dit zorgt ervoor dat het je als het ware niet kan schelen of Marty en Fiona nou wel of niet bij elkaar komen.  

Het verhaal van Hun spel zelf voelt ook alsof we die al een keer voorbij hebben zien komen in een van de boeken van Abbi Glines. Haar boeken gaan té veel op elkaar lijken, waardoor de verhalen irritant voorspelbaar worden. Er zit geen verassingselement in, wat wel in de voorgaande delen in zekere zin het geval was. Ook in de voorgaande delen van de Sweet Little Lies-serie en de andere boeken van Abbi Glines was het wel duidelijk dat de twee hoofdpersonages bij elkaar zouden komen, maar in die boeken zat nog wel iets van verhaal in. Er was bij die personages iets in hun verleden gebeurd dat ze boeiend maakte. Hun spel lijkt als een snel afgeraffeld boek, waarbij niet goed is nagedacht voordat de woorden op papier werden gezet. Op het einde van het boek ga je te snel naar "eind goed, al goed", wat heel ongeloofwaardig overkomt.  

Hun spel is niet een van de sterkste boeken van Abbi Glines. Het verhaal gaat van hak op de tak en je kan als lezer niet meeleven met de personages.

Recensie: Hun spel - Abbi Glines

Sweet little lies 4 - Hun spel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Fiona en Marty vormden jaren een leuk maar onstuimig stel. Als Fiona even om een adempauze vraagt, loopt dat niet zoals zij had verwacht. Ze houdt nog steeds van Marty, maar hij blijkt toch anders te zijn dan ze dacht. Marty weet dat er geen andere vrouw voor hem is dan Fiona. Maar als Fiona afstand van hem doet, voelt hij zich gebroken. Hij wil haar vergeten. En hij wil haar zeker niet het idee geven dat hij op haar gaat wachten.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • Recensie: Match

Zoek in artikelen