• onze waardering

Als je naar de aarde komt - Sophie Blackall RECENSIE

Recensie: Als je naar de aarde komt - Sophie Blackall

Sophie Blackall vroeg aan kinderen uit alle werelddelen wat een buitenaard wezen zou moeten weten over onze planeet. De antwoorden verwerkte ze in Als je naar de aarde komt: een handleiding voor de aarde, waarin Sophie ons oproept om goed voor de wereld en voor elkaar te zorgen.

In dit prentenboek staan prachtige tekeningen: subtiel en rustig, maar waar veel op te zien is. Je kunt hier ontzettend vaak naar kijken, omdat elke keer iets nieuws opvalt. Sophie Blackall heeft 5 jaar gewerkt aan dit boek, wat voornamelijk is terug te zien aan de prachtige illustraties.

Sophie Blackall beloofde aan een klas waar ze langskwam, dat ze een boek zou maken over ons allemaal. En dat is haar zeker gelukt! Als je naar de aarde komt is een divers boek, iedereen is gerepresenteerd en iedereen ziet wel iets herkenbaars. Verschillende mensen: huidskleuren, religies, geaardheid en beperkingen. Maar de illustraties vormen ook zeker een aanleiding tot een gesprek: wereldproblemen, armoede en natuur. Maar ook emoties komen heel mooi aan bod in dit boek. In het boek staan veel dingen die je eigenlijk wel weet, maar waar je niet direct over nadenkt. Het boek zorgt voor een stukje bewustwording, bij jong en oud. De tekst bij de illustraties is simpel, dit zorgt ervoor dat je genoeg aandacht voor de illustraties hebt en dat er ruimte is voor een gesprek. Want na het lezen van de tekst, wil je de bladzijdes nog lang niet omslaan!

Hoewel er veel verschillen te zien zijn in Als je naar de aarde komt, heeft Sophie eigenlijk vooral één belangrijke boodschap, die ook in deze tijd erg belangrijk is. Iedereen is anders en iedereen heeft een andere achtergrond en mening. Maar we moeten elkaar vriendelijk en met respect behandelen. Een prachtige boodschap, die ook zeker heel goed met oudere kinderen te bespreken is.

Als je naar de aarde komt is een prachtig boek, over diversiteit en respect, voor jonge en oudere kinderen! Dankzij het bijzondere verhaal en de realistische tekeningen, kun je dit boek met gemak meerdere keren lezen! Elke keer is valt je weer iets anders op. Natuurlijk is het ook een prachtig boek om bijvoorbeeld als kraamcadeautje te geven!

Recensie: Als je naar de aarde komt - Sophie Blackall

Als je naar de aarde komt

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hoe leg je aan iemand die de aarde nog niet kent uit wat hier allemaal te zien is? Er zijn zoveel verschillende mensen, in alle kleuren, soorten en maten. En al die mensen dragen andere kleren, hebben hobby's, gaan naar school of werk. Er zijn steden, dorpen, bossen, rivieren, bergen en heel veel dieren. Veel te veel om in één boek te laten zien, toch? Niet voor Quinn. Hij weet precies wat een buitenaardse bezoeker moet weten, en hij begint zo:

    "Als je naar de aarde komt moet je een paar dingen weten…

    We zijn allemaal anders, maar iedereen is bijzonder.

    En samen delen we een prachtige planeet.'

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen