• onze waardering

Het geschenk van Happiness - Holly Martin RECENSIE

Recensie: Het geschenk van Happiness - Holly Martin

Na een bezoek aan haar beste vriendin - die sinds kort in het dorpje Happiness woont - afgelopen zomer, is Ruby Marlowe helemaal verliefd geworden op het kustdorpje. Wanneer ze de kans krijgt om daar het hele jaar door haar eigen kerstwinkel te runnen, hoeft ze daar niet lang over na te denken. Een maal daar aangekomen blijkt haar winkel ernstige waterschade te hebben en moet ze tijdelijk een pand delen met een kunstenaar. Dat blijkt Jacob te zijn, de man met wie ze het in de zomer 'erg gezellig' had, maar daarna niet meer heeft gezien. Ze heeft geen plannen om zich aan een man te binden en concentreert zich volledig op haar winkel, maar Jacob en de bewoners van Happiness lijken daar niet helemaal aan mee te werken...

Het geschenk van Happiness is het tweede deel van het tweeluik over de vriendinnen Willow en Ruby van Holly Martin. In het eerste deel maakten we niet alleen kennis met Willow, maar ook met het kustdorpje Happiness, dat ernstig in verval is en een tekort aan inwoners heeft. Willow besloot er na het lezen van een advertentie, een jaar gratis te gaan wonen, raakte gecharmeerd van het dorpje en vond er de liefde van haar leven. Nu is het de beurt aan vriendin Ruby, die met haar kerstwinkel het hele jaar door de magische sfeer van kerst naar het dorp wil halen.

Met Het geschenk van Happiness heeft Holly Martin ook dit keer weer een heerlijk boek geschreven, dat toch weer heel anders is dan het eerste deel. In het eerste deel kwamen wat meer gevoelens en emoties kijken – de bijzondere band met Andrew en zijn nichtje Poppy en Willows acties in het dorp weten je echt te raken – in dit tweede deel staan vooral de gevoelens tussen Ruby en Jacob centraal. Beiden met weer een goed uitgewerkt karakter en hun eigen bijzonderheden. Door het toevoegen van specifieke en bijzondere emoties en angsten is het niet moeilijk om je in te leven in de personages. Het perspectief wisselt zich af tussen Ruby en Jacob, waardoor je beiden goed leert kennen. Tevens leer je hierdoor een andere kant van Willow en Andrew kennen.

Het leuke van dit tweeluik is de herkenbaarheid die je vanuit het eerste deel meeneemt. Je weet hierdoor al zoveel over Happiness, dat Martin met dit tweede deel een heel ander verhaal kan schrijven waarin het dorp zelf minder centraal staat. Met Het geschenk van Happiness leer je dan ook niet alleen twee 'nieuwe' personages kennen, ook het dorpje zelf en de bewoners leer je op een andere manier kennen. Uiteraard ontbreken ook Willow en Andrew niet en maken zij ook weer het nodige mee. Ook het kerstgevoel weet Holly Martin perfect op te roepen. Met hilarische versieringen in het dorp, leuke activiteiten en natuurlijk Ruby's kerstwinkel, zou ze je zelfs midden in de zomer in kerststemming weten te brengen.

Hoe verder richting het einde je komt, hoe mooier alles in elkaar loopt en alles op een mooie manier wordt afgerond. Met zoveel liefde en happiness zou je zelf naar het kustdorpje willen verhuizen!

Holly Martin heeft met Het geschenk van Happiness dan ook wederom een heerlijke feelgoodroman geschreven. Beide boeken hebben, ondanks dat ze in hetzelfde kleine dorpje afspelen, een heel ander verhaal te vertellen, maar vullen elkaar heel mooi aan. Een zeer geslaagd tweeluik voor alle feelgoodliefhebbers!

Recensie: Het geschenk van Happiness - Holly Martin

Happiness-serie 2 - Het geschenk van Happiness

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (5 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tijdens de feestdagen gaat Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness. Kerst is altijd de favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje...
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen