• onze waardering

Veganista - Luna Trapani RECENSIE

Recensie: Veganista - Luna Trapani

Veganistisch eten en de Italiaanse keuken zijn twee dingen die je niet snel aan elkaar zult koppelen. Zo is een antipasti zonder vlees bijna niet voor te stellen en een pasta zonder kaas ook niet. Gelukkig weet Luna Trapani met het boek Veganista zelfs de échte Italiaan te laten genieten van deze heerlijke (diervrije) recepten.

Luna heeft zelf Italiaanse roots en haar voorliefde voor koken en Italië komen samen in zowel haar eigen restaurant (Spritz), als in dit veganistische kookboek. Vooraf geeft ze alvast een aantal tips mee waardoor al het eten absoluut lekkerder wordt; 1. Gebruik alleen de beste ingrediënten. 2. Proef tijdens het koken.  3. Aarzel niet in het gebruik van kruiden. 4. Zorg dat het water waarin je pasta kookt gezouten is. Door deze tips kunnen de recepten bijna niet mislukken!

Veganista begint met een aantal basis recepten die later in andere gerechten terugkomen, zoals tomatensaus, pesto en een ricotta van amandelmelk of eentje van tofoe. De rest van het boek is ingedeeld in Antipasti, Primi, Secondi, Contorni & Dolci. Lekker Italiaans dus! Alle recepten zijn een veganistische versie van een 'originele' Italiaanse klassieker.

Vaak is het lastig om voor kaas een goede vervanger te vinden als je veganistisch kookt. In Veganista is het Luna goed gelukt om praktische vervangers te vinden of om het recept zo aan te passen dat het helemaal niet noodzakelijk is in het recept. De smaken komen goed tot zijn recht en de gerechten komen echt in de buurt van de 'orginele'  Italiaanse recepten, alleen dan vaak wel met een vegan twist.

Er staan fantastische foto's van Italië en van de gerechten in het boek. Hierdoor waan je jezelf bijna in Italië als je Veganista doorbladert. Je kunt alle ingrediënten gemakkelijk in de supermarkt vinden. Het is natuurlijk wel aan te raden om naar een speciaalzaak of de markt te gaan als je voor de absolute top producten gaat. De recepten zijn ook niet super ingewikkeld en makkelijk te volgen.

Je vindt in het boek precies wat je van de Italiaanse keuken verwacht. Zo heb je natuurlijk verschillende pasta's zoals cannelloni, lasagna en ravioli. Daarnaast verschillende risotto's, melanzane en de favoriet van velen Tiramisu. Hoe maak je deze recepten nu echt lekker zonder zuivel? Veganista gaat je hier 100% bij helpen!

Lasagna al Ragù di Lenticchie

Lasagna is een van mijn favoriete pasta soorten. Ik was benieuwd of ik de laag kaas bovenop niet toch ging missen in deze veganistische variant. Het recept is simpel ingedeelt in de ragout, béchamel en de 'rest'. Hierdoor bouw je de lasagne gemakkelijk op en kan hij snel de oven in. Doordat je (rode) wijn, rozemarijn, tijm en laurier gebruikt krijgt de lasagne ontzettend veel smaak en door edelgistvlokken en paneermeel/broodkruim boven op te strooien krijg je een heerlijk krokant laagje. Heerlijk recept en ik heb de kaas absoluut niet gemist!

Zie hier het resultaat: 

Risotto al Vino Rosso e Cipolla

Risotto is wel mijn andere Italiaanse favoriet, ook hier zou ik normaal gesproken veel Parmezaanse kaas gebruiken om het (extra) lekker te maken. Deze variant heeft mij ook echt verrast. Eigenlijk zitten er bijna alleen maar uien, risotto rijst, wijn en kruiden in. Ondanks het eeuwige roeren een super makkelijk en lekker gerecht.

Het is boek is een zeer positieve verrassing!  Vaak worden er vervangers gebruikt voor zuivel, vlees of vis om het recept op het orgineel te laten lijken. In het boek Veganista doet Luna dit ook, alleen geeft ze er zelf nog een extra twist aan waardoor het een heel eigen recept wordt waarbij je als nòg het gevoel hebt echt in Italië te zijn.

Recensie: Veganista - Luna Trapani

Veganista

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu: Luna Trapani verwent met overheerlijk Italiaans vegan food.

    De Italiaans-Vlaamse chef, met haar eigen bar en restaurant in het historisch centrum van Antwerpen, ontwikkelt voortdurend nieuwe recepten met plantaardige ingrediënten. Zij laat in dit eerste boek aan de hand van door haar zelf gemaakte foto's zien dat Italiaanse veganista gerechten veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. Want, zegt Luna, 'de Italiaanse keuken is sowieso al grotendeels gebaseerd op groenten'.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen