• onze waardering

Spookpokken - De jacht op Morrigan Crow - Jessica Townsend RECENSIE

Recensie: Spookpokken - De jacht op Morrigan Crow - Jessica Townsend

Spookpokken is het derde deel in de serie over Morrigan Crow, de Wondersmid. In deel 3 is het eindelijk zover: Morrigan krijgt de lessen waar ze al zo lang naar uitkijkt. Ze gaat van alles leren over de vaardigheden van de Wondersmid. Ondertussen gaat er in Nevermoor een vreemd virus rond waardoor de vredige Wondieren ineens veranderen in enge agressieve dieren die mensen aanvallen. Ze lijken besmet met het spookpokkenvirus, dat zich razendsnel verspreidt. Morrigan kent iemand die het virus kan laten verdwijnen, maar hoe krijgt ze hem zover?

Jessica Townsend heeft ook met dit derde deel een boek neergezet vol spanning en magie. Het is wel aan te bevelen de boeken op volgorde te lezen. Dus beginnen met Morrigan en het Wondergenootschap, daarna Wondersmid: de roeping van Morrigan Crow en dan Spookpokken. Anders is het erg lastig te volgen en mis je bepaalde ins en outs en dat is erg jammer. Spookpokken begint wel met een terugblik op de eerste boeken. Heel verrassend is dat in die terugblik onthullingen worden gedaan over zaken die in het eerste boek zijn gebeurd, maar die toch anders gegaan bleken te zijn. Hierdoor moet je er als lezer gelijk de volledige aandacht bij hebben. En je bent gelijk verrast, waardoor je echt zeker weten verder leest.

Wat heel treffend is, is het actuele thema: een akelig virus. Op het moment dat Jessica Townsend dit boek schreef was er in Europa nog geen Corona. Hoe bizar dat het thema van dit boek nu hartstikke actueel is. Daardoor komt het virus van de spookpokken ook best realistisch over. We weten nu immers allemaal uit ervaring hoe snel zo’n virus zich verspreidt en hoe besmettelijk het is. Hoe moeilijk het is een oplossing te bedenken om het virus uit te bannen. In het boek is zelfs ook sprake van een lockdown. Alsof Townsend wist wat er in 2020 stond te gebeuren…

In Spookpokken heeft Townsend de personages uit de eerste twee delen verder uitgediept. Als je nog niet van ze hield, dan doe je dat nu wel. Wat een prachtige manier van schrijven, de personages komen tot leven. Townsend creëert een wereld waar je als lezer wilt blijven. Je wil er niet meer weg. 

‘Wát?’ Morrigans blik schoot omhoog van het dressoir waar ze een badelixer aan het uitkiezen was. Van schrik gooide ze haar favoriete rozenbubbelolie omver, waardoor het halve flesje in het water belandde. De bellen veranderden in drijvende rozenknoppen en binnen een paar seconden stond het bad volledig in bloei: honderden bloemen tuimelden over de rand van het porselein op de marmeren vloer. (P.55)

Townsend heeft aan Spookpokken een super spannend einde meegegeven. Maar er blijven ook nog veel zaken open. Zouden die dan in deel 4 verder uitgewerkt worden? Er schijnt een deel 4 te komen.

Spookpokken van Jessica Townsend heeft wederom een magische wereld rondom Morrigan neergezet. Een wereld vol magie én spanning. Door de beeldende schrijfstijl zit je als lezer middenin het verhaal. En daar wil je eigenlijk ook niet meer weg. Deel 3 is iets pittiger dan de eerste twee delen, waardoor ik het geschikt vind voor kinderen vanaf een jaar of 12.

Recensie: Spookpokken - De jacht op Morrigan Crow - Jessica Townsend

Nevermoor 3 - Spookpokken - De jacht op Morrigan Crow

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Spookpokken – De jacht op Morrigan Crow van Jessica Townsend is het derde deel van de bestsellerserie Nevermoor, die door de Griffeljury is bekroond met een Vlag en Wimpel.

    Morrigan Crow heeft het eerste jaar als leerling van het Wondergenootschap overleefd. Nu wacht haar een nieuwe uitdaging: het beheersen van haar Wondersmid-krachten. Ondertussen zijn veel Wondieren besmet met een virus die ze verandert in hersenloze, boosaardige wezens. Dit kan volgens de Nevermorianen het werk van maar één persoon zijn: Wondersmid Ezra Windbuil. Maar binnen de muren van de campus weet iedereen dat er nóg een Wondersmid is: Morrigan Crow. Ze moet nu een geneesmiddel tegen de Spookpokken zien te vinden om niet alleen Nevermoor, maar ook haar eigen leven te redden…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen