• onze waardering

Volhard - Arie Boomsma RECENSIE

Recensie: Volhard - Arie Boomsma

Arie, wie kent hem niet? Alleskunner bekend van tv, eigenaar van de Vondelgym, schrijver van onder andere Beweeg (2016) & FIT (2018)  en bovenal de (EO) hunk van de Men's Health cover. Hoe Arie Boomsma dit allemaal voor elkaar gekregen heeft blijkt wel uit zijn nieuwe boek Volhard, want hij helpt jou nieuwe gewoontes te creëren en bovendien vol te houden. Het is een zeer persoonlijk boek waarbij Arie veel voorbeelden en situaties uit zijn eigen leven deelt. Het helpt jou te begrijpen waarom het belangrijk is voor jezelf te zorgen en te focussen op je eigen mentale en fysieke gezondheid. 

Gezondheid vindt iedereen namelijk belangrijk, maar waarom is het zo moeilijk om 'oude' gewoontes te veranderen? Arie start in dit boek met een sterke onderbouwing over hoe je gezonde gewoontes beter vol kan houden, maar ook wat alle valkuilen kunnen zijn. Er zijn namelijk veel dingen in het leven die je tijd en energie kosten. Verandering kost nog veel meer energie totdat het echt een gewoonte is. Gelukkig krijg je in Volhard goede tips om deze gewoontes te gaan creëren, zoals het hebben van een specifiek doel, begin met kleine stappen, gebruik een dosis discipline en zorg voor een ritme. Doordat Arie dit doet aan de hand van situaties uit zijn eigen leven, leest het boek lekker weg. 

Arie geeft aan dat gezondheid en geluk belangrijker zijn dan deadlines, de planten water geven of de agenda van anderen. Hij benadrukt in het boek dat het een lange weg is van kleine veranderingen als je echt jouw doel wilt bereiken en op de lange termijn ook kan volhouden. Daarnaast biedt hij na elk hoofdstuk leuke lees-, kijk- en luistertips die verdieping kunnen bieden op elk onderwerp als je echt wilt gaan doorpakken.

Het stuk over voeding & sport begint heel simpel, maar gaat daarna snel de diepte in. De eerste tips kun je gemakkelijk volgen, alleen heb je voor de rest van het hoofdstuk aardig wat verstand van zaken nodig om niet direct te beginnen met het slikken van allerlei supplementen of zelf een creatief sportschema te gaan ontwikkelen die jou niet echt verder helpt met jouw doelen.

Doordat in Volhard veel verschillende onderwerpen en tips omtrent gezondheid langskomen voel je wel een beetje de druk en urgentie om met alle dingen direct aan de slag te gaan en rigoureus een andere weg in te slaan. Dit is juist niet de bedoeling, want dat heb je in de eerste hoofdstukken gelezen. 

Zijn die goede voornemens na (of zelf in) januari bij jou ook alweer gesneuveld? Pak dan Volhard erbij en zet door! Wat ik vooral kan zeggen: goede tips op elk vlak, maar begin met één thema en neem kleine stapjes, dan komt het zeker goed.

Recensie: Volhard - Arie Boomsma

Volhard

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Iedereen weet het: als je wilt afvallen, zul je anders moeten gaan eten en meer moeten bewegen. Als je een marathon wilt lopen, moet je kilometers maken. Dat zijn feiten. Wanneer je ze zo op papier ziet staan, lijkt het simpel. Toch lukt het mensen maar zelden gezonder te gaan leven en hun goede voornemens vol te houden, terwijl ze dat echt wel willen. Na zijn bestseller Fit, waarin Arie Boomsma liet zien hoe je met kleine stapjes tot grote veranderingen in je levensstijl kunt komen, beschrijft hij in Volhard hoe je die nieuwe, gezonde levensstijl kunt volhouden en ervoor zorgt dat je niet terugvalt in oude patronen. En hoe je daarbij bovendien plezier blijft hebben in je nieuwe, gezonde manier van leven. Volhard bevat tal van handige tips en trucs om doelgericht te leven, en vooral om vol te houden wat je jezelf hebt voorgenomen, juist in deze tijd.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen