• onze waardering

Op Slot - Chris McGeorge RECENSIE

Recensie: Op Slot - Chris McGeorge

Cara Lockhart is net begonnen aan haar gevangenisstraf in North Fern, een hightech gevangenis. Ze moet hier een levenslange staf uitzitten, voor een moord die ze zweert niet te hebben gepleegd. Op een dag wordt Cara wakker in haar cel, en ziet ze dat haar celgenoot Barnard is doodgeschoten. Cara beweert dat ze onschuldig is, maar de deur van haar cel is de hele nacht op slot geweest. Cara probeert haar naam te zuiveren, maar gaat dit haar lukken?

Na het lezen van de achterflap en de korte proloog, ben je al snel nieuwsgierig naar Op slot. Welke moord heeft Cara eigenlijk gepleegd en hoe kan het dat haar celgenoot wordt vermoord, terwijl Cara beweert dat ze onschuldig is? Ziet Cara dingen die er niet zijn of zit er werkelijk iemand anders achter de moorden?

Na de spannende proloog, maak je in het eerste deel van het boek oppervlakkig kennis met de gevangenis en de (hoofd)personen van het verhaal. Hier gebeurt nog niet heel veel, wat het af en toe een beetje langdradig maakt. Je maakt kennis met veel personages, zoals de gevangenen, de bewakers en de directeur. In het tweede deel, 'Chocoladerepen en sterrenwensen' kom je meer te weten over de karakters en hun beweegredenen. Ook kom je erachter waarom Cara in de gevangenis zit. Je krijgt ook al enkele puzzelstukjes, maar het is nog lastig om bepaalde linken te leggen. Tenslotte komt de ontknoping in 'Het gevangenisexperiment', het derde deel van Op slot. Dit deel lijkt een beetje te snel zijn geschreven, wat ontzettend jammer is. Veel losse eindjes komen tot een plot, maar het verhaal is af en toe en beetje te onwerkelijk. Zo lijken bijvoorbeeld sommige tijdlijnen voor je gevoel niet helemaal te kloppen, de puzzelstukjes vallen niet mooi in elkaar.

Chris McGeorge heeft absoluut een interessant onderwerp en een intrigerende achterflap geschreven. Ook het tweede deel van het boek maakt je erg nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Toch mist Op slot iets, de spanning mist af en toe en ook de karakters blijven een beetje oppervlakkig. Het boek is niet vanuit één bepaald perspectief geschreven, wat er misschien ook voor zorgt dat de hoofdpersoon niet helemaal onder je huid kruipt. Al met al heeft Op slot een bijzonder onderwerp en is het idee erg goed en origineel bedacht!

Recensie: Op Slot - Chris McGeorge

Op slot

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kara Lockhart is net begonnen aan haar levenslange gevangenisstraf in HMP New Fern – een gloednieuwe zwaarbewaakte gevangenis voor vrouwen. Ze is veroordeeld voor een moord die ze zweert niet te hebben gepleegd.

    En dan wordt ze op een ochtend ook nog wakker naast haar vermoorde celmaat. De deur is de hele nacht op slot geweest, en dus is Kara de enige verdachte. Er is alleen een probleem – Kara weet zeker dat zíj het niet gedaan heeft. Dus wie wel? En houdt het verband met haar onterechte veroordeling?

    Hoe vind je een moordenaar op een plek waar iedereen er een is?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen