• onze waardering

Bewijs het maar - Anne-Marie Hooyberghs RECENSIE

Recensie: Bewijs het maar - Anne-Marie Hooyberghs

Steffi wordt nog altijd gepest door haar gewelddadige ex Lex na hun scheiding en ze vlucht weg op een lange treinreis die haar naar verschillende steden brengt. Ze geniet van de trip, de mensen die ze leert kennen en al het moois dat ze te zien krijgt. Maar door een aantal iets té toevallige gebeurtenissen begint ze al gauw het vermoeden te krijgen dat Lex haar is gevolgd. Hoe kan ze dit bewijzen voordat het uit de hand loopt?

Bewijs het maar van Anne-Marie Hooyberghs begint op het treinstation, waar Steffi afscheid neemt van haar vriendin Noor voor ze aan haar reis begint. Hier leer je al over de lastige situatie waar Steffi zich in bevind door de uitleg die in de dialogen en gedachtegang van de vriendinnen is verweven. Toch blijven zowel ex Lex als de spanning in eerste instantie vooral op de achtergrond aanwezig. Steffi leert haar medereizigers kennen, die een fijne groep mensen blijken te vormen en van wie er een aantal goede vrienden worden, en ze ontdekt nieuwe plekken en culturen. De reissetting is interessant en biedt het verhaal wat extra’s. De wisselende omgeving vormt een prachtig en interessant decor, al hadden er meer details kunnen worden gebruikt om de plekken die Steffi bezoekt nog meer te laten leven. En dan is er natuurlijk de vraag of Lex inderdaad Steffi achterna reist en zo ja, waar en wanneer hij dan op zal duiken…

Zoals gezegd is de spanning zeker in het begin weinig aanwezig en Bewijs het maar start daardoor wat traag. Desondanks leest het verhaal lekker weg door de prettige, enigszins ouderwetse schrijfstijl van Anne-Marie Hooyberghs. Naarmate het verhaal vordert, neemt de spanning bovendien steeds meer toe. Het is geen verrassend verhaal, waardoor je als lezer wellicht een vermoeden hebt welke kant het verhaal in grote lijnen op gaat, maar toch blijf je geboeid lezen om er achter te komen hoe het met de personages afloopt en of Steffi zich uiteindelijk van haar gewelddadige ex weet te bevrijden.

Al met al is Bewijs het maar van Anne-Marie Hooyberghs een fijn boek dat je een aantal ontspannen leesuurtjes biedt. Het verhaal is enigszins voorspelbaar, maar wordt toch nergens saai. Ik heb genoten van Bewijs het maar en ik geef dit boek 3 hartjes.

Recensie: Bewijs het maar - Anne-Marie Hooyberghs

Bewijs het maar

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Steffi Staes, de hoofdpersoon in 'Bewijs het maar' van Anne-Marie Hooyberghs, heeft een moeilijke relatie achter de rug met een man die haar mishandelde. Na de scheiding denkt ze het ergste gehad te hebben, maar niets is minder waar. Haar ex Lex kan het niet verkroppen; hij wil wraak en probeert haar zoveel mogelijk te pesten en lichamelijk te raken. Steffi boekt ten einde raad een lange treinreis in de hoop tot rust te komen. Tijdens deze reis ontmoet ze mensen die haar nauw aan het hart gaan liggen. Vooral de charismatische Lorenzo weet door haar schild heen te dringen. Echter, op de achtergrond speelt een grote angst: door enkele vreemde gebeurtenissen vermoedt Steffi dat haar ex achter haar aan gekomen is. Die angst dringt steeds meer naar de voorgrond en maakt het moeilijk om van haar vakantie te genieten. Anne-Marie Hooyberghs bewijst met 'Bewijs het maar' haar schrijverschap en vertelkunst.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen