• onze waardering

Reisbureau Wereldvreemd - L.D. Lapinski RECENSIE

Recensie: Reisbureau Wereldvreemd - L.D. Lapinski

In Reisbureau Wereldvreemd maken we kennis met Jonathan Mercator, die de eigenaar is van dit oud uitziend winkeltje. De winkel ziet er meer uit als een opslag voor gevonden voorwerpen of een gespecialiseerde antiekwinkel dan een doorsnee reisbureau.

Mercator verkoopt geen standaardreizen, maar verkoopt 'verwondering'. Mensen kunnen via koffers reizen naar andere, magische werelden. Alle werelden zijn anders en ze zijn allemaal op hun eigen manier een wonder.

Op een dag komt de 12-jarige Felicity (Flick) Hudson in contact met Reisbureau Wereldvreemd en gaat er een magische wereld open voor haar. Flick vindt het geweldig om al die verborgen dingen te zien en allerlei avonturen mee te maken.

Maar dan wordt Vijflichtenstad, het belangrijkste knooppunt van het multiversum, aangetast en staat het op het punt om te verdwijnen. Zal Flick, samen met Jonathan, Vijflichten op tijd kunnen redden?

In dit boek, geschreven door L.D. Lapinski, gaan we samen met Flick op ontdekking in Reisbureau Wereldvreemd waar we kennismaken met het Genootschap Wereldvreemd, een genootschap waarbij je via een koffer naar andere magische werelden reist. Fantastisch hoe L.D. Lapinski een reële wereld combineert met een gefantaseerde wereld. We reizen op en af tussen beide werelden. Al snel blijkt dat Flick Hudson magisch begaafd is en via een vergrootglas schisma's (doorgangen naar andere werelden) kan zien. Alles wordt haarfijn uitgelegd en verklaard door de schrijfster. We krijgen, samen met Flick, ook de regels te lezen over het Genootschap Wereldvreemd. Dat maakt dat we alles goed kunnen volgen en alles heel duidelijk wordt naargelang je verder leest. 

De originele fantasie van Lapinski is eindeloos. Zo komt Flick terecht in Koraalstad, waar ze in de snoepwinkel 'Onbeschrijfelijke Zeurballen' of 'Wolkenspinnen' kan eten. Als je van de 'Salisbury Twists' at, konden kinderen onder de 5 jaar zelfs gaan zweven...

De auteur van Reisbureau Wereldvreemd is een meester in het formuleren van prachtige vergelijkingen: 'Onder hen rolden glanzende voertuigen als gepoetste kevers over de witte wegen'. Lapinski heeft de magie om schitterende zinnen te bedenken, weldoordacht, origineel en met zo'n finesse dat het boek als een trein leest.

Nog een prachtig voorbeeld van zo'n magnifieke zin is bijvoorbeeld een zin waarbij Flick reist naar een betoverend bos waar kinderen niet ouder worden: "...ze stond op een tapijt van bruine bladeren en dennennaalden, waar dunne plakjes groen gras dapper doorheen probeerden te komen." Lapinski kan deze verwondering die je als lezer verkrijgt, schitterend weergeven. Het boek eindigt met enkele onopgeloste mysteries. Waar is de vader van Jonathan? En wat gebeurde er met de moeder? Zal Flick nog meer werelden ontdekken?

De creativiteit en originaliteit die we in het boek terugvinden, krijg je ook te zien in de kaft van het boek. Het boek wordt weergegeven als een antieke koffer met stickers van de andere werelden waarin gereisd wordt. Langs de binnenzijde van het boek is ook een flap waar je de stickers van de 4 magische werelden kan terugvinden. De donkergroene achtergrondkleur van de kaftomslag, past subliem bij de magische en antieke wereld die Reisbureau Wereldvreemd uitstraalt. Op de kaft van het boek staat bovendien nog een leuke blikvanger: 'Open de koffer en spring erin!' waarbij de auteur je letterlijk en figuurlijk meeneemt in een koffer!

Bij de uitgeverij kan je ook een spreekbeurtpakket aanvragen met leuke tips, een vrolijke PowerPointpresentatie en een poster die je kan printen.

Dit boek is werkelijk een must-read voor reislustige en onbevreesde lezers vanaf 10 jaar.

Het is het eerste deel in de serie Wereldvreemd van L.D. Lapinski.

Recensie: Reisbureau Wereldvreemd - L.D. Lapinski

Wereldvreemd 1 - Reisbureau Wereldvreemd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Reisbureau Wereldvreemd is een raadselachtig reisbureau. Alleen Flik ziet de magie kan met Jonathan in het multiversum reizen. Maar, er lekt magie weg. Dat bedreigt heel veel werelden.

  Reisbureau Wereldvreemd is deel 1 in de magisch-realistische serie Wereldvreemd van L.D. Lapinski. Voor onbevreesde en reislustige lezers vanaf 10 jaar.

  Wanneer de twaalfjarige Flik reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Als ze toetreedt tot het Wereldvreemd-genootschap liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen, is in de juiste koffer springen. Maar wat Flik niet weet is dat het middelpunt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Ze moet op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het verdwijnt – en het onze wereld met zich meeneemt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

 • De wake-up call - Beth O'Leary

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen